Amino Asit Yoğunlaşma Grubu Alkaloid Tipi Bazı Önemli Kaynaklar Tirozin veya fenilalanin Deamine tirozin veya fenilalanin birimi (C6C2) 1-Benziltetrahidro-izokinolinler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Kamu Personel Yönetimine İlişkin Sorunlar. Kamu kurumlarının sahip olduğu insan kaynağı ve bu insan kaynağının nicelik ve niteliği özelde kurumsal kapasitenin.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
Program Tasarım Modelleri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni MezopotamyaNil Vadisiİndus Nehrinin kıyılarıÇin, ilk şehirlerin kurulduğu yerlerdir.
DİN FELSEFESİNİN KONUSU  Felsefenin ilgilendiği alanlardan birisi de dindir. Çünkü din olgusu insanlık tarihi boyunca önemli olmuştur. Basitçe din felsefesi,
Pazarlama İlkeleri.
ATHLETEQUIP COMPANY Athletequip, 1964 yılında Charles Ball ve Clark Alexander ortaklığında Toledo Ohio’da kurulmuştur 1969 yılında Bay Alexander’ın ölümüyle.
İşlev Açısından Kelime Türleri
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
İDEOLOJİ’DE YENİ TARTIŞMALAR
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 3
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
Amino asit ve Peptid Yapısı
Biyolojik Özellikleri, Yaşam Çizelgesi ve Zarar Oranı
TAM ÖĞRENME MODELİ.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
Azot İhtiva Eden Terpenler
Sekonder Metabolizmanın Anahtar Enzimlerini Kodlayan Genlerin Oluşumu
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
C) BÜROKRATİK YÖNETİM YAKLAŞIMI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
PAZARLAMADA FİYATLAMA
Biyoinformatik.
BENLİK VE KİMLİK.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Bir psikolojik yapı olarak "zeka" ve madde geliştirme süreci*
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Geçerlik ve Kullanışlılık
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
ÖĞRENME STİLLERİ.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Tezin Olası Bölümleri.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
PATATES.
İKTİSADA GİRİŞ I DERS 7 Y.Doç.Dr.Umut Öneş.
PROTEİNLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Abbasilerde Eğitim ve Öğretim
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Biyogenetik sınıflandırma ve büyük alkaloid gruplarının başlıca üretim merkezleri

Amino Asit Yoğunlaşma Grubu Alkaloid Tipi Bazı Önemli Kaynaklar Tirozin veya fenilalanin Deamine tirozin veya fenilalanin birimi (C6C2) 1-Benziltetrahidro-izokinolinler Polycarpicae (Menispermaceae, Annonaceae, Lauraceae, Magnoliaceae, Monomiaceae), Berberidaceae, Papaveraceae, Fumariaceae, Rutaceae (kısmen), Fabaceae (kısmen)

Amino Asit Yoğunlaşma Grubu Alkaloid Tipi Bazı Önemli Kaynaklar  Tirozin veya fenilalanin Deamine edilmiş tirozin veya fenilalanin birimi (C6C1)   Monokotiledonlar, Özellikle Amaryllidaceae familyaları Tirozin veya prolin Betalainler Centrospermae familyaları (örn. Cactaceae, Aizoaceae, Portulacaceae, Phytolaccaceae)

Amino Asit Yoğunlaşma Grubu Alkaloid Tipi Bazı Önemli Kaynaklar Antranilik asit Mono ve triketidler Kinolinler Rutaceae Triptofan Sekologanin İndolmonoterpen Loganiaceae, Apocynaceae, Rubiaceae Histidin Asetat? İmidazol Rutaceae (kısmen), Fabaceae (kısmen)

Amino Asit Yoğunlaşma Grubu Alkaloid Tipi Bazı Önemli Kaynaklar Ornitin Diketid Tropan Solanaceae, Erythroxylaceae, Convolvulaceae Deamine ornitin (putrescine) Pirrolizidin Boraginaceae, Asteraceae (kısmen), Fabaceae (kısmen), Ranunculaceae Lizin Deamine lizin (cadaverine) Kinolizidin Fabaceae

Hegnauer ve Kubitzki, 1-benziltetrahidroizokinolin alkaloidlerinin Polycarpicae için markerlar olarak muhtemelen ilk tanımlayan araştırmacılar olmuştur. Hegnauer, bu alkaloidlerin Polycarpicae’nin bariz bir metabolik özelliği olmasına rağmen dağılımlarının düzensiz olduğunu göstermiştir.  

Pek çok büyük familya da 1-benziltetrahidroizokinolin alkaloidlerinin varlığından dolayı Polycarpicae hatırı sayılır ilgi odağı olmuştur. Bununla birlikte, Hegnauer (1963) tarafından gösterilen bu dağılım, eski Polycarpicae’nin tüm familyalarını kapsamamıştır ve bazıları alkaloidsizdir. Bu alkaloidleri üretme yeteneğinin takımda atasal mı olduğu, yoksa evrimi sırasında mı ortaya çıktığı sorusunu gündeme getirdi. Hiçbir tatmin edici cevap ileri sürülememiştir.

Tirozinden orijin alan bileşiklerin diğer biri betalainlerdir Tirozinden orijin alan bileşiklerin diğer biri betalainlerdir. Bu son derece renkli maddelerden, çoğu kez pigmentler olarak bahsedilir.

Betalainlerin, Centrospermae takımı içinde beraber yerleşmiş olan çeşitli familyalara dağılımda sınırlı olduğu bulunmuştur. Bununla birlikte, Centrospermae (şimdiki Caryophyllales) içinde betalainlerin dağılımı tüm familyaları kapsamamıştır. Caryophyllaceae ve Molluginaceae dışında, Caryophyllales bitki takımındaki tüm familyaların karakteristiğidir (Roberts vd. 2010). Bir kez daha, bu bileşikler için bir atasal veya türemiş orijinli ikilem tartışmanın ana noktası olmuştur.

Monoterpen sekologanin ve triptamin kombinasyonuna dayanan indol alkaloidleri de kemotaksonomistler için önemli fırsatlar sunmuştur.

Sekologanin bir iridoiddir ve iridoid üreten familyaların bir alt kümesi arasındadır ki alkaloidlerin bu grubu, en geniş biçimde, özellikle Apocynaceae, Loganiaceae ve Rubiaceae’de bulunur.

Alkaloid dağılımının temeline dayalı olarak hareket tarzı sorgulanan, Rubiaceae, çoğu kez, diğer iki familyadan ayrı biçimde sınıflandırılır.

Ergot Alkaloidleri İndol alkaloidlerinin ilginç bir grubu ergot alkaloidleridir. Genelde mantarlar tarafından üretilir: Claviceps purpurea, C. microcephala, C. paspali ve bu cinsin 40’dan fazla başka üyeleri çimlerde (Festucaceae, Hordeae, Avenae, Agrosteae tribusları) simbiyontlar olarak yaşarlar.

Çavdar, tahıllar arasında özellikle etkilenir Çavdar, tahıllar arasında özellikle etkilenir. Claviceps bir parazit olmayıp simbiyotik bir organizmadır. Konukçusundan besinleri alır, fakat karşılık olarak herbivorlara karşı kimyasal savunma sağlar. Arazi deneyleri, böyle mantarsı enfeksiyonların çimenler için ekolojik bir avantaj olduğunu göstermiştir.

Ergot alkaloidleri (agroclavine, chanoclavine, ergine, ergosine ve ergometrine gibi), aynı zamanda Convolvulaceae’nin (Argyreia, Ipomoea, Rivea corymbosa, Stictocardia tiliafolia dâhil) bazı cinslerinin de yaygın SM’leridir.

Tüm alkaloid üreten familyalardan, en üretkenlerinden biri, Rutaceae’dir. Elde edilen alkaloidler, 1-benziltetrahidroizokinolin, basit triptofan türevleri, imidazoller ve en yaygını, antranilik asitten meydana gelen kinolin alkaloidleri kapsar. Rutaceae, alkaloid üretiminde antranilik asitin direkt kullanımının her ölçüde bulunduğu yegâne familyadır.