İNSANHAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
Advertisements

AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Kişisel-Sosyal Rehberlik
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Öğretimin Uyarlanması
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
REHBERLİK SERVİSİ.
İLETİŞİM.
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
AZİM DERSİ Música: Songbird – Barbra Streisand.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Zaman ve Gölgesi Prof. Dr. Şafak URAL
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
Adalet.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
TUTUM VE ALGILAR.
DERS ÇALIŞMAK MI???.
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
Bilinçli Tercih Seminerine
EMPATİK İLETİŞİM 1.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
GELİŞİM VE ÖĞRENME Algı - II Prof.Dr. Mustafa Ergün.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
Kent Planlarının Nitelikleri ve İlkeleri
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Nitel Araştırmalar.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Annesini Arayan Kardan Adam
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Sunum transkripti:

İNSANHAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ KONU : ADALET VE EŞİTLİK 2. DÖNEM

ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU Anne ördek yumurtaların kırılmasını bekliyordu. Vakit tamamlanınca ördek yavrularıyumurtalarından çıkmaya başladılar.Fakat en son ve büyük yumurta bir türlü kırılmıyordu. Sonunda yumurtanın beyaz kabuğu çatladı.Diğerlerinden daha gri ve farklı olan ördek yavrusunun küçük kafası göründü.Anne ördek yeni doğan yavruya bakarak ‘’ Umarım değişir’’ dedi.Zaman ilerliyordu ama ördek yavrusunun rengi hala griydi.Kümesin bütün hayvanlarıonunla alay ediyorlar , ona’’Çirkin ördek yavrusu ‘’ diye sesleniyorlardı.

DEVAM Zavallı yavru okadar mutsuzdu ki sonunda uzaklara gitmeye karar verdi.Gün boyunca yürüdü,gece olunca ise yorulmuştu.Mola verdi.Bir yanda açlık,bir yanda korku…ama yapabileceği bir şey olmadığından derin bir uykuya daldı.Ertesi sabah su sesleriyle gözlerini açtı. Gceyi yaban ördeklerinin çılgınca eğlendiği bir göl kıyısında geçirdiğini anladı.Bu gürültücü arkadaşlarına kendini tanıtmaya hazırlanıyordu.Birden bir tüfek sesi ile irkildi.Hiç zaman kaybetmeden oradan uzaklaştı.Çok geçmemişti ki küçük ördek kendini bir çiftlikte buldu.

DEVAM Çiftliğin sahibi yaşlı kadın onu doyurdu. Ateşin ynında uyumasına izin verdi.Fakat yavru ördek bir göl bulma umuduyla oradan uzaklaştı.Günlerce bir göl bulabilmek için rastgele yoluna devam etti.Sonunda bir göl kıyısına ulaştı.Bu arada yalnız başına yaşamayı öğreniyordu. Bu göl kıyısında yavru ördek gün geçtikçe büyüyordu.Kendisi farkında olmadan görüntüsü değişiyordu.Geçen kuğları gördükçe onların asil duruşları ve güzel görünüşlerin den dolayı iç çekiyordu.ilkbaharda bir kuğu sürüsü gölün kıyısına yuva yapmaya geldi. Çirkin ördek yavrusu ile tanışmak için yaklaştılarfakat kendisini bu zarif kuşlarla arkadaşlık etmek için çok çirkin ve kaba buluyordu.Birden bire suda aksini gördü. O DA NE! Kendisinin güzel bir kuğuya döndüğünü fark etti.Kuğu sürüsüne katıldı ve ömür boyu mutlu oldu.

NOTLAR Farklılıklara saygı; insanı belli bir özelliğine göre yargılamamak,herkesin kendi doğruları çerçevesinde yaşadığının farkında olmalıdır. Bir insanı hangi dilden,milletten,renkten,dilden,düşünceden ve anlayıştan olursa olsun öncelikle insan olduğunun bilinmesi gerekir.

UNUTMA! İnsanların değerleri,yaşam tarzları,olaylara bakış açısı,inançları,beklentileri,zevkleri,dünyayı algılamave yorumlama şekilleri farklı olabilir. İnsanların farklı özelliklere ve karakterlere sahip olması toplum hayatının devamlılığı için bir zarurettir.İşlerin yürümesi,iş bölümünün sağlıklı yapılabilmesi için farklı nitelikleri olanlara ihtiyacımız vardır.Farklılıklar, bir ayrışma,bölünme,çatışma unsuru olarak değil; bir zenginlikve bir başarı aracı olarak görülmelidir.

NOTLAR (EŞİTLİK) Eşitlik kanunlarla belirlenen emir ve yasakların herkes için aynı olması demektir. Eşitlik hakların kullanılmasında ayım yapılmamasıdır. Demokraside eşitlik,yasalar önünde eşit olmaktır.Yasalar herkese aynı biçimde uygulanır;her hangi bir kişiye,aikeye,zümreye(gruba) ayrıcalık tanınmaz .Eşitlik,kurallar ve yasalar ile güvence altına alınmıştır.

SONNN… BEN ATİKE ASELİN GÜDÜL 4 / A SINIFINDA OKUYORUM BU SLAYTI SİZLERİN İNSAN HAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ DERSİNİN TEKRARINI YAPMANIZ İÇİN HAZIRLAMIŞ BULUNUYORUM… HOŞÇAKALIN…….. www.egitimhane.com