Batı Karadeniz-2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
Advertisements

ANTİK KENT HASANKEYF HAZIRLAYAN KADİR BEĞDE
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir.
Fatih Camii.
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
DOĞU KARADENiZ TURU HAZİRAN 2 GECE 3 GÜN
Minia Ereğli Projesi Cehennem Ağzı Mağaraları
KARABÜK KASTAMONU RİZE NALAN GÜR
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
ÇORUM İ L İ OSMANCIK İ LÇES İ TUR İ ZM DANI Ş MA KURULU TOPLANTISINA HO Ş GELD İ N İ Z OSMANCIK KÜLTÜR TURİZM VE TANITMA DERNEĞİ (OKTUD)
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
Medeniyetlerin kesişim noktası
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
ULUDAĞ GEZİSİ KIŞIN KEYFİNİ ULUDAĞ’DA ÇIKARALIM. 24 ŞUBAT 2013 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN ULUDAĞ GEZİSİNE KATILMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ ÇARŞAMBA.
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Yambol.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
Değerli Dostlar, bu kez yolum Kayseri ilimizin güneyinde, Aladağlar yöresinde, ancak Adana sınırları içinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine düştü.
OSMANİYE.
İLÇEMİZ MUSTAFA KEMALPAŞA’YI TANIYALIM
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
MEVLANA'NIN HAYATI.
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
Hülya Uçar İngilizce Öğretmenliği 1-B Normal Öğretim
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
HANGİ İLİN NESİ MEŞHUR?.
Hasan, Ayşe, Ahmet, Zeynep, Zeki, Ali, Burak, Sema, Elif, Hatice,
TAR İ H İ NESNE M İ ? TAR İ H İ ESER M İ ? DO Ğ AL VARLIK MI? HANG İ Ş EH İ RDE? HANG İ BÖLGEDE? Mustafa TONBUL.
MARDİN COĞRAFYASI BÖLGESİ: G.DOĞU ANADOLU NÜFUSU : YÜZ ÖLÇÜMÜ: 8891 KM KARE İLÇE SAYISI : 9 İLÇE İLÇELERİ : KIZILTEPE,NUSAYBİN,DERİK,MAZIDAĞI,MİDYAT,S.
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Keops pİramİdİ.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
HALK MİMARİSİ.
Ankara Ankara Güzel Ankara
Batı Karadeniz-3.
AKDENİZ TURU-4.
40 KİŞİLİK EGE TURU.
Marmara Turu-2.
Ankara çıkışlı 7 Gün 6 Gece Marmara Turu. 40 kişilik Marmara turu.
BATI KARADENİZ TURU (6 gün 5 gece).
KONYA TURU.
KONYA TURU.
Ayder Tur.
Batı Karadeniz-4.
Hazılayan: Oğuz-Kekeç
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
Sunum transkripti:

Batı Karadeniz-2

Kaya mezarlar bunun kanıtı olarak Safranbolu sitesi, tarih öncesi beri insan yerleşimleri tarafından işgal edilmiştir.Türkler 11. yüzyılda şehir fethetti ve 13. yüzyılda o ana doğu-batı ticaret yolu üzerinde önemli bir kervan istasyonu oldu. Bu erken dönemden kalan binalar Süleyman Paşa Eski Camii, Eski Hamamı ve Medresesi, 1322 yılında inşa hepsini içerir. Merkezi pazar gezginlerin ihtiyaçlarını karşılamak için uzatılmış iken kervan ticareti, 17. yüzyılda zirveye ulaşmıştır. Birçok bina, 60 konuk odaları ile Cinci Inn (1640-1648), Köprülü Camii (1661) ve Let Paşa Camii (1796), yanı sıra çok sayıda mağaza, ahır ve hamam da dahil olmak üzere, bu döneme ait.

