Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi"— Sunum transkripti:

1 COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Bölüm-12 Tedbirsiz ve saygısız araç sürme Sürücü ve yolcuların koruyucu tertibat kullanması Bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet sürücüleri ile ilgili kurallar Yayalar ile ilgili kurallar

2 Tedbirsiz ve Saygısız Araç Sürme:
BÖLÜM-12 Tedbirsiz ve Saygısız Araç Sürme: Araç sürücülerinin; Su, çamur ve benzerlerini sıçratarak, Korkutarak veya şaşırtarak, İzmaritlerini, çöplerini yola atarak, Kasıtlı olarak yaya veya taşıt trafiğini seyir emniyetini tehlikeye düşürerek, Seyir halindeyken haberleşme cihazlarını kullanması, Tedbirsiz ve saygısız davranışlarda bulunarak araç sürmeleri yasaktır. Bu hükümlere uymayanlar para cezası ile cezalandırılır.

3 Sürücü ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanmaları :
BÖLÜM-12 Sürücü ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanmaları : Araç sürücülerinin; Motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinde koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcularda ise koruma başlığı takmak, Otomobiller, otomobil sınıfına giren arazi taşıtlarının; kamyon, kamyonet ve çekicilerin; minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması zorunludur. 10 yaşından küçük çocukların ön koltukta taşınması yasaktır.

4 Bisiklet sürücülerinin 11 yaşını,
BÖLÜM-12 Bisiklet, Motorlu Bisiklet ve Motosiklet Sürücüleri İle İlgili Kavramlar: Bisiklet sürücülerinin 11 yaşını, Motorsuz taşıtları sürenlerin 13 yaşını doldurmuş olmaları gerekir. Bu araçların; Yaya yollarında sürülmesi, Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi, İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana sürülmesi, Sürücü arkasında oturma yeri olmadıkça başka kişilerin taşınması, Elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması Yasaktır.

5 BÖLÜM-12 Bisiklet ve motorlu bisikletlerin ön tarafında beyaz ışık veren ve 20 metreyi aydınlatabilen bir far, arka tarafına ise kırımızı ışık veren lamba veya yansıtıcı, Bisiklet ve motorlu bisikletlerde aynı ses tonu veren en az 30 m. duyulabilen korna bulun bulundurulmalıdır. Bisiklet, Motorlu Bisiklet ve Motosiklet Sürücüleri İle İlgili Kavramlar:

6 Yayalarla İlgili Kurallar :
BÖLÜM-12 Yayalarla İlgili Kurallar : Yayalar; Yaya yolu, banket veya alan varsa, buralardan yürümek , Banketlerden gidiş yönüne göre sol banketten yürümek, Yaya yolu bulunmayan. Gece ve gündüzün görüşün az olduğu hallerde uyarıcı açık renk elbise ve üstünde veya elindeki eşyada yansıtıcı bulundurmak veya ışık taşımak, Karşı yöne geçmek için yaya veya okul geçitlerinden geçmek Zorundadırlar.

7 COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
Test : 12


"COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları