Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi."— Sunum transkripti:

1 Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi etini tükettiğimiz hayvanlarda yani memelilerde adet görülür. Midye ise omurgasız bir canlıdır dolayısıyla adet görmesi gibi bir şey söz konusu değildir. S.Ozan GÜREŞEN Midyelerin üremeleri dış döllenmeyle gerçekleşir.  Dişi midye suya yumurtalarını bırakır, erkek midye de spermlerini.Üreme döneminde dişi midyeler pembe-turuncu, erkek midyeler beyaz renkli üreme hücrelerini suya bırakırlar. Midye, diğer su ürünleri gibi beslenme açısından son derece faydalı, lezzetli ve her yaştan insanın rahatlıkla tüketebileceği besin değeri yüksek ve güzel bir üründür.


"Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları