TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Kompozitler Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya.
Mastarlar.
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
Hat Dengeleme.
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
HAZIRLAYAN AYŞE KAÇAR. Hastalılar kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon.
ATOM VE PERİYODİK TABLO ESRA KAN
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Bağlam Arayüz Görev Kullanıcı Kullanılabilirliğin Ana Bileşenleri.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Eğitimi
SULARDA SERTLİK GİDERME YÖNTEMLERİ
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
/ 91 Beyin Fırtınası Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
Tırmanma Oğlaklar için Davranışsal bir Gereksinim mi ? Türker Savaş, Cemil Tölü, Hande Işıl Akbağ, Baver Coşkun, İ. Yaman Yurtman Çanakkale Onsekiz Mart.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
5 Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.1. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu.
KİŞİSEL HİJYEN.
FİLAMENT İPLİK ÜRETİMİ
OKUL ÖNCESİNDE KAVRAM KARİKATÜRLERİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
SU İTİCİ APRE TUĞBA DÜZAL.
Laboratuvar kazalarında ilk yardım
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Öğretimin Uyarlanması
Çiti Kilim Örme.
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
KAT HİZMETLERİ DEPARTMANINDA İŞ PERİYOTLARI
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri
ETİKET.
Lavabo Açma - Lavabo Tıkanıklığı Açma - Tıkanan Lavabo Nasıl Açılır?
Tıkalı Boru Açma - Boru Açma - Tıkanmış Boru Nasıl Açılır?
Temel Haslık Testleri.
TEKNİK RESİM GÖRÜNÜŞ (12. HAFTA).
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
Ücret Kavramı ve Ücret Türleri
METALLERIN ÖZELLIKLERI,DOĞADA VE CANLI VARLIKLARDA YERI,VE ELDE EDILMESI HAZIRLAYAN Abdurrahman Kahreman.
Benzetim 11. Ders İmalat Yönetimde Benzetim.
MADDEYİ TANIYALIM.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Cerrahi El Yıkama.
PLASTİK İŞLEME YÖNTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Test Puanlarının Yorumlanması: Standart Puanlar
Düzlem Yüzeyler ve Prizmalar
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Nitel Araştırmalar.
GÜNEŞ BASKI «CYNOTYPE BASKI HAZIRLAMA»
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
Sunum transkripti:

TEMİZLİK YÖNTEMLERİ

1. Süpürme: Yüzeylerdeki toz ve döküntülerin alınmasıdır. İşlem elektrik süpürgesi, paspas, fırça ve ot süpürge ile gerçekleştirilebilir. Süpürme, fiziksel, kuru ve vakumla temizlik kapsamında yer alır. 2. Toz Alma: Yüzeylerin tozdan arındırılmasıdır. toz alma metodu kuru ve fiziksel temizlik kapsamında yer alır. Toz alma işlemi kuru olabileceği gibi nemli olarak da yürütülebilir. Bu durumda nemli temizlik kapsamında düşünülür.

3. Vakumlama: Yüzeydeki toz ve kırıntıların elektrik süpürgesi ya da bir vakum makinesi ile emilmesidir. Vakumlama, ulaşılması güç olan köşeler ve yüksekliklere ulaşılmasında etkili olur. 4. Silme: Kirin nemli bir bez ile temizlenmesidir. Nemli toz alma metoduyla temelde aynıdır. Silme usulü ile temizlik yapıldığından paspaslama da bu grup içinde düşünülür.

5. Ovma: Kir ve lekelerin aşındırılarak temizlenmesidir. Fırça, tel, bez vb. temizlik araçları ile birlikte yüzey üzerine bastırılarak kir ve leke aşındırılır. Aşındırılan kir ve leke, silme veya yıkama yöntemi ile yüzeye yapışmadan temizlenmelidir. 6. Yıkama: Toz, kir ve lekelerin bol su kullanılarak temizlenmesidir. Yıkama, sudan zarar görmeyen her tür yüzeyin temizliğinde kullanılan bir yöntemdir. Islak temizlik kapsamındadır.

7. Durulama: Yüzeyin, temizlik maddelerinden su ile arındırılmasıdır. Yüzeyin sadece su ile tekrar yıkanarak ya da silinerek elden geçirilmesi şeklinde gerçekleştirilir. 8. Şampuanlama: Şampuan kullanılarak elle ya da makine ile yapılan yıkamadır. Özellikle halı türü döşemelerin temizliğinde kullanılan bir yöntemdir. Şampuanlama nemli ve ıslak temizlik kapsamındadır.

9. Kuru Temizleme: Özel temizlik maddesi ile yapılan susuz temizliktir. Yıkandığı ya da silindiği zaman bozulabilecek yüzeylerin temizliğinde kullanılan yöntemdir. Daha çok giysi ve mefruşat temizliğinde kullanılır. Toz alma, kuru silme, lekelerin kimyasallarla yıkanmadan çıkartılması da bu grupta yer alır. Islak temizlikten farklı olarak su, çözelti, temizleme ürünü kullanılmaz. 10. Cilalama: Yüzeyin cinsine uygun cila maddesinin yüzeye sürülmesi ve parlatılmasıdır.

11. Parlatma: Cila sürülmüş yüzeylerin ya da kendiliğinden cilalı (granit) gibi yüzeylerin cilasız olarak parlatılması için yapılan kuru ovmadır. 12. Spreyle Temizlik: Cilalanmış yüzeylerin temizliği için uygulanan yöntemlerden biridir. Zemin temizliği yanında, spreylerle koltuk, elbise, halı temizliği de yapılabilir. Bu temizlik türü aynı zamanda kuru temizlik olarak da tanımlanmaktadır.

TEMİZLİK PROGRAMI Temizliğin hangi yöntemle, nerede, hangi amaçla, kim tarafından, ne kadar sürede ve hangi malzemeler kullanılarak yapılacağının planlanmasıdır. Etkin bir temizlik için gereklidir. Temizlikle ilgili konuların önceden planlanmasına ve işlerin daha kolay yürütülmesine yardımcı olur.