ANRO.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Advertisements

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
1. DEVRE DEĞERLENDİRMESİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
DÜZENLİ YOLCU VE TURİZM TAŞIMACILIĞI
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ (HASTANE ÖNÜ ORGANİZASYON)
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
BKM A.Ş. ORGANİZASYONU YÖNETİM KURULU 10 ÜYE – EŞİT OY HAKKI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ve TURİST REHBERLERİ BİRLİĞİ
AİLE HEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMALARINDA SON DURUM
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
Where did you come from to Kocaeli ? Karaman, Balıkesir, Egytp,Zonguldak, Eskişehir,Ağrı, Konya, Bolu, Tokat, Gümüşhane,Hatay, Rize,Urfa,Erzurum ( 2 )
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TURİZM HUKUKU VE MEVZUATI Dr. Osman Avşar KURGUN Dr. Ayhan GÖKDENİZ Dr
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
SATIŞ SONRASI H İ ZMETLER Bu yönetmeli ğ in amacı; satın aldı ğ ımız malların satın aldıktan sonra, montaj, bakım ve onarım hizmetlerini düzenlemek ve.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ Hüseyin Kasap Şubat 2016.
SATIŞ SONRASI H İ ZMETLER Bu yönetmeli ğ in amacı; satın aldı ğ ımız malların satın aldıktan sonra, montaj, bakım ve onarım hizmetlerini düzenlemek ve.
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
TEŞVİKLER 4447 – EK 10. MADDE ( 6111 TEŞVİĞİ )
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ÜGD MEVZUATI ve TAREKS - II
Halıcıoğlu Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti.
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
Kanun Değişiklikleri.
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
REHBERLİK YÖNET.-6.
Tur Sırasında Kullanılan Evraklar
TURİZMDE REHBERLİK.
REHBERLİK YÖNETMELİK-3
MESLEK ETİK İLKELERİ.
ANRO-2.
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
Madde 102 (5510).
KEP – Kayıtlı Elektronik Posta Sisteminden İhracatçı Birliklerine
Eczanede kullanılacak cihaz ve aletler
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında; işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
IX. ULUSAL KONGRE ve SERGİSİ
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

ANRO

ANRO Yetki Çevresi ANKARA AFYONKARAHİSAR BARTIN ÇANKIRI ÇORUM ESKISEHIR KARABÜK KARAMAN KASTAMONU KIRIKKALE KONYA ZONGULDAK 2015 Yılı Rehber Taban Ücretleri A- Günlük Tur : 309.00 TL B- Transfer : 155.00 TL C- Gece Turu : 155.00 TL D- Paket Tur : 372.00 TL

Turda Bulunması Gereken Belgeler 1- Rehber Çalısma Kartı 2- Arac Kira Sözleşmesi •3- Tur Programı 4- Rehber-Acente Çalısma Sözlesmesi 5- Isim Listesi 6- Zorunlu Seyahat Sigortası Poliçeleri • Seyahat Acentası İşletme Belgesi (TÜRSAB veya Noter onaylı) 7- TÜRSAB Arac Plakası

TURIST REHBERLERININ DENETİMLERDE DİKKAT ETMESI GEREKEN HUSUSLAR ANRO Ankara Turist Rehberleri Odası • Tur esnasında sözleşmenin rehberin yanında bulundurulması zorunludur. Ancak, haklı nedenlerin bulunduğu hallerde e-posta, faks, telefon mesajı ve benzeri yollarla sözleşme yapılabilir. Denetim esnasında bu yollarla yapılmış sözleşmeler ibraz edilmek, 7 gün içinde yazılı olarak düzenlenmek ve ilgili Odaya gönderilmek zorundadır. TURIST REHBERLERININ DENETİMLERDE DİKKAT ETMESI GEREKEN HUSUSLAR

̧ALIŞMA KARTI ALMADAN REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ ̧ALIŞMA KARTI ALMADAN REHBERLİK HİZMETİ SUNMAYINIZ. (EYLEMSİZ İSENİZ TUR YAPAMAZSINIZ) Yaptırımı: 1500 TL Para Cezası. (Yasa Madde 7/5) ve Meslekten Geçici Men Cezası (Yasa Madde 5.1.c/6), İki kez tespit edilmesi halinde Meslekten Men Cezası(Yasa Madde 5.1ç/6)

ACENTE VEYA MÜŞTERİ İLE SÖZLEŞME İMZALAMADAN ÇALIŞMAYINIZ Yaptırımı: üç günlük taban ücretinden az olmamak üzere turun toplam süresine karşılık gelen taban ücret kadar idari para cezası (Yasa Madde 6/4) ve KINAMA cezası (Yasa Madde 5.1.a/4) Ö̈nemli: Sözleşmelerin iki yıl süreyle muhafaza edilmesi zorunludur (Yönetmelik Madde 38/4)

SÖZLEŞME MUTLAKA YANINIZDA OLMALIDIR Yaptırımı: UYARMA Cezası (Yasa Madde 5.1.a/1)

SÖZLEŞME YAPMAK İÇİN VAKİT YOKSA: Haklı nedenlerin bulunduğu hâllerde ve geçerli mazeretleri sona erdiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yazılı olarak düzenlenmek kaydıyla e- posta, faks, telefon mesajı ve benzeri yollarla sözleşme yapılabilir. (Yönetmelik Madde 38/1)