Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YILANLAR Yılanların hareketleri birçok açıdan mükemmeldir. Yılanlar, her birinde bir çift kaburga ve düzinelerce kas olan 400 omura sahip olabilirler.
Advertisements

LEVREK YETİŞTİRİCİLİĞİ
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Canlı Yemler
GAZLAR.
BALIK ÇiFTLiKLERi İbrahim Nazlım Elif Salmanoğlu
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
KARKAS ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
Hazırlayan  Ercan YÜRÜK Fen Ve Teknoloji Öğretmeni 
BÖCEKLER.
Yem Tüketimini Etkileyen Etmenler
Embriyonun Dışında Kalan Zarlar
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
AÇIK HAVA BASINCI Ali DAĞDEVİREN
DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
Ağırlık Ve Yoğunluk.
Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 5. Ders.
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
Y.Doç.Dr. Ertan ARSLANKAYA Doç. Dr. Eyüp DEBİK
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
YILAN BALIKLARI (Anguilla anguilla).
KEREVİZ.
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 5. Ders.
HAYVANLAR ALEMİ.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
BESİN MADDELERİ.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
YÜZEY SULAMA YÖNTEMLERİ
BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA. BÖLÜM 13 DEZENFEKSİYON VE FLORLAMA.
MALİYETLER Doç. Dr. Ahmet UĞUR.
Salmo trutta Tatlı suda yaşayanların yumurtaları sudan çok ağır olduğundan dibe çöker. Yumurtaların açılma süresi suyun sıcaklığına bağlı olarak değişir.Yumurta.
Prof. Dr. Güler Küçükturan
 Kuş gribi, evcil ve yabani kanatlılar ile memeli hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sistemine ait belirtiler gösteren, ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı.
FOTOSENTEZDE YAPAY IŞIKLANDIRMA
Asya Levreği (Lates calcarifer ) Yetiştiriciliği
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi.
Levrek Avcılığı Etcil ve saldırgan bir türdür.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi
BALIKLARDA REPRODÜKSİYON
Fertİlİzasyon Su alıp şişme (1-2 Dk) Erkek ve dişi yanyana
Sperma Özellikleri Küre şeklinde, akrozomsuz bir başa sahiptir.
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Damızlıkların Bakımı.
Kuluçkahane Kuluçkahane binaları yumurtadan civcive doğru tek yönlü bir ilerleyiş planıyla sağlık korumayı en etkin düzeyde ele alan havalandırma imkanı.
Tavuklarda kuluçka süresi 21 gündür.
Hindi Yetiştiriciliği
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
TERMİK SANTRAL NEDİR Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez. Yanma, bir kazan yada buhar üretecinde gerçekleştirilir ve.
SLAYTI BAŞLAT. EMBRİYO ; Yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesiyle oluşan zigot, çift sarmallı DNA moleküllerini içerir. Bitkiler, hayvanlar, ve bazı.
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
SDÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD,
HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
SDÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD,
EMBRİYO GELİŞİMİ VE KULUÇKA
Sunum transkripti:

Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı 425-530 μ arasında değişen, 10-50 lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır. İnkübatörlerde saatte %5-10 arası su değişimi uygulanmaktadır. Yumurtalar 14-16 ºC’ de inkübe edilmektedir. Su sıcaklığına bağlı olarak larvaların yumurtadan çıkış süreleri 60-80 saat arasında değişim göstermiştir.

Kuluçka Doğal yolla elde edilen yumurtaların inkübasyonunda ölüm oranlarının en fazla olduğu dönemler, döllenme ile gastrula arasındaki periyotta tespit edilmiştir. İşletmeler inkübasyon aşamasında farklı stok yoğunlukları kullanmaktadırlar. İşletmelerin tercih ettikleri stok yoğunlukları 4000-7000 adet/lt arasında değişim göstermektedir

Kuluçka 13-17 °C arasında sıcaklıklarda, % 35-38 tuzluluktaki ortamlarda açılım yüzdesi daima %80-90 dolayında olmaktadır. İnkübasyon sırasında yumurtaların doğal yapısında meydana gelen metabolik atıkların ortamdan uzaklaştırılması için 3-4 lt/dak. su değişimi yeterlidir.

Levrek Larval Dönem Levrek larvalarının yumurtadan çıktıklarında ağız ve anüsleri kapalıdır. Larvalar pasif durumdadır, baş aşağı dururlar ve kendi vitellüs keselerinden sağladıkları enerji ile hayatlarını sürdürürler. Yumurtadan çıkan levrek larvalarının boyları 3,4–3,6 mm arasındadır. Vitellüs kesesi boyu 1,1-1,3 mm uzunluğundadır. Bu dönemde henüz larva içinde organ oluşumları olduğundan sindirim olması söz konusu değildir. 3. günle beraber gözlerde pigmentasyon açıkça görülür

Levrek larval dönem Prelarval dönemde, larvalar yoğun üretim koşullarında 80-200 adet/lt, olacak şekilde larva tanklarına yerleştirilir. İdeal stok yoğunluğu 100-125 adet/lt’dir. Postlarval evre 15-16 °C’de 5. günde sonunda ağız ve anüsün açılması ile başlar. 13-14. günlerde larva canlı yem ile beslenmesi gerekir.

Levrek larvası

Sövraj Dönemi Şövraj dönemi: Balıkların canlı yemden mikropartikül yeme adapte olacakları dönemdir. Levrek 38-42. Çipura 40-42. günler arasında sövraj bölümüne alınırlar. Sövraj uygulaması levrekte 15-16 gün, çipurada ise 10-12 gün devam eder.

Sövraj Dönemi Larvalara günlük verilen artemia (canlı yem) miktarı azaltılırken mikropartikül yem miktarı arttırılır Sövrajı tamamlayan levrek larvaları ortalama olarak 350-400 mg ağırlığa kadar bu bölümde kaldıktan sonra ön büyütme ünitesine alınır. Çipuralar levreklere oranla daha hızlı mikropartikül yeme adapte olabilmektedirler. Sövrajı tamamlayan balıklar ön büyütme ünitesine alınarak burada doğal deniz suyu ortamına adapte edilirler

Ön Büyütme Levrekte 70-80. günlerde, çipurada 60-70. günlerde sövraj ünitesini terk eden yavrular boylanarak, hava keseli ve hava kesesiz bireyler birbirinden ayrılır. Ön büyütmede kapalı devre sistem kullanılmaz. Balıklara verilen su sıcaklığı levrekte 19-21 °C, çipurada 20-22 °C olup iki türdede 16 saat ışık uygulanır. Tanklarda doğal deniz suyu tuzluğu kullanılır

Büyütme Ekstansif Yetiştirme Yöntemi Yarı Entansif Yetiştirme Yöntemi

Dairesel tipte kafes örnekleri

Levrek Avcılığı Etcil ve saldırgan bir türdür. Kıyıya yakınlaşma sahası 30 cm derinliğe kadar varabilir. Avcılığı genellikle levreğin sabahları yemlenme tercihi olan alacakaranlık saati ve gece yarısından sonraki zaman dilimidir. Levrek avcılığı yapay (sahte) balıklar ile kıyıdan at-çek yöntemi veyahut canlı yem ile (sardalya, gümüş, izmarit gibi) bırakma tabir edilen olta takım ve düzenekleri ile yapılır.

Çipura Avcılığı Çipura dip oltası, Tek iğneli Takım, Çift İğneli Takım ile avlanmaktadır, Çalı karidesi, teke, midye, sülünez ve akyem kullanır.

Paragat Paragat maalesef 37/2 nolu tebliğe göre amatör balıkçılıkta kullanılamaz,yasaktır.