FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: AYLİN DEMİR CANAN AKBAŞ
Advertisements

Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
4.ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
İLETKENİ DEĞİŞTİR AMPULÜN PARLAKLIĞI DEĞİŞSİN
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE ADI:IŞIK KONU:IŞIK KAYNAKLARI SINIF:4
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLE GÖSTERİMİ.
PROJENİN ADI KOLAY ELEKTRİK.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
Fen ve Teknoloji REOSTA Emir AKBABA.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
LİMON PİLİ Elif Ayboğa – ESE.
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
HAZIRLAYAN ŞÜKRAN EBRU GÜLBEK
ELEKTRİK.
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
IŞIK KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME Ana sayfaya döner İleri KAZANIMLAR
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
Yaşamımızdaki Elektrik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTİRİK
SEMRA BOZ FEN BİLĞİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
STATİK (DURGUN) ELEKTRİK A. ATOMUN YAPISI VE ELEKTRİK YÜKLERİ
Adı:Muharrem Soyadı:Şireci No:683
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
T.C. DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI KARABULAK YBO MÜDÜRLÜĞÜ KARABULAK YBO 5. SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ..
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
ELEKTRİK AKIMI.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
ELEKTRİK Fen ve Teknoloji Bu Ünitemizi Proje Temelli Olarak İşleyeceğiz Fadime CAN.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
5. SINIF 1. 2 BASİT ELEKTRİK DEVRESİ Bir elektrik üreticinden başlayıp yine orada biten kesintisiz bir yoldur. Pil, ampul, bağlantı.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK Basit Elektrik devresi: © Elektrik enerjisini ısı ve ışık enerjisine dönüştürür. © Pil, pil yatağı, anahtar, iletken kablo, duy.
ELEKTRİK AKIMI.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
SORULAR FEN VE TEKNOLOJİ.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
Ayşegül GÜNDOĞMUŞ
Elektrik akımı, Direnç ve Potansiyel fark
ELEKTRİK.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
MEHMET ŞENGİL 7/A 325 FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: SAİME ÖZEN.
 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.
Sunum transkripti:

FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ

İlk önce Fen Ve Teknoloji kitabından NELER YAPTIK ? İlk önce Fen Ve Teknoloji kitabından bilgiler aldık. Sonra bu aldığımız bilgileri rapor haline getirdik. Daha sonra bu bilgileri slayta geçirdik. En sonunda bu öğrendiğimiz bilgilerin özetini çıkarttık.

İlk önce birinci ampul ile bağlantı kablosunu birleştirdik. NASIL YAPTIK ? İlk önce birinci ampul ile bağlantı kablosunu birleştirdik. Sonra bu bağlantı kablosunu ikinci ampul ile birleştirdik. Daha sonra diğer bağlantı kablosunun yardımıyla ampulleri pil yatağı ile birleştirdik.

Pil yatağına pilleri yerleştirdik. Ama ampullerin tam NE OLDU ? Pil yatağına pilleri yerleştirdik. Ama ampullerin tam yanmadığını gözlemledik. Sonra bunun nedeninin ne olduğunu araştırdık. Daha sonra bir elektrikçiye gittik. Elektrikçi bunun nedeninin ampullerde hasar olmasının olduğunu söyledi. Bizde hemen yeni bir ampul aldık. Böylelikle sorun çözüldü.

BASİT ELEKTRİK DEVRESİ ELEMANLARI şunlardır : Pil, Ampul, Anahtar ve Bağlantı kablosudur.

Basit Elektrik Devresindeki Elemanlarının Görevleri PİL Ben pilim. Elektrik enerjisini sağlamaktır görevim. Verdiğim enerjiyle yükleri hareket ettiririm.

Ampuldür adım. İçimde direnç saklarım. Yeterince varsa akım, çevreme ışık yayarım. Aklıma gelmişken ! Benim yanmam için beni duya tam yerleştirmen gerekir.

Anahtardır adım. Beni kapalı tutarsanız üzerimden elektronlar geçer ve lamba yanar. Açık kalırsam üzerimden elektronlar geçmez ve lamba ışık vermez.

Bağlantı kablosudur benim adım. BAĞLANTI KABLOSU Bağlantı kablosudur benim adım. Devredeki elemanları birbirine bağlarım. İletken olduğum için elektrik akımını iletirim. Yalıtkan değilse etrafıma tehlike saçabilirim.

A) duy sayısı B)pil sayısı C)ampul parlaklığı SORULAR 1. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağıdeğildir?  A) transformatör  B) akümülatör  C) pil  D) duy  2. Aşağıdakilerden hangisi atmosferdeki elektrik yüklerinin hareketine bağlı olarak meydana gelmez?  A) Şimşek  B) Gökkuşağı  C) Gök gürültüsü  D) Yıldırım 3. Ercan, kurduğu elektrik devresinde pil sayısını sabit tutarak ampul sayısını artırmaktadır. Bu elektrik devresinde bağımlı değişken aşağıdakilerden hangisidir? A) duy sayısı B)pil sayısı C)ampul parlaklığı D) Ampul sayısı

A) Yalnız III B) II , III C) I , III D) I , II 4. Yukarıdaki devredeki ampullerin parlaklığını azaltmak için aşağıdakilerden hangileri yapılmalıdır? I. Devreye pil eklenmelidir. II. Devreye ampul eklenmelidir. III.Devreden bir pil çıkarılmalıdır. A) Yalnız III B) II , III C) I , III D) I , II 5. I II III IV Yukarıdaki devrelerde kullanılan piller ve ampuller özdeş olduğuna göre hangi devrede ampul daha parlak yanar ? A) Yalnız IV B) Yalnız III C) Yalnız I D) Yalnız II 6. Yandaki şekilde gösterilen devrede ampulün yanmamasının nedeni nedir? A) Piller yanlış yerleştirilmiştir. B) Anahtar açıktır C) Pil yatağı yok D) kabloları uzundur.

CEVAPLAR D 1. 2. 3. 4. 5. 6. B C B C A

! AMPULLER !

! PİLLER !

! BAĞLANTI KABLOLARI !

! ANAHTAR !

Hazırlayanlar: Ayşegül Bozkurt Hatice Kübra Cücükkız

! BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ !