Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır. İnkübatörlerde saatte %5-10 arası su değişimi uygulanmaktadır. Yumurtalar 14-16 ºC’ de inkübe edilmektedir. Su sıcaklığına bağlı olarak larvaların yumurtadan çıkış süreleri 60-80 saat arasında değişim göstermiştir.
Kuluçka Doğal yolla elde edilen yumurtaların inkübasyonunda ölüm oranlarının en fazla olduğu dönemler, döllenme ile gastrula arasındaki periyotta tespit edilmiştir. İşletmeler inkübasyon aşamasında farklı stok yoğunlukları kullanmaktadırlar. İşletmelerin tercih ettikleri stok yoğunlukları 4000-7000 adet/lt arasında değişim göstermektedir
Kuluçka 13-17 °C arasında sıcaklıklarda, % 35-38 tuzluluktaki ortamlarda açılım yüzdesi daima %80-90 dolayında olmaktadır. İnkübasyon sırasında yumurtaların doğal yapısında meydana gelen metabolik atıkların ortamdan uzaklaştırılması için 3-4 lt/dak. su değişimi yeterlidir.
Levrek Larval Dönem Levrek larvalarının yumurtadan çıktıklarında ağız ve anüsleri kapalıdır. Larvalar pasif durumdadır, baş aşağı dururlar ve kendi vitellüs keselerinden sağladıkları enerji ile hayatlarını sürdürürler. Yumurtadan çıkan levrek larvalarının boyları 3,4–3,6 mm arasındadır. Vitellüs kesesi boyu 1,1-1,3 mm uzunluğundadır. Bu dönemde henüz larva içinde organ oluşumları olduğundan sindirim olması söz konusu değildir. 3. günle beraber gözlerde pigmentasyon açıkça görülür
Levrek larval dönem Prelarval dönemde, larvalar yoğun üretim koşullarında 80-200 adet/lt, olacak şekilde larva tanklarına yerleştirilir. İdeal stok yoğunluğu 100-125 adet/lt’dir. Postlarval evre 15-16 °C’de 5. günde sonunda ağız ve anüsün açılması ile başlar. 13-14. günlerde larva canlı yem ile beslenmesi gerekir.
Levrek larvası
Sövraj Dönemi Şövraj dönemi: Balıkların canlı yemden mikropartikül yeme adapte olacakları dönemdir. Levrek 38-42. Çipura 40-42. günler arasında sövraj bölümüne alınırlar. Sövraj uygulaması levrekte 15-16 gün, çipurada ise 10-12 gün devam eder.
Sövraj Dönemi Larvalara günlük verilen artemia (canlı yem) miktarı azaltılırken mikropartikül yem miktarı arttırılır Sövrajı tamamlayan levrek larvaları ortalama olarak 350-400 mg ağırlığa kadar bu bölümde kaldıktan sonra ön büyütme ünitesine alınır. Çipuralar levreklere oranla daha hızlı mikropartikül yeme adapte olabilmektedirler. Sövrajı tamamlayan balıklar ön büyütme ünitesine alınarak burada doğal deniz suyu ortamına adapte edilirler
Ön Büyütme Levrekte 70-80. günlerde, çipurada 60-70. günlerde sövraj ünitesini terk eden yavrular boylanarak, hava keseli ve hava kesesiz bireyler birbirinden ayrılır. Ön büyütmede kapalı devre sistem kullanılmaz. Balıklara verilen su sıcaklığı levrekte 19-21 °C, çipurada 20-22 °C olup iki türdede 16 saat ışık uygulanır. Tanklarda doğal deniz suyu tuzluğu kullanılır
Büyütme Ekstansif Yetiştirme Yöntemi Yarı Entansif Yetiştirme Yöntemi
Dairesel tipte kafes örnekleri
Levrek Avcılığı Etcil ve saldırgan bir türdür. Kıyıya yakınlaşma sahası 30 cm derinliğe kadar varabilir. Avcılığı genellikle levreğin sabahları yemlenme tercihi olan alacakaranlık saati ve gece yarısından sonraki zaman dilimidir. Levrek avcılığı yapay (sahte) balıklar ile kıyıdan at-çek yöntemi veyahut canlı yem ile (sardalya, gümüş, izmarit gibi) bırakma tabir edilen olta takım ve düzenekleri ile yapılır.
Çipura Avcılığı Çipura dip oltası, Tek iğneli Takım, Çift İğneli Takım ile avlanmaktadır, Çalı karidesi, teke, midye, sülünez ve akyem kullanır.
Paragat Paragat maalesef 37/2 nolu tebliğe göre amatör balıkçılıkta kullanılamaz,yasaktır.