Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNEŞ BASKI «CYNOTYPE BASKI HAZIRLAMA»

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNEŞ BASKI «CYNOTYPE BASKI HAZIRLAMA»"— Sunum transkripti:

1

2 GÜNEŞ BASKI «CYNOTYPE BASKI HAZIRLAMA»
Sunumda kullanılan fotoğraflar «Güneş Baskı Projesi» kapsamında yapılan çalışmalardır. Hazırlayan: Zekiye SAYAR – Derya KAYACIK Bursa

3 ELDİVEN, MASKE VE GÖZLÜK TAKILMALIDIR.
CYANOTYPE BASKI HAZIRLAMA ÇÖZELTİ HAZIRLAMA İŞLEMİ ÇOK DİKKAT EDİLMELİ ,İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURALLARINA UYARAK ELDİVEN, MASKE VE GÖZLÜK TAKILMALIDIR.

4 ÇÖZELTİ 1 VE ÇÖZELTİ 2 EŞİT MİKTARLARDA KARIŞTIRILIR.
CYANOTYPE BASKI HAZIRLAMA Kullanılan Malzemeler: Potasyum ferrisiyanür Ferrik amonyum sitrat Saf su Çözelti1: 4grpotasyum ferrisiyanür +50mlt su Çözelti2: 10gr Ferrik amonyum sitrat + 50 mlt saf su ÇÖZELTİ 1 VE ÇÖZELTİ 2 EŞİT MİKTARLARDA KARIŞTIRILIR.

5 ÇÖZELTİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
CYANOTYPE BASKI HAZIRLAMA ÇÖZELTİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Çözeltiler düşük tungsten ışığında hazırlanmalıdır. Çözelti hazırlanırken kullanılan malzemelerin çok temiz olması gerekmektedir Hazırlanan çözeltiler bir sünger yardımıyla kağıt, ahşap ve kumaş yüzeyine yatay ve dikey bir şekilde homojen bir şekilde sürülmelidir. Üzerine çözelti sürülmüş kağıt ,kumaş ve ahşap karanlık bir ortamda yatay bir durumda kurutulmalıdır. Kurumuş kağıt veya kumaş sarı – yeşil renkte olmalıdır.Eğer mavi bir görüntü oluşuyorsa işlemin olumsuz olduğu anlamına gelmektedir.

6 k KİMYASALLARIN HAZIRLANMASI

7 CYANOTYPE UYGULAMASI

8 HASSASLAŞTIRICI SÜRÜLMESİ

9 POZLAMA AŞAMASINDAN ÖNCE FİLMLERİN POZLAMA CİHAZINA YERLEŞTİRİLMESİ

10 cihazında da yapılabilir.
POZLAMA Pozlama işlemi güneşte yapılabildiği gibi tungsten ışığın olduğu bir pozlandırma cihazında da yapılabilir. Eğer güneş ışığında yapılacaksa çok şiddetli güneş ışığının olduğu bir öğlen sıcağında 1-2 dakika olmalıdır.Eğer pozlama cihazı kullanılacaksa süre belirlenmelidir.

11 GÜNEŞTE POZLANDIRMA

12 POZLANDIRMA

13 altında üç dakika kadar yıkanmalıdır.
CYANOTYPE BASKI HAZIRLAMA BANYO İŞLEMİ Banyo işlemi sadece su ile yapılmaktadır.Küvet içine su ile doldurulur.Pozlanmış Kağıt veya kumaş yüzü küvete dönük küvet içine atılmalıdır.Daha sonra bol su altında üç dakika kadar yıkanmalıdır.

14 BANYO İŞLEMİ

15 BANYO İŞLEMİ

16 Kurutma işleminde kağıt veya kumaş asılarak kurutulmalıdır
CYANOTYPE BASKI HAZIRLAMA KURUTMA İŞLEMİ Kurutma işleminde kağıt veya kumaş asılarak kurutulmalıdır

17 KURUTMA

18 KURUTMA

19 Kaynak: ALTERNATİF FOTOĞRAF –TÜLİN DİZDAROĞLU


"GÜNEŞ BASKI «CYNOTYPE BASKI HAZIRLAMA»" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları