Doğadan Bitki Toplamada Zararı Arttıran Faktörler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Korunan Alan Kavramı Doç. Dr. Nilgül KARADENİZ
Advertisements

Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
HEMOFİLLİ HASTALIĞI Hemofili hastalığı; Kandaki pıhtılaşmayı sağlayan faktörlerden faktör 8 (VIII) ve 9 (IX)’un hayat boyu eksik ve kanın pıhtılaşmasının.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
 Tıbbi Laboratuvar Sorumluluk Paket Poliçesi.   çalışan Başına Net Prim: Asgari Prim:  Teminat çalışan başına prim  TL 300 TL  TL.
PATATESTE AKRİLAMİT KONSANTRASYONUNUN GENETİK VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Caner Yavuz, İlknur Tındaş, Ufuk Demirel, Mehmet Emin Çalışkan.
Kamu Mali Yönetimine İlişkin Sorunlar. Türkiye’de kamu yönetiminin karşılaştığı en önemli sorun alanlarının başında mali konular gelmektedir. Mali disiplinin.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
ADI SOYADI : YUNUS ERDOĞAN BÖLÜMÜ : TURİZM REHBERLİĞİ
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KONTROLÖR HEKİM EĞİTİMİ TOPLANTISI 05 KASIM 2015 ÖLÜM BELGESİNİN DÜZENLENMESİ.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
Arz Analizleri Azalan Verimler Yaklaşımı Arz Analizleri Azalan Verimler Yaklaşımı.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
TIBBİ ATIK KAZALARI ANKARA’DA HASTANE ÖNÜNDE TIBBİ ATIK TAŞIYAN KAMYONDA PATLAMA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nin.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
Temel Tıp Eğitiminin Human Papilloma Virüs (HPV) Farkındalığı üzerine etkisinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÇM 2 çalışma grubu.
TIBBİ BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI VE TARIMI
EKOLOJİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Asemptomatik Safra Taşları
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
Biyolojik Özellikleri, Yaşam Çizelgesi ve Zarar Oranı
Tıbbi bitkilerin kültürünün yapılmasının faydaları
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
II.BÖLÜM GELİŞİM İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Güvenliği ve Kalite Müşteri Memnuniyeti
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Temel Kavramlar Belgin Akçay.
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Biyoinformatik.
BİY 483 ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME
DAİRE BAŞKANI SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAVA KİRLİLİĞİ ŞEFLİĞİ
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
D o l p h i n M Doğal Taş Üretim Takip & Kaynak Planlaması Yazılımı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Planlanan Harcama Düzeyi: basit Keynesyen Model
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
Tabiat Turizmi: Nereden geldi aklımıza
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
[Konunuz] Hakkında Test
BKÜ’nin Reçeteli Satışı Eğitimi, 24-30/11/2008 Antalya
19.BÖLÜM GENÇLİK VE GENÇLİK SORUNLARI: DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
TANIM Otlatma alanlarından yararlanmayı, vejetasyon, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasıyla beraber, devamlı maksimum hayvansal ürünü elde edecek.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ
Ergenlikte Psikososyal Sorunlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Doğadan Bitki Toplamada Zararı Arttıran Faktörler 1. Aşırı otlatma 2. Erken toplama 3. Kontrolsüz toplama 4. Toplanan bitkinin doğal popülasyonu 5. Bitkinin toplanan kısmı 6. Diğer bitkilerin toplanan bitkilerin yerini alması Bu belirtilen faktörler nedeniyle 1. Biyolojik çeşitlilikte azalma 2. Toplanan türün tükenmesi 3. Bu bitkiler ile tedavi olan halkın tedavi imkanlarının ortadan kalkmasıyla karşı karşıya kalınır. https://www.foodelphi.com/genel-tibbi-bitkiler-prof-dr-necmi-isler/

Doğadan toplamanın zararlarını azaltmanın yolları 1. Toplamanın düzenlenmesi ve kontrolü a) Münavebeli toplama, b) Dinlendirerek toplama, c) Düzenli toplama d) İhracatın kısıtlanması 2. Eğitim a. Toplum eğitimi b. Firma ve personel eğitimi c. Toplayıcı eğitimi d. Konu ile ilgili teknik personel eğitimi

3. İdari ve Yasal Tedbirler 4. Milli Parklar ve tabiatı koruma alanları 5. Botanik bahçeleri 6. Gen bankaları, arboretumlar 7. Toplama sonrası kayıpları asgariye indirecek tedbirler 8. Kültüre alma 9.diğer tedbirler (aşılama, gübreleme vs) https://www.foodelphi.com/genel-tibbi-bitkiler-prof-dr-necmi-isler/