BENİ TANIDIN MI? BEN HALA SUYUM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Madde ve Değişim 1.
Advertisements

Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
HAL DEĞİŞİMİHAL DEĞİŞİMİ YOĞUNLAŞMA  gaz halindeki bir maddenin ısı enerjisi vererek sıvı ale dönüşmesine yoğunlaşma denir.  Şekildeki çaydanlığın.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
HAVA NASIL ORALARDA HAVA TAHMİNLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
Hikmet SIRMA.
ZIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
3. Sıcaklık Farkından Kaynaklanan Hava Olayları
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
Bu modülle bulutların oluşumu ve bulut çeşitlerini öğreneceksin.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
ORMAN HAFTASI MART.
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ EREENGGHFGG ERİME-DONMA DOĞADA SU DÖNGÜSÜ
FİZİKSEL DEĞİŞİM.
SU HALDEN HALE GİRER.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
A K M Y İ.
SU HALDEN HALE GİRER.
SEN ŞİMDİ GÖRÜRSÜN!!.
MADDENİN HALLERİ Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir. Çeşmeden akan.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
YAĞMUR,KAR, SİS. Yağmur Yağmur, bir çeşit yağıştır. Diğer yağış türleri içinde kar, sulusepken, dolu ve çiğ vardır. Yağmur bulutlardan Dünya'nın yüzeyine.
SU HALDEN HALE GİRER.
MİS GİBİ KOKTU DOĞADA HİÇBİR YOK OLMAZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR KATI,SIVIGAZ HALİNE GELİR.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Yağmur,kar,sis Aras kaymak.
Maddenin değişimi ve tanınması
Maddenin değişmi ve tanınmasın
01 SU HALDEN HALE GİRER. 02 MADDE NEDİR?? MADDE NEDİR?? Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her.
DONDURMAMA NE OLDU?.
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
Eğitim Fakültesi 2. sınıf
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
YAĞMURUN OLUŞUMU.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale ge ç mesine YOĞUŞMA denir.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
MADDENİN HALLERİ. Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir.
Isıtılan Maddelerdeki Değişim Hikmet SIRMA. Evimizdeki tencere ve çaydanlıklar neden metalden yapılmıştır? Plâstikten yapılsaydı ne olurdu?
Maddenin Değişimi Ve Tanınması RABİA ADALAN 5/D 6165 Hocamız:Mehmet Salih Güngör
Suyun Yolculuğu.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
İKLİM VE HAVA HAREKETLERİ
B A R U U T L L Başlıyor... Sunu Deponuz:
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
HERKESİN BİR YUVASI VAR
Sunum transkripti:

BENİ TANIDIN MI? BEN HALA SUYUM MİS GİBİ KOKTU BENİ TANIDIN MI? BEN HALA SUYUM

Karanlık yavaş yavaş bastırdı. Sis “Kimse var mı. diye seslendi Karanlık yavaş yavaş bastırdı. Sis “Kimse var mı? diye seslendi. Cevap gelmedi. O zaman açık renk, hafif elbisesiyle çayıra, göle ve ormana girdi. Orada ıslak kollarıyla ağaçları kucakladı.

Sisi gören Akşamsefası “ Sen kimsin arkadaş. ” diye sordu Sisi gören Akşamsefası “ Sen kimsin arkadaş?” diye sordu. Sis “Ben, çiçeğin üzerinde çiy tanesiyim, gökyüzünde bulutum ve çayırda sisim!” dedi.

Akşamsefası hayretle “Çiy tanesi tanırım. O sana hiç benzemez. ” dedi Akşamsefası hayretle “Çiy tanesi tanırım. O sana hiç benzemez.” dedi. Sis “Evet, benzemez. Fakat ben onun ta kendisiyim. Bazen çiy, bazen yağmur olurum. Zaman zaman da serin bir pınar olur, ormanda akarım.” dedi

Gün ağarmaya başladı. Sabah rüzgârı sisi dağıttı Gün ağarmaya başladı. Sabah rüzgârı sisi dağıttı. Akşamsefası şaşkınlıkla “Sis nereye gitti?” dedi. Dallara asılmış bir çiy tanesi “ İşte buradayım ya!” diye seslendi.

Su doğada kaybolmaz. Soğuk ortamda donarak buz olur Su doğada kaybolmaz. Soğuk ortamda donarak buz olur. Buz, sıcak ortama geldiğinde erir su hâlini alır. Daha sıcak ortama geçtiğinde buharlaşır, su buharı hâline gelir.

Margarin, katı maddedir. Isıtılınca erir, sıvılaşır Margarin, katı maddedir. Isıtılınca erir, sıvılaşır. Güzel bir koku yayar. Çikolata katı maddedir. Isıtılınca erir. Güzel bir koku yayar.

Plastik katı maddedir. Isıtılınca erir. Yapışkan bir hâl alır Plastik katı maddedir. Isıtılınca erir. Yapışkan bir hâl alır. Plastik eridiğinde kötü bir koku yayar.

OĞULCAN DÖNMEZ 3/C 327