Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Türkiye Selçuklu Devleti, Ne zaman ve Nasıl Kuruldu?
Advertisements

Kazanım 5. Şehir incelemesi yoluyla. Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir.
RAMAZAN AYHAN
Bunun sebepleri nelerdir?
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
ANADOLU İLK TÜRK BEYLİKLERİ Türkiye Tarihi: Türkiye Tarihi: 1071 yılındaki Malazgirt savaşı veya Büyük Selçuklu Devletinin Anadolu’ya giriş tarihinden.
1. KAZANIM: Türkiye Selçukları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin, Anadolu’nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir.
SALTUKLULAR MENGÜCEKLİLER DANİŞMENTLİLER ÇUBUKOĞLULLARI ÇAKA BEYLİĞİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ
Neden bu topraklarda yaşıyoruz?
HAZIRLAYANLAR ERTUGRUL TAŞDEMİR HAKAN PARLAK MEHMET ERGİN
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 1.KONU ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
TÜRK TARİHİNE YOLCULUK
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
Hazal Simge Engez 7-A 1413 ÖĞRETMAEN:Aygün BIYIKSIZ
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ
Sosyal Bilgiler BEYLİKLER DÖNEMİ
SELÇUKLU KÜLTÜRÜ.
Nurdan Gül Kökten MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
MEDRESE Din adamı ve her türlü konuda çalışacak kişiler yetiştirmek için eğitim veren okullardır. İlk medrese örneğine Abbasi ve Fatimi döneminde rastlanır.
ZÜHRE NUR PEHLİVAN SABİRE DALKILIÇ YURDANUR TURELİ
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ
ANADOLU’DA KURULAN İLK TÜRK BEYLİKLERİ
Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Ve Yaptıklari Eserler
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( )
Yakutiye Medresesi - Erzurum
1. Aşağıdaki altı çizili fiillerden hangisi geniş zamanın olumsuzu ve 2.tekil kişi ile çekimlenmiştir? A) Eminim, bu filmi kaçırmazsın B) Umarım hata.
ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
Büyük selçuklu devletİ
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
ANADOLUNUN TÜRK YURDU OLMASI
ANADOLU (TÜRKİYE) SELÇUKLU DEVLETİ.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
İLK TÜRK BEYLİKLERİ ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK
Türklerin Yeni Yurdu Anadolu
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
SOSYAL BILGILER 3.ÜNİTE.  Anadolu daki ilk akınlar 4.yy hunlar ve 6.yy sibirler tarafından yapılmıştır. Ancak bu 2 türk boyunun amacı Anadolu ya yerleşmek.
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
Türkiye Selçuklu Devleti, Ne zaman ve Nasıl Kuruldu?
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ
KAZANIM DEĞERLENDİRME TESTİ
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu Beylikleri Dönemi
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.
Bir soru Bir cevap BİLGİ YARIŞMASI
MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
3. Ünite Türk Tarihinde Yolculuk Türklerin Anadolu’ya Gelişi
( ) Şehzadeler padişah olabilmek için kardeşlerini öldürebilirlerdi.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Türk-İslam Mimarisine Ait Örnekler Sunu
Neden bu topraklarda yaşıyoruz?
ŞEHİRLER VE TARİHİ ESERLER
SELÇUKLU DEVLETİ SİYASÎ TARİH
Büyük Selçuklu Devleti. Büyük Selçuklu Devleti 1037 yılında Devlet haline gelerek bağımsızlığını ilan etmiş, Bağdat kentini başkent yaparak önce Mezopotamya,
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( ) SEDAT ALTAŞ. Oğuz Türkleri ve Oğuz Adının Anlamı Oğuz: Ok+u+z “Oklar; boylar” anlamına gelir. Oğuz Kağan Destanı'na.
Türkiye(Anadolu) Selçuklu Devleti
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri

Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? ÇAKA BEYLİĞİ (1081-1093) 1081’de Çaka Bey tarafından İzmir’de kuruldu. İlk Türk denizcileridir ve Türk Tarihi’nde denizcilikle uğraşan ilk beyliktir.

Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Bizans ve Haçlılara karşı Anadolu’yu savundu. Anadolu'nun ilk medresesi olan Yağıbasan Medresesini açtılar..

Anadolu'nun ilk medresesi olan Yağıbasan Medresesi TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Anadolu'nun ilk medresesi olan Yağıbasan Medresesi

Gürcüler ve Rumlarla savaştılar. Anadolu’yu iskan ettiler. TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Gürcüler ve Rumlarla savaştılar. Anadolu’yu iskan ettiler.

Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Unesco tarafından korumaya alınan Sivas-Divriği Ulu Camii. Resimde görüldüğü gibi güneş camiinin giriş kapısına vurduğunda namaz kılan bir insan görünmektedir. Bu tesadüf olmayıp, yapım aşamasında planlanmış bir eserdir

Gürcüler ve Haçlılarla savaştılar. TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Gürcüler ve Haçlılarla savaştılar.

Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Çifte Minareli Medrese TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Çifte Minareli Medrese

Kültürleriyle ön plana çıktılar. TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Kültürleriyle ön plana çıktılar.

Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLUŞU / Anadolu’da Kurulan İlk Türk Beylikleri Malazgirt Savaşından sonra Bizans’ın direnci kırıldığı için kısa sürede Anadolu fethedilerek çeşitli Türk Beylikleri ve Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur ------------------ Anadolu’da kurulan ilk beylikler hangileridir? Dünyanın En uzun taş kemere sahip köprüsü MALABADİ KÖPRÜSÜ