SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
BAŞKANDAN •BİLKA ‘nın amacı siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, fenni ve teknik konularda, her türlü araştırma metodunu kullanarak veri elde etmek ve.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
İzmir İktisat Kongresi 30 Ekim – 1 Kasım Ekonomik büyüme tek başına kadınları da kapsayıcı kalkınma için yeterli değil Örnek: Türkiye Ekonomik.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Mühendislik Eğitiminde Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
Mesleki Eğitimde Stratejik Ortaklık
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
MESLEK LİSELERİ Ç ARESİZLİK SONUCU VARILAN BİR DURAK DEĞİL, YAŞAMA A Ç ILAN BİR PENCEREDİR`
BURAYA OKUL ADINIZI YAZINIZ.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Bilgilendirme Toplantısı
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TÜRKİYE’NİN 13. SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZDEN BİR DEMET.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
GİRİŞ  Cinsiyet deyince aklımıza hangi girişimciler geliyor. (Pozitif ayrımcılık)  Kadının yeri evi mi?  Kadın erkek eşit mi ROLLERİ FARKLI MI? (A.Tomor)
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Egemen Olan İlkeler: 2
 Motivasyonun şartları: Olumlu bakabilmek Olumlu hayal kurmak İstekli olmak  Okul idaresinin DynEd ile karşılaşılan teknik sorunlarını anında çözmesi.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
«Living Together in Nature» AYHAN IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürü Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör kurum olduğu KA201 AB Erasmus+ «Living.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
KIRSAL KALKINMADA CİNSİYET DENGELİ KALKINMA YAKLAŞIMLARI
Küresel okur-yazarlık oranı yetişkin
ÜCRET SİSTEMLERİ VE SOSYAL YARDIMLAR
AYRIMCILIK.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyet
YAYGIN EĞİTİM.
Kadın Girişimciler.
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
ERASMUS
TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ —Nüfus artışı yüksektir — Genç nüfus fazladır. — Aktif nüfus fazladır.(çalışabilecek nüfus). Çalışma çağındaki nüfustur.
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Geliştirme Genel Müdürlüğü
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
Sunum transkripti:

SİVAS (AA) - Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş, ziyarette, okul idaresine ve öğrencilere başarılar dileyerek, başarının çok çalışmaktan ve severek yapmaktan geçtiğini söyledi. Başkan Oğuz da Türkiye üzerinde oluşturulan ön yargının ancak eğitimle kaldırılacağını, bilim ve teknolojiyle yok edilebileceğini belirterek, bunun için gençlere çok iş düştüğünü ifade etti. Ziyarette, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Şarkışla Fen Lisesi'nin, Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi'ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edilmişti.

Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye BaşkanıAhmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş, ziyarette, okul idaresine ve öğrencilere başarılar dileyerek, başarının çok çalışmaktan ve severek yapmaktan geçtiğini söyledi. Başkan Oğuz da Türkiye üzerinde oluşturulan ön yargının ancak eğitimle kaldırılacağını, bilim ve teknolojiyle yok edilebileceğini belirterek, bunun için gençlere çok iş düştüğünü ifade etti. Ziyarette, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Şarkışla Fen Lisesi'nin, Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi'ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edilmişti.

Hatice Öncül Dönmez; "Eğitim, ekonomik ve sosyal kalkınma için son derece önemlidir. Ancak bir ülkede ortalama eğitim düzeyi kadar önemli olan diğer bir husus, eğitimin vatandaşlar arasında eşit dağılımıdır. Günümüzde kız çocuklar ı ve kadınlar,eğitim fırsatlarından erkeklere oranla daha az yararlanmakta, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikler devam etmektedir. Kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamakla mümkün olacaktır. Kadınların eğitime olan erişimlerinin iyileştirilmesi, sadece kadınların kişisel gelişimine ve refahına katkı sağlamakla kalmayı p, ülkenin ekonomik potansiyelini de artıracaktır. Kız çocukların ve kadınların eğitim ve öğrenimlerine yatırım yapmanın olağan üstü yüksek sosyal ve ekonomik kazancı yanı sıra, sürdürülebilir kalkınmayı ve ekonomik büyümeyi başarmanın en iyi araçlarından biri olduğu da kanıtlanmıştır. Bu çalışmada, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorunu Türkiye’de kız çocuklar ı ve kadınların durumu vurgulanarak tartışılmaktadır." dedi Okul Müdürü Şahin Karaca da bu projeden önce de 2013 - 2015 yılları arasında “Bridges” adlı proje ile 23 Bin Euro hibe aldığı belirterek okulun başarılarında katkıları olan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

SİVAS (AA) - Şarkışla, Fen Lisesi'nin, "Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi"ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edildi. Şarkışla Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Hatice Öncül Dönmez , AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde cinsiyet ayrımını Avrupa çapında duyurmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için projeyi hazırladıklarını söyledi. Dönmez, eğitimde kız çocuklarının maruz kaldığı ayrımcılığın sadece Türkiye’de olmadığını ve Avrupa’nın farklı yerlerinde de bu sorunlarla karşılaşıldığını belirtti. Amaçlarının bu konuya sanatsal etkinlikler, sosyal faaliyetler ve panellerle bir farkındalık getirmek olduğunu dile getiren Dönmez, "Proje 2015-17 yılları arasında gerçekleşecek. Bu süre boyunca Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya ve Romanya’ya öğrenci ve öğretmen hareketlilikleri yapılacak. Ayrıca bu ülkelerden de Şarkışla'ya misafir öğrenci ve öğretmen grupları gelecek" diye konuştu.

Şarkışla Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Kaymakam Akif Pektaş ile Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti. Pektaş, ziyarette, okul idaresine ve öğrencilere başarılar dileyerek, başarının çok çalışmaktan ve severek yapmaktan geçtiğini söyledi. Başkan Oğuz da Türkiye üzerinde oluşturulan ön yargının ancak eğitimle kaldırılacağını, bilim ve teknolojiyle yok edilebileceğini belirterek, bunun için gençlere çok iş düştüğünü ifade etti. Ziyarette, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Şarkışla Fen Lisesi'nin, Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi'ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edilmişti

Şarkışla, Fen Lisesi'nin, "Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi"ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edildi. Şarkışla Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Hatice Öncül Dönmez , AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde cinsiyet ayrımını Avrupa çapında duyurmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için projeyi hazırladıklarını söyledi. Dönmez, eğitimde kız çocuklarının maruz kaldığı ayrımcılığın sadece Türkiye’de olmadığını ve Avrupa’nın farklı yerlerinde de bu sorunlarla karşılaşıldığını belirtti. Amaçlarının bu konuya sanatsal etkinlikler, sosyal faaliyetler ve panellerle bir farkındalık getirmek olduğunu dile getiren Dönmez, "Proje 2015-17 yılları arasında gerçekleşecek. Bu süre boyunca Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya ve Romanya’ya öğrenci ve öğretmen hareketlilikleri yapılacak. Ayrıca bu ülkelerden de Şarkışla'ya misafir öğrenci ve öğretmen grupları gelecek" diye konuştu

Pektaş, ziyarette, okul idaresine ve öğrencilere başarılar dileyerek, başarının çok çalışmaktan ve severek yapmaktan geçtiğini söyledi. Başkan Oğuz da Türkiye üzerinde oluşturulan ön yargının ancak eğitimle kaldırılacağını, bilim ve teknolojiyle yok edilebileceğini belirterek, bunun için gençlere çok iş düştüğünü ifade etti. Ziyarette, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Şarkışla Fen Lisesi'nin, Avrupa Birliği Erasmus ve Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi'ne sunduğu "Gender Discrimination in Education (Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı)" adlı proje kabul edilmişti