Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

MENÜ VE MENÜ PLANLAMASI
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Düğün Organizasyonu Fotoğraf ve Kamera Çekimi & Barcovizyon Gösterisi
MÖNÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
İşletmelerin çalışmalarının incelenmesi sonucunda, durağan çevreden çok çalkantılı çevreye kadar beş farklı çevre tür ortaya konmuştur. Aynı zamanda, “mekanik”
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Ziyafet Servisi Yönetimi
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TBS’de yönetİm.
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
DEPO ve STOK YÖNETİMİ Eğitimi
Armada Usulü Nikah Daveti Teklifi.
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Emir Hilmi Üner

Ziyafet Türleri 4. Açık Büfe Ziyafetleri: Davetli sayısının fazla olduğu ziyafetlerdir. Yiyeceklerin tepsilerle dekore edilerek hazırlandığı ve konduğu büfe masası, normal restoran masalarından yüksek ve uzun bir tezgah görünümündedir. Büfeye konacak yiyecek çeşitlerinden bazıları şunlardır; soğuk mezeler, zeytinyağlı dolma ve diğer zeytinyağlı çeşitleri, soğuk etler, soğuk tavuk ve balık çeşitleri (mayonezli), peynir çeşitleri, salata çeşitleri, sıcak mezeler, ana yemekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, meyveler vs. bulunur. İçki büfesi genellikle salonun ayrı bir bölümünde hazırlanır.

Ziyafet Türleri 5. Çay Partileri: Mezunlar toplantısı, gün toplantısı gibi organizasyonlar için düzenlenir. Bu ziyafetlerde genellikle çay, kahve, meyve suyu, yas pasta, kuru pasta gibi yiyecek ve içecekler ikram edilir.

Ziyafet Türleri 6.Resmi (Protokol) Yemekleri Resmi (protokol) ziyafetleri üst düzey ziyafetler olduğu için bu organizasyonlarda menünün planlanması, yiyecek içeceklerin hazırlanması ve servisinde son derece dikkatli, titiz ve özenli çalışılması gerekmektedir.

Ziyafet Türleri Uluslararası boyutlardaki protokol yemeklerinde ziyafetin başarısı ziyafeti veren ülkenin prestiji olarak görülür. Konuklarda oluşacak bir memnuniyetsizlik ya da ziyafetin başarısızlığı ziyafeti düzenleyen şahıs veya kurum adına değil tüm ülke adına geçerlidir. Bu nedenle son derece önemli organizasyonlardır ve her şey protokol kuralları dahilinde gerçekleştirilir.

Kongre, Seminer ve Konferanslarda Verilen Ziyafetler : Ziyafet Türleri Kongre, Seminer ve Konferanslarda Verilen Ziyafetler : Bu tip faaliyetler bir gün içerisinde tamamlanabileceği gibi birkaç gün devam eden organizasyonlar da olabilir. Katılan insanların sayısına göre yiyecek ve içecek hizmetleri uygun bir ortamda verilir. Kahve hizmetleri, sabah ve öğleden sonra verilir.

Ziyafet Türleri Toplantı ve seminer sonrası, önceden belirlenmiş bir kokteyl partisi de talep edilebilir. Ayrıca, projektör cihazı, televizyon, beyaz tahta ve ses cihazları gibi bazı taleplerinden işletme tarafından karşılanması gerekir. Genellikle uzun süreli, çok sayıda katılımcının olduğu organizasyonlardır. Hatasız bir şekilde gerçekleştirilmeleri müşteri memnuniyetinin sağlanmasının dışında işletmenin prestiji açısından da hayati bir önem taşır.

Ziyafet Organizasyonu Küçük ve orta ölçekli otel işletmelerinde ziyafet organizasyonu, genellikle restoran ve bar bölümlerinin sorumluluğundadır. Bu tür orta ve küçük otel işletmelerinde banket personeli restoran müdürüne bağlı olarak fonksiyonunu yerine getirirken, büyük otel organizasyonlarında ziyafet faaliyetleri banket müdürünün sorumluluğu altında yürütülür.

Ziyafet Organizasyonu Büyük otellerde ziyafet organizasyonlarında banket hizmetleri için eğitilmiş, profesyonel banket personeli bulunur. Zincir otel işletmelerinde banket hizmetleri için özel banket personeli yanında özel banket mutfağı ve mutfak personeli ile hizmet verebilmektedir.

Ziyafet Organizasyonlarında Planlamanın Önemi Ziyafetlerde arzulanan başarılı sonuca ulaşabilmek için, iyi bir planlama ve organizasyon en önemli faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ziyafet Organizasyonlarında Planlamanın Önemi Başarılı bir ziyafet organizasyonu için yiyecek içecek departmanının iç koordinasyonu kadar otelin diğer departmanları ile de iyi bir koordinasyon ve işletmede amaç birliğinin sağlanması önemlidir. Ziyafet organizasyonunda işletmenin departmanları arasında amaç birliği, iletişim, bilgilendirme, koordinasyon gibi faktörler ziyafetin arzulanan şekilde gerçekleşmesini sağlar. Aksi taktirde telafisi zor sonuçlarla karşılaşılır.

Ziyafet Organizasyonlarında Planlamanın Önemi Birçok otel işletmesi ziyafetin başarılı olması için proje ekibi oluşturur. Proje ekiplerinin oluşturulması işletmeden işletmeye farklılık gösterse de genellikle proje ekibinde: Satış müdürü, yiyecek içecek müdürü, banket müdürü, aşçıbaşı, ön büro müdürü vb. yer alır. Ziyafet planlama toplantılarında ziyafete ilişkin yükümlülükler çerçevesinde detaylar görüşülür. Diğer bir ifade ile yapılacak olan toplantıya ilişkin işbölümü ve koordinasyon bu toplantılarda belirlenir.