Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…"— Sunum transkripti:

1 SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz

2

3 SET 1 MiniaTÜRK 3

4 burada Mevlana’dan ders alınır, Hacı Bektaş Veli ile sohbet edilir.
burada Atatürk’ün evinden Mostar köprüsü izlenir. burada Malabadi köprüsünden geçenler saatlerini İzmir Saat Kulesi’nden ayarlarla burada Safranbolu Evleri, Antalya Yivli minareden ezan dinler. burada Galata Kulesi’nin geçmiş zaman fısıltıları Ayasofya’dan işitilir. Miniatürk Türkiye’nin vitrinidir.

5 Mevlana Türbesi, 1274 yılında inşa edilmiş ve Konya’da bulunmaktadır
Mevlana Türbesi, 1274 yılında inşa edilmiş ve Konya’da bulunmaktadır. Selçuklu döneminin en güzel eserlerindendir. Mevlana’nın tüm dünyaya seslenen “Ne olursan ol, gel” çağrısındaki sevgi ve hoşgörü nedeniyle, Anadolu ve çevresindeki çok kültürlülüğün eseri olan Miniatürk’te ziyaretçileri karşılayan ilk eserdir.

6 SELİMİYE CAMİİ Edirne’deki en görkemli Osmanlı yapısı olan Selimiye Camii, 2. Selim adına yapılmıştır. Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerindendir yılları arasında inşa edilmiştir. Üçer şerefeli ve her bir şerefesine ayrı merdivenlerle çıkılır. Ön bahçe revaklarla süslü 18 kubbe ve sütunla çevrilidir.

7 ANITKABİR: Ankara’da bulunan eserin inşası yılları arasında 9 yılda tamamlanmıştır. M. Kemal Atatürk’e Türk milletinin şükran duygularının bir ifadesi olan Anıtkabir, 2. ulusal mimarlık akımının önemli yapılarındandır. Prof. Dr. Emin Onat ile Doç. Dr. Orhan Arda tarafından projelendirilmiştir.

8 MALABADİ KÖPRÜSÜ: Diyarbakır Silvan yakınlarında, Batman Çayı üzerindedir. Dünyadaki taş kemerli köprüler arasında en geniş kemere sahip köprüdür yılında Timurtaş bin İlgazi bin Artuk tarafından yapılmıştır.

9 HACI BAYRAM CAMİİ: Büyük mutasavvıf ve şair Hacı Bayram Veli adına yapılmıştır. Ankara’da bulunan cami 1427,türbe ise 1429 yılında inşa edilmiştir.Türbede 8 sanduka bulunmaktadır.

10 YİVLİ MİNARELİ CAMİİ: Antalya Kaleiçi’ndedir. Selçuklu Sultanı 1
YİVLİ MİNARELİ CAMİİ: Antalya Kaleiçi’ndedir. Selçuklu Sultanı 1.Alaeddin Keykubat tarafından 1230 yılında yapılmıştır. Antalya’nın sembolü sayılmakta ve şehrin her yerinden görülmektedir. Silindir şeklindeki 8 yarım yivle süslü gövdesi kare bir taban üzerinde yükselmektedir.

11 Malabadi köprüsü - Diyarbakır

12 SAFRAN BOLU EVLERİ: Geleneksel Türk Evi’nin günümüze ulaşan nadir örneklerindendir. 18.yy. sonlarından kalma eserlerdir. Evlerde zemin katta taş, üst katlarda ise iyi nitelikte ahşap kullanımı yaygındır.

13 İzmir Saat Kulesi

14 AŞIK PAŞA TÜRBESİ: 1322 yılında inşa edilen türbe Kırşehir’dedir
AŞIK PAŞA TÜRBESİ: 1322 yılında inşa edilen türbe Kırşehir’dedir. Eretna beyliği dönemine aittir. Kesme taştan yapılmıştır; Orta Asya etkileri taşır.

15 TAŞ KÖPRÜ: Adana, Seyhan Nehri üzerindedir
TAŞ KÖPRÜ: Adana, Seyhan Nehri üzerindedir. Seyhan köprüsü adıyla da bilinmektedir. 2. yy.da Roma imparatoru Hadrianus tarafından yapılmıştır. Harun Reşit döneminde yapılan eklentilerle Adana kalesi’ne birleştirilmiştir. Dönemin ticaret yollarını birbirine bağlayan önemli bir yapıdır.

16 Ertuğrul Gazi Türbesi: Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin babası ve Selçuklu Uç Beyi Ertuğrul Gazi’nin türbesidir. 14. yy.da yapılan ve yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen türbe, Bilecik ilimiz sınırları içinde, Söğüt’tedir.

17 YEŞİL TÜRBE: Çelebi Mehmet’e ait olan türbe,1421 yılında, Bursa Yeşil Camii’nin yanında yapılmıştır.Şehrin her yerinden görülebilen Yeşil Türbe, Bursa’nın sembolü haline gelmiştir. Türbede 8 sanduka bulunmaktadır.

18 Mimar Sinan türbesi

19 Çifte Minareli Medrese: Erzurum’daki eserin yılları arasında Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubat’ın kızı Hüdavend Hande Hatun tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır.Selçuklu döneminden kalan medreselerin en büyüğüdür. Hatuniye Medresesi adıyla da anılmaktadır.

20 Bursa Ulu Camii: Bursa’nın en büyük camisi olan eser, 1400 yılında ibadete açılmıştır. Yıldırım Beyazıt tarafından Niğbolu Zaferi sonrası, savaşın geliriyle halka armağan olarak inşa edilmiştir.

21 İsa Bey Camii: Selçuk’ta Artemis tapınağıyla Hıristiyan kilisesi Saint Jean arasındadır yılında Aydınoğlu İsa Bey tarafından yaptırılmıştır. Mimar Şam’lı Ali’nin eseridir. Türk mimarlık tarihinin Anadolu Beylikleri dönemine ait en eski ve gösterişli eserlerindendir. 19.yy.da kervansaray olarak da kullanılmıştır.

22 TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI


"SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları