FATİH YAVUZ SELİM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
REHBERLİKVE ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMLERİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
AYANCIK ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ AHMET SEMİZ AHMET SEMİZ (Rehberlik Uzmanı) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015)
Prof dr. AhaT and ı can ortaokulu Ortak s ı navlar ÖZCAN GÜREL ÖZCAN GÜREL Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ANADOLU MESLEK PROGRAMI ALAN SEÇİMİ Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır. Seçeceği alandaki başarısı.
MEHMET H İ KMET KA Ş ERC İ ORTAOKULU Aylin TORUN Aylin TORUN REHBER ÖĞRETMEN.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TAKVİM. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2016.
9. SINIFLAR ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME SUNUMU VE ALANLARIN TANITIMI
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
KIRIKHAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Prof. Dr. Ahat andIcan ortaokulu
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
TEOG.
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
ABDULLAH ACAR ortaokulu
2017‐2018 BİLİM ve SANAT MERKEZLERİÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ORTAOKULA GEÇİŞ.
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
2017 TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ(MYS)
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
ARNAVUTKÖY CUMHURİYET ORTAOKULU
TEOG SINAV SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştiriliyor.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Aile Eğitim Semineri HOŞ GELDİNİZ
ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ uygulamasI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Liselere Geçiş Sınavı;
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve DEğerlendirilmesi)
Sunum transkripti:

FATİH YAVUZ SELİM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ TEOG 2016-2017 FATİH YAVUZ SELİM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Temel Esasları

Merkezi Ortak Sınav (TEOG) Nedir? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığının temel eğitimden ortaöğretime yani ortaokuldan liseye geçiş için yaptığı sınavın adıdır. Bu sınav 8. sınıfın birinci ve ikinci döneminde olmak üzere iki kere olur ve öğrencilerin altı temel dersten bilgilerini ölçer.

Ortak Sınavlar Hangi Dersleri Kapsar? Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılır.

Ortak Sınavlar Uygulama Takvimi Nasıl? Merkezi ortak sınavlar birinci ve ikinci dönemde olmak üzere iki kere yapılacaktır. DÖNEM SINAV TARİHİ MAZERET SINAVI SINAV SONUÇLARININ İLANI I. DÖNEM 23-24 Kasım 2016 17-18 Aralık 2016 Ocak 2017 II. DÖNEM 26-27 Nisan 2017 20-21 Mayıs 2017 Haziran 2017

Ortak Sınavlar Uygulama Biçimi Nasıl? Ortak Sınavlar I. Gün Oturumu DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ TÜRKÇE 09.00 20 40 Dakika MATEMATİK 10.10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 11.20

Ortak Sınavlar Uygulama Biçimi Nasıl? Ortak Sınavlar II. Gün Oturumu DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ FEN BİLİMLERİ 09.00 20 40 Dakika T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 10.10 YABANCI DİL 11.20

Öğrenci Sınava Çeşitli Nedenlerle Giremezse Ne Olur? Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, sınav takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren ve sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemine okul müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Sınavın Değerlendirilmesi

Sınavın Değerlendirilmesi Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ve 8.sınıf ortak sınav puanı ortalaması toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünecek ve 500 üzerinden öğrencinin alacağı ortaöğretime yerleştirme puanına ulaşılacaktır.

Bir Örnek Üzerinden Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2 Ayşe’nin 8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı YBP8 = 78,22 Ayşe’nin 7.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı YBP7 = 68,97 Ayşe’nin 6.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı YBP6 = 75,87 Ayşe’nin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı AOSP = 519,16 YEP = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2   YEP = (78,22 + 68,97 + 75,87 + 519,16 ) / 2 YEP = 742 ,22 / 2 YEP = 371,11 Ayşe’nin Yerleştirmeye Esas Puanı= 371,11’dir. Yani Ayşe’nin sınav sonuç belgesinde açıklanacak puan burada hesaplamasını yaptığımız puandır.

Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile Yüzdelik Dilim Arasındaki Bağlantı Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. Sınav sonuç belgesinde il ve ülke geneli yüzdelik dilim açıklanır. İl genelinde açıklanan yüzdelik dilim öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puanla o ilde sınava giren öğrenciler içindeki başarı sıralamasını gösterir. Türkiye geneli yüzdelik dilimi ise öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puanla tüm ülkede sınava giren öğrenciler içinde ülke genelindeki başarı sıralamasını gösterir. Tercihler puana göre değil yüzdelik dilime göre yapılır.

