Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Advertisements

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ANKARA ETIMESGUT ILÇE MILLI E Ğ ITIM MÜDÜRLÜ Ğ Ü MESLEKI VE TEKNIK E Ğ ITIM KOMISYONU ORTAOKUL 8. INCI SıNıF Ö Ğ RENCILERI İ ÇIN MESLEKI VE TEKNIK.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
YGS ne demektir? YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı demektir. YGS 1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir. YGS 3,4 : Sözel puanla öğrenci alan.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
KOCAELİ – İZMİT İZMİT MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Mezunlarımızın avantajları  Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem.
T.C. ALTINDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM - YÖNELTME Ankara, 2016.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TUŞBA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
İSLAHİYE 2017 TC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
BİLECİK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUMU
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
LİSELER.
MUZAFFER SARISÖZEN GÜZEL SANATLAR LİSESİ
TEOG SINAV SİSTEMİ.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Meslekİ ve teknİk ortaöğretİm sİstemİ
Meslekİ ve teknİk ortaöğretİm sİstemİ
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Çevre teknikeri kimdir?
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
BANKACILIK VE FİNANS bölümü
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? KOCAELİ – İZMİT İZMİT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği, bireysel tasarımların ön plana çıktığı günümüz dünyasında mutlu olarak hayatlarını sürdürecekleri bir meslekte çalışmaları için; Yenilikçi, girişimci ve tasarımcı olmak için; Tercih edilen Mesleklerde yetkin nitelikli bireyler olabilmeleri için; Çünkü; Öğrencilerimiz mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızda Tercih ettikleri alan/dalda Mesleki Eğitim alabilmektedirler.

Bu kapsamda, İzmit İlçemizde, 11 MTAL de 29 Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Eğitim-Öğretim yapılmaktadır. Bu durum bize, Öğrencilerimizin tercih seçeneğinin oldukça fazla olduğunu da göstermektedir.

Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarımıza akademik başarısı düşük olanların gönderildiği okullar algısı yanlıştır. Ülkelerin gelişmişliğine, Mesleki ve Teknik Eğitimde nitelikli/akademik algısı yüksek öğrencilerle ulaşılır. Anadolu Liselerine, 400-450 puanla giden öğrencilerin üniversite sınavında marka üniversiteler ve marka bölümlere yerleşmesi zordur.

OKUL PUAN YUZDELİK TEOG SINAVA GİREN TEOG SIRA ANADOLU LİSESİ 450.522 % 8.50 1.174.000 99.790 403.023 % 19,6 230.104 ÖSYM YUZDELİK ÖSYM SINAVINA GİREN KONTENJAN LİSANS OSYM SINAVI SIRALAMASI %8.50 2.265.844 449.018 192.597 % 19.6 444.106

LİSANS TAVAN SIRALAMA LYS/YGS SIRASI HUKUK EN DÜŞÜK SIRA 150.000 MUHENDİSLİK 240.000 MİMARLIK 200.000 Bu durumda Anadolu Liselerinden meslek sahibi olmadan mezun olduklarından iş hayatına atılmalarında güçlük çekmektedirler.

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Mezunlarımızın avantajları Belgeler Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup «teknisyen» unvanı kazanırlar.

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Mezunlarımızın avantajları Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar. ERUO PASS BELGESİ

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Eler Mezunlarımızın avantajları Öğrencilerimiz 10.sınıf alan eğitime geçtiklerinde devlet tarafından Sigortalı olurlar.

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Mezunlarımızın avantajları 12.sınıfta işletmelerde beceri eğitimi kapsamında staj yapan öğrencilerimiz devlet katkısı alarak net asgari ücretin %30 maaş alırlar.

Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları? Sayısı yüz binleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini bir daha ortaya çıkarmaktadır.

Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı . Okullarımızda 9.sınıfta ortak program eğitimi verilir. 9.sınıfın sonunda öğrenciler, Yılsonu not ortalaması 70 puan ve üzeri olanlar Anadolu Teknik Programına girerek Mesleki ve Teknik eğitim yanında Akademik dersleri de okuyup ÖSYM sınavında göstereceği başarı ile gideceği üniversitede Kaliteli ve nitelikli mühendis bilgisine sahip olurlar. (ORTAK EĞİTİM) 9.SINIF ANADOLU MESLEKPROGRAMI ANADOLU TEKNİK PROGRAMI

Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı .Okullarımızdaki Anadolu Meslek programlarında ise; . İşletme, fabrika ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücü yetişmektedir. (ORTAK EĞİTİM) 9.SINIF ANADOLU MESLEKPROGRAMI ANADOLU TEKNİK PROGRAMI

Anadolu Teknik Programı ve Anadolu Meslek Programı 9.SINIF ORTAK EĞİTİM 10.SINIF MESLEK ALANI EĞİTİMİ 11.SINIF DAL EĞİTİM 12.SINIF İŞLETME EĞİTİMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIMADAN KARAR VERMEYİN

SAHİP OLACAĞINIZ MESLEK İLE, HAYATA DAHA GÜVENLE BAKACAKSINIZ Her Meslek Bir Altın Bileziktir SAHİP OLACAĞINIZ MESLEK İLE, HAYATA DAHA GÜVENLE BAKACAKSINIZ