BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
Advertisements

BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
ZAMAN VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ. ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı Verimli Kullanmak Ufak zaman kazanımları Hatalı bir şeyi daha kuvvetli yapmanın bir faydası yoktur.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
BİLGİ :Öğrenme ile kazanılır.Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen.
Sayfalar için ENTER tuşuna basın veya tıklayın MUTLULUK ELİNDEKİ SAHİP OLDUĞUN DEĞERLERLE HAYALLERİNİN ÇAKIŞMASIDIR. EĞER MUTSUZSAN, EMİN OL Kİ; ELİNDEKİ.
Çok çalışmak Etkili çalışmak Zamanı amaç doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. “Etkili çalışma” programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye,
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
HAZIRLAYAN Ayşe ŞEBBOY Psikolojik Danışman Şahin İlköğretim Okulu.
OKUL ÖNCESİNDE.
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Proje Oluşturma ve Yönetimi
2013’e başlarken....
REHBERLİK SERVİSİ.
İmg 7 -içgörü.
POZİTİF + YAŞAM TARZI.
İLETİŞİM.
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
TEMİZ İNTERNET KULLANIMI
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Uçak Bileti Değiştirme
OKULA UYUM ve VELİLERE ÖNERİLER
Buluş nedir?.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SUNUSU
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
BAŞARIDA VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Çocuklarımız İçin Düşünün
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 2017.
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hazırlayan Ümmühan PEKBÜYÜK Psikolojik Danışman MOTİVASYON Ve
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU VE BAŞARILI OLMASI İÇİN…
KABUL DİLİ.
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARI SUNU
seyahat zeyno zeyno seyahat

GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
İLETİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN YAKLAŞIMLAR
BAĞIMLILIK NEDİR? NE DEĞİLDİR?
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
NEDEN MANİPÜLASYON.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Sunum transkripti:

BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ

1- HİKAYENİZİ YAZIN Temiz bir kağıda iki paragraf olacak şekilde arzu ettiğiniz geleceğin hikayesini yazın. Gelecekte yapmakta olduğunuz şeyi, yaşadığınız yeri, ve sahip olduklarınızı yazın. Bu sizi hem şimdi hem de gelecekte motive edecektir.

2-Geçmişi ve Geleceği Gözünüzde Canlandırın Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nerede olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi görürsünüz. Planlı hedeflerinize ne kadar ulaştığınızı ve nerelerde hata yaptığınızı anlarsınız. Bu sizin doğru yolda ilerlemenizi sağlayacaktır.

“Bir yerlere ulaşmanın ilk adımı olduğunuz yerde kalamayacağınıza karar vermektir” J.B.MORGAN

3-Motive Edici Film İzleyin, Alıntılar Okuyun Sizi motive eden film ve alıntıların bir arşivini oluşturun.

“ Karşılaştığım tüm sorunlara minnettarım “ Karşılaştığım tüm sorunlara minnettarım. Karşılaştığım her sorunu çözdüğümde ileride karşılaşabileceğim sorunlara karşı daha güçlü oldum. Ben zorluklar sayesinde geliştim ve büyüdüm”

4- Hedeflerinizi Belirleyin “ Nereye gittiğini bilen adama herkes yol açar.” Ralp Waldo Emerson

5-Sürekli Öğrenin Etrafınızdaki dünya hakkında sürekli öğrenmeye devam edin ve asla durmayın. Sizi ilgilendiren şeyler hakkında sürekli okuyun, dinleyin ve öğrenin.

Sorulan sorulara “BİLMİYORUM” demenin tadını çıkarın, sonra hemen ÖĞRENİN .

6-Kendinizi Ödüllendirin Kendiniz için ödüller belirleyin. Hedeflerinize ulaştığınızda yada küçük de olsa bir adım attığınızda kendinizi ödüllendirin ve bunu kutlayın.

7- Kendinize Güvenin Kendinizi küçümsemeyin…

8-Eğitilebilir Olun Eğitilmeyi istemek cesaret gerektirir. Danışmanlık istenmelidir.

YARDIMA İHTİYACINIZ VARSA İSTEYİN, YOKSA KANITLAYIN!

9- Ara Vermesini Bilin Sıkıntı duyduğunuz durumlarda ara vermesini bilin. Bu sizi olaylara farklı bir perspektiften bakmanızı sağlayacaktır.

10-Temasta Kalın Temasta kalmak başarının temelidir. Bağlantı kurmanız gereken kişilerin listesini hazırlayın ve güncelleyin.

11- İsteğinizi Dile Getirin İmaları bırakın insanlar düşüncelerinizi okuyamazlar.

12- Düzenli Olun Fiziksel dağınıklık, zihinsel dağınıklığa neden olur. Düzenli bir hayatınız olsun böylece kendinizi her gün daha zinde hissedeceksiniz.

13- Arkadaşlarınızı Seçin Arkadaşlarınızın negatif davranışları mı var? Bu sizi etkiliyor mu? Birlikte zaman geçirdiğimiz insanlar çoğu zaman bizim tutumumuzu etkileyebilir.

14-Kendinize Bir Model Bulun Kendisinden birşeyler öğrenebileceğiniz model seçin. Bu kişi sizin saygı duyduğunuz ve kendisi gibi olmak istediğiniz birisi olmalıdır.

15- İyimser olmak için çaba harcayın İnsanların ne kadar başarılı oldukları iyimser yada kötümser olmalarına göre değişir.Pozitif davranışlara sahip olmak, üzerinde uğraşmanız gereken bir şeydir. Önemli olan ne olduğunuz yada ne olmadığınız değil, ne olabileceğinizdir.

15- İyimser olmak için çaba harcayın( devam)

Yapabileceğinize inanırsanız da haklısınız, inanmazsanız da haklısınız Yapabileceğinize inanırsanız da haklısınız, inanmazsanız da haklısınız. SEÇİM SİZİN…

“ Yapamam” Tavrı “Yapabilirim” Tavrı Bu uygun değil. Bu neden uygun olmasın ki? Bence bu fikir çok saçma. Saçma mı? Nasıl sonuçlanacağına bakmalıyım. Bunu yapamam. Bunu yapabilirim. En azından elimden geleni yaparım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapacağımı öğrenebilirim. Neleri öğrenmedim ki?

16- Dikkatinizi verin FIRSATLAR HER YERDEDİR! Ve ortaya çıktıklarında fark edebilmek için dikkatinizi vermelisiniz. “Yeniden bakmayı deneyin göreceksiniz”

17- Sorumluluğu Kabul Edin “Kendi şartlarınızı yaratmaktan kendiniz sorumlusunuz” H. Ford “Büyüklüğün bedeli sorumluluktur!” W. Churchill

18. Yardım Edin Hizmet etmek bize kedimizi iyi hissettirir. Yanan bir mum başka bir mumu yaktıktan sonra daha az yanmaz.

19. Müzik Dinleyin Müzik; sakinleştirir, heyecanlandırır, motive eder.

20-İLERLEMENİZİ ÖLÇÜN Çalışmalarınızdaki ilerlemenizi ölçün. İlerlemenizi ölçmek, hedefiniz gerçekleşinceye kadar motivasyonunuz en üst seviyede tutacaktır.

21. “Teşekkür Ederim” Deyin Bir şeyi doğru yapan birini gördüğünüzde teşekkür ederim deyin. Teşekkür verenin aldığı bir hediyedir. Teşekkürünüzü geciktirmeyin.

TEŞEKKÜR EDERİM