EBEVEYN YAKLAŞIM ÖNERİLERİ

ANNE-BABALARIN SINAVA YÜKLEDİĞİ ANLAMLAR Bütün imkânlarımızı çocuğumuzun başarılı olması için kullandık, “Saçımızı süpürge ettik”, “Varımızı yoğumuzu harcadık”……….vb. Sevgili Veliler; Çocuğunuzun sınavdan düşük puan alması, dünyanın sonu değildir. İlgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda, okulun ilgili öğretmenlerinden (rehber öğretmen, sınıf ve branş öğretmenleri) destek alarak doğru yönlendirmeler yapabilirsiniz.

SINAV ÖNCESİNDE ANNE-BABALAR NE YAPMALI? Önceliğin, çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını (hastalık, beslenme, uyku, vb.) karşılamak olduğunu unutmayın. Çocuğun ders çalışabilmesi için uygun ortamlar hazırlayın. Çocuğunuz için yaptıklarınızı, sürekli hatırlatarak onun yüzüne vurmayın. Çocuğunuza farklı konularda sorumluluklar verin. Çocuğunuzun ders çalışması konusunda gözlemci, gerektiğinde de destekçi olun. Sınavda sorumlu oldukları konuları/kazanımları takip edin. Çocuğunuzun dinlenmesine ve diğer etkinliklere (sinema, spor, tiyatro) zaman ayırmalarını destekleyin.

SINAV SONRASINDA ANNE-BABALAR NE YAPMALI? Çocuk zorlu bir sürecin üstesinden geldiği için onu kutlayın. Çocuk konuşmaya hazır olduğunda sınavın bir değerlendirmesini yapın ve yeni planlar oluşturmasını destekleyin. Çocuğa ne yapmak istediğini sorun ve imkânlarınız ölçüsünde ona rahatlayabileceği bir ortam sağlayın. Çocuğunuz sınav ile ilgili konuşmaya istekli değilse sorularınızı daha sonraya bırakın. Sınav süreci yorucu bir süreçtir dolayısıyla çocuğun dinlenmesini sağlayın.

TERCİH SÜRECİ

Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine, Çok Programlı Anadolu Liselerine, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine, Anadolu İmam‐Hatip Liselerine, Açık Öğretim Kurumlarına, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullara merkezî sistemle öğrenci yerleştirilecektir.

Tercihler Temmuz ayı içerisinde olacak ; Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM »butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecektir.

Yerleştirme İşlemleri; Öğrenciler tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

Ağustos ayı içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara Eylül ayı başında, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde Eylül ayı başına kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır. Yerleştirme yapılacak okul kontenjan listeleri http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Mecburi ilköğretim programını tamamlayan ve tercih yapan/yapmayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden; “İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı” ile kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin geçiş ve nakillerine ilişkin iş ve işlemler engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile sağlanacaktır.

İLÇEMİZDEKİ ANADOLU LİSELERİ TABAN PUANLARI

İstanbul / Fatih İstanbul Lisesi Anadolu Lisesi 498.0309 İl / İlçe / Okul Tür Taban Puan İstanbul / Fatih İstanbul Lisesi Anadolu Lisesi 498.0309 İstanbul / Fatih Çapa Fen Lisesi Fen Lisesi 493.2346 İstanbul / Fatih Cağaloğlu Anadolu Lisesi 491.9943 İstanbul / Fatih Pertevniyal Lisesi 482.7108 İstanbul / Fatih Vefa Lisesi 482.5529 İstanbul / Fatih Şehremini Anadolu Lisesi 478.3836 İstanbul / Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi 473.0444 İstanbul / Fatih Çemberlitaş Anadolu Lisesi 471.0074

İstanbul / Fatih Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi 468.6143 İstanbul / Fatih Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 457.7984 İstanbul / Fatih İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 447.4933 İstanbul / Fatih İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi 411.8209 İstanbul / Fatih Yedikule Anadolu Lisesi 403.5636 İstanbul / Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi 382.4525 Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi 369,485 İstanbul / Fatih Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 325.1539 İstanbul / Fatih Cibali Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi 214.8243

İstanbul / Fatih VATAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ   369.3540 (365,139) İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 337.4656 (226,356) CAĞALOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 325.6172 (267,969) SULTANAHMET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 317.9763 (295,330) SULTANAHMET SUPHİ PAŞA M. VE T. ANADOLU LİSESİ 299.1203 (273,534) SELÇUK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 290.1446 (286,568) SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 281.0938 (265,026) FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 279.1845 (272,548) ALPARSLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 237.2148 (213,530) KADIRGA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 217.5942 (199,425) Fatih Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi 329,627

Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Bilişim Teknolojileri  Veri Tabanı Programcılığı  2  Web Programcılığı  3  Elektrik-Elektronik Teknolojisi  Görüntü ve Ses Sistemleri  4  Makine Teknolojisi  Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı  5  Muhasebe ve Finansman  Bilgisayarlı Muhasebe  6  Pazarlama ve Perakende  Sigortacılık İSTANBUL  İli,    Denizcilik,   Okullar No İl İlçe Kurum Adı  1  İSTANBUL  BEŞİKTAŞ  Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2  BEYKOZ  Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  3  PENDİK  Pendik Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  4  TUZLA  Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  5  ÜSKÜDAR  Hacı Rahime Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  İSTANBUL  BEŞİKTAŞ  Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Denizcilik  Gemi Elektroniği ve Haberleşme  2  Gemi Makineleri İşletme  3  Güverte İşletme  4  Anadolu Teknik Programı  5  6

Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi  Saraciye Üretimi  2  Bilişim Teknolojileri  Veri Tabanı Programcılığı  3  Web Programcılığı  4  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Erken Çocukluk Eğitimi  5  Özel Eğitim  6  El Sanatları Teknolojisi  El ve Makine Nakışı  7  Sanayi Nakışı  8  Gıda Teknolojisi  Gıda Kalite Kontrol  9  Giyim Üretim Teknolojisi  Kadın Giyim Modelistliği  10  Grafik ve Fotoğraf  Grafik  11  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri  Cilt Bakımı  12  Saç Bakımı  13  Yiyecek İçecek Hizmetleri  Mutfak  14  Servis

Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Giyim Üretim Teknolojisi  Kadın Giyim Modelistliği  2  Kadın Terziliği  3  Grafik ve Fotoğraf  Grafik  4  Yiyecek İçecek Hizmetleri  Mutfak  5  Bilişim Teknolojileri  Web Programcılığı  6  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Erken Çocukluk Eğitimi

Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Bilişim Teknolojileri  Veri Tabanı Programcılığı  2  Web Programcılığı  3  Büro Yönetimi  Hukuk Sekreterliği  4  Yönetici Sekreterliği  5  Muhasebe ve Finansman  Bilgisayarlı Muhasebe  6  Dış Ticaret Ofis Hizmetleri  7  Finans ve Borsa Hizmetleri

Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Vatan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Sağlık Hizmetleri  Ebe Yardımcılığı  2  Hemşire Yardımcılığı  3  Sağlık Bakım Teknisyenliği Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Pazarlama ve Perakende  Sigortacılık  2  Büro Yönetimi  Yönetici Sekreterliği  3  Muhasebe ve Finansman  Bilgisayarlı Muhasebe  4  Dış Ticaret Ofis Hizmetleri  5  Satış Elemanlığı

Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Makine Teknolojisi  Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme  2  Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı  3  Bilgisayarlı Makine İmalatı  4  Mobilya ve İç Mekân Tasarımı  İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi  5  Mobilya ve İç Mekân Ressamlığı  6  Sanat ve Tasarım  İç Mekân Dekorasyon  7  Bilişim Teknolojileri  Web Programcılığı  8  Elektrik-Elektronik Teknolojisi  Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü  9  Endüstriyel Bakım Onarım  10  Grafik ve Fotoğraf  Grafik  11  Anadolu Teknik Programı  12  13  14  15  16

Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Bilişim Teknolojileri  Ağ İşletmenliği  2  Veri Tabanı Programcılığı  3  Web Programcılığı  4  Elektrik-Elektronik Teknolojisi  Bobinaj  5  Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü  6  Endüstriyel Bakım Onarım  7  Kimya Teknolojisi  Kimya Laboratuvarı  8  Proses  9  Kuyumculuk Teknolojisi  Takı İmalatı  10  Makine Teknolojisi  Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı  11  Bilgisayarlı Makine İmalatı  12  Makine Bakım Onarım  13  Mobilya ve İç Mekân Tasarımı  İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi  14  Anadolu Teknik Programı  15  16

Cağaloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Bilişim Teknolojileri  Web Programcılığı  2  Büro Yönetimi  Yönetici Sekreterliği  3  Grafik ve Fotoğraf  Grafik İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Erken Çocukluk Eğitimi  2  Özel Eğitim  3  Giyim Üretim Teknolojisi  Kadın Giyim Modelistliği Sultanahmet Suphi Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bünyesinde Bulunan Alan ve Dallar Sıra Program Türü Alan Dal  1  Anadolu Meslek Programı  Bilişim Teknolojileri  Web Programcılığı  2  Muhasebe ve Finansman  Bilgisayarlı Muhasebe

Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Ataşehir / Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Başakşehir / Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Beylikdüzü / Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Kadıköy / İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Ataşehir / Prof. Faik Somer Spor Lisesi Beykoz / TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi Büyükçekmece / Ruhi Sarıalp Spor Lisesi

Dinlediğiniz için teşekkürler

Kaynaklar Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi, http://bursa.meb.gov.tr/oges/ 2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, http://www.meb.gov.tr/ Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü TEOG Veli Bilgilendirme Kılavuzu, https://orgm.meb.gov.tr/