SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
SERVİS EĞİTİMİ 2.
RESTORAN EKİPMANLARI.
Atık madde olarak neler toplanabilir?. Ambalaj atıkları.
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
Asitler - Bazlar - Tuzlar - Oksitler
SIVILARI ÖLÇME Sıvı : maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar.
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
KOLAJ ÇALIŞMASI KAPLUMBAĞA YAPIMI
SAF MADDELER Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde olarak sınıflandırmıştık. Süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri.
ISI VE SICAKLIK. YAZ MEVSİMİNDE GÜNDÜZ HAVA SICAK GECE İSE ILIKTIR.
SOFRADAKİ GÖRGÜ KURALLARI
MADDEYİ TANIYALIM.
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞMELER Günlük hayatımızda çeşitli etkiler sonucunda maddelerde bazı değişimler olduğunu görürüz. Örneğin bir kağıdı yaktığımızda.
MADDENİN HALLERİ.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
MADDELERİN ÖLÇÜLMESİ.
4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
ISININ MADDELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR DÜŞÜNELİM GAZLAR.
PSİKOMOTOR AKTİVİTELER
MADDELERİ TANIYALIM.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.
EVSEL ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Bu Ünitenin Sonunda; Öğreneceğiz. Manav meyveleri, ne ile ölçer?
Kayıt Yenileme Tarihleri Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca Eylül olarak belirlenmiştir.
Var – Yok © 2010 Study Turkish Study Turkish
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
ESRA CAFE BAR.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ODA TEMİZLİĞİ.
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ODA TEMİZLİĞİ.
KEMIK VE KEMIK YAPıSı AD: Ömer Faruk SOYAD: Mercan SINIF: 6/A NO: 92.
TÜRK MUTFAĞINDA KOMPOSTO VE HOŞAFLAR
Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
HAZIRLIYAN:EMRE YÜKSEL. SİGARA Sigara Açıklama Sigara, günümüzde yaygın olarak tütünün kâğıda sarılmasıyla yapılarak kullanılan bu içeceğin MS ve 18.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞMELER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Masa başına 8 kişi, odada 10 masa ve ek olarak baş masa
Sunum transkripti:

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ VOTKA

VOTKA SERVİS TÜRLERİ Sek votka, ayaklı küçük bardak olan votka bardağına veya on the rocks bardağına 4 cl. votka konarak servisi yapılır. Arzuya göre, bardağa buz ve limon dilimi de konulabilir. Votka limon, tunbler bardağına 3-4 parça buz, bir ölçü votka ve bir o kadar da limon suyu konarak servisi yapılır.

VOTKA SERVİS TÜRLERİ Votka meyve suyu veya kola, votka limon gibi hazırlanır. Sadece votka kola servisinde, isteğe göre bardağın içine bir dilim limon atılabilir.

VOTKA SERVİSİ Uygun bir tepsi seçip üzerine örtü veya peçete örtmek gerekmektedir. Bardağına konmuş içeceği, buzu, varsa katkı maddesini (tonik, kola, meyve suyu vb.), bardak altlığını, tepsi üzerine uygun şekilde yerleştirmek gerekir.

VOTKA SERVİSİ Tepsi sol ele alınarak masaya gidilir. Servis edilecek ilk konuğun sağ tarafından uygun şekilde yanaşılır. Bardak altlığını ilk olarak yerleştirmek gerekir. Bardak altlığının üzerine konur.

VOTKA SERVİSİ Varsa buz kabını ve maşasını koymak, konuk istiyorsa buz servisini yapmak gerekir. Varsa katkı maddesini, (soda, tonik vb.) bardağa konuğun isteğini göz önüne alarak servis etmek gerekmektedir.

VOTKA SERVİSİ Şişede içecek kaldıysa, şişe masaya bırakılmalıdır. Uygun şekilde geri çekilinir. Sıradaki diğer konuğa ve en son ev sahibine servis yapılarak servis işlemi tamamlanır.