Ticaret yapılarında değişiklikler ve demiryollarının gelişi 20 Ticaret yapılarında değişiklikler ve demiryollarının gelişi 20. yüzyılın başlarında sona refah bu uzun dönemi getirdi.Kasaba bölgede istihdamın büyük bir sağlanan Karabük çelik işletmesinin bina kadar ekonomik yoksunluk dönemi geçirmiştir. Çukur (Hole), Kıranköy'de, Bağlar (Bağlar) alanı olarak bilinen şehir içi pazar yeri alanı ve tarihi alanı dışında daha yeni bir yerleşim alanı: Safranbolu dört ayrı ilçe oluşur.Özgün Türk yerleşim kalenin güneyde hemen ve güney-doğu için geliştirilmiştir.

GÜNEŞ SAATİ Karabük Safranbolu ilçesinde, çarşı içerisinde bulunan Köprülü Camisi’nin avlusunda Güneş Saati bulunmaktadır. Yatay güneş saatleri grubundan olan bu güneş saati XIX.yüzyılın ortalarında yapılmıştır. Dört köşeli sütun bir ayağın taşıdığı, düz mermer bir zemin üzerine yapılan bu saat günün saatini metal plaka üzerine düşen gölgelere göre hesaplamaktadır.

4. Gün Kastamonu – Sinop Kastamonu  Azdavay Kaya Mezarları Kastamonu Kalesi İnebolu’ da Öğle Yemeği Sinop  Ayancık İnaltı Mağarası Erfelek Şelalesi Sinop kalesi sinop tarihi cezaevi Gerze  Konaklama

Saat 8:00’ de safranboludan Kastamonu’ya doğru hareket ediyoruz Saat 8:00’ de safranboludan Kastamonu’ya doğru hareket ediyoruz. Saat 09.50 civarında Azdavay kaya mezarlarını geziyoruz ve kısa bir bilgi fotoğraf molasından sonra saat 11:00 de otobüsümüz Kastamonu kalesine gitmek üzere hareket ediyor. Saat 11:45 civarında Kastamonu kalesine varıyoruz.Verilen bilgi ve fotoğraf molasının ardından saat 12:30 da İneboluda öğle yemeği için hareket ediyoruz. Saat 12.45 de ineboluda öğle yemeğimizi yedikden sonra saat 13:30 da sinopa gitmek üzere hareket ediyoruz.Saat 15:00 de inaltı mağarasına gidiyoruz. Kısa bilgi ve fotoğraf çekiminden sonra 16:30’ da erfelek şelalesine varıyoruz. 17.15 de sinop cezaevini geziyoruz bilgi ve fotoğraf molasından sonra saat 18:30 da sinop kalesine doğru hareket ediyoruz. Bilgi ve fotoğraf molasından sonra yorucu bir günün ardından saat 19:00 da konaklayacağımız otele gerzeğe doğru yola çıkıyoruz.Saat 19:45 de otelimize varıyoruz.

AZDAVAY KAYA MEZARLARI Kastamonu Antik Çağ’ın Paphlagonia Bölgesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu bölgede Antik Çağ’dan kalmış kaya mezarları bulunmaktadır.   EV KAYA MEZARI: Kastamonu’nun en eski kaya mezarı olan bu yapı bugünkü Endüstri Meslek Lisesi yanındaki doğal kaya bloğu üzerinde, zeminden 8 m. yükseklikte oyulmuştur. MÖ.7.yüzyılın başlarına tarihlendirilen bu mezar anıtı Paphlagonialılar tarafından yapılmıştır. Mezarın üç ayrı girişi olup, içerisinde de üç ayrı mezar odası bulunmaktadır

Saat 7:00 de otelden ayrılıyoruz Saat 7:00 de otelden ayrılıyoruz. Arabada sabah kahvaltısını otobüs içerisinde mini paketler halinde hazırlanmış kahvaltılıklar şeklinde alıyoruz. Saat 10:30 civarında amasya merkezdeki amasya müzesine varıyoruz. Gezi bilgi ve fotoğraf çekiminden sonra saat 11:30 da kral kaya mezarlarını ziyaret ediyoruz. Yaklaşık saat 12.30 civarında çoruma gitmek üzere hareket ediyoruz.Saat 14:00’ de çorum’ da öğle yemeğimizi yiyoruz. Saat 15:00 civarında hattuşa ören yerini ziyarete gidiyoruz. Yaklaşık 3 saatlik gezinin ardından konaklayacağımız otele doğru saat 18:00 de yola çıkıyoruz.