Yönlendirilmiş Mutasyonlar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GDO NEDİR? Bir canlının gen diziliminin değiştirilmesi ya da ona kendi doğasında bulunmayan bambaşka bir karakter kazandırılması yoluyla elde edilen canlı.
Advertisements

ENTEGRE MÜCADELE.
doğal dengeyi bozmadan, çevreyi kirletmeden nesilden nesile sağlık
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ
TRANSGENİK BİTKiLER.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR
GDO’LU YİYECEKLER.
Sadece domates, ekmek veya bir meyve yediğinizi zannederken aslında
BİYOKÜTLE.
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
Canlılarda madde ve enerji
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
BİYOTEKNOLOJİNİN GELECEĞİ, FIRSATLAR,
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
TARIMDA BİYOTEKNOLOLİ
MUTASYON ve MODİFİKASYON
EFTADE PINAR GÜR Organik Kimya
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
Biyoteknoloji ve Gen Mühendisliği
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
GDO NEDİR, NE DEĞİLDİR, FAYDASI NEDİR, ZARARI NEDİR
GDO VE GDO’ LU BİTKİ ISLAHI
Tarımsal Biyoteknoloji
NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.
PESTİSİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BİTKİLER VE SU.
Modern Genetik Uygulamaları
Yağlar (lipidler).
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Coğrafya Performans Ödevi
biyoteknoloji ve önemi
Genetik Çeşitlilik Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
 Bunların dışında ; eksik ya da fazla organlılık, genetik hastalıkların ