Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !"— Sunum transkripti:

1 KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !

2 11 EKİM KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ Pakistan'lı 14 yaşındaki Malala Yusufzay kız çocuklarının da eğitim alması yönündeki akvistliği ile tanınmıştır. Batı basınında sıkça yer bulan röportajlarından birinde Malala "Benim haklarım var ve eğitim de benim haklarımdan biri" demişti. Malala; Taliban militanları olduğu iddia edilen kişilerce, Pakistan'ın kuzey batısındaki Mingora şehrindeki okulundan evine dönerken; başından vuruldu. Bu olay dünyanın dikkatinin kız çocuklarına çevirmesine neden oldu.

3 11 EKİM KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ 193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edilmiştir. Amaç; tüm dünyada kız çocukların ayrımcılık, şiddet ve istismara uğradığına dikkat çekmek ve toplumsal konumlarının güçlendirilmesine ve insan haklarının önemine vurgu yapmaktır.

4 Türkiye’nin 125. sırada olduğu Dünya Cinsiyet Eşitsizliği raporuna göre; Kız çocuklarının  % 93’ü Kadınların  %92’si okuma  %8 (6 +) okuma yazma bilmeyen kadınların o ranı Erkek çocuklarının  %95’i ilkokula gidiyor. Erkeklerin  %98’i okuma  %1,7’si yazma biliyor.

5 MEB’in 2014 yılında açıkladığı verilere göre; 2014 yılında ortaokuldan mezun olan 36 bin 401 kız çocuğu bu eğitim-öğretim döneminde açık liselerde dâhil olmak üzere hiçbir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmamıştır. Türkiye ortaöğretim çağında okullaşma oranının en az olduğu üç OECD ülkesinden biridir.

6 Okuma yazma bilmeyen her 10 kişiden 8’ini kadınlar oluşturuyor!

7 Kentimizin durumu; Hatay’da: 2558 Antakya merkezde ise: 885

8  BİR KIZIN EĞİTİMİ BİR AİLENİN EĞİTİMİDİR.  Eğitimli kız çocuklar eğitimli anneler demektir, bu da ;

9 toplumsal sağlık, üretim ve refahın artışıdır.

10 Ölürken edilen şahadet imanı kurtarmaz!

11 Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin mali katkısıyla hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızca Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin görüş ve tutumunu yansıtmamaktadır.

12 TEŞEKKÜRLER


"KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI İÇİN YAPABİLECEKLERİMİZ VAR !" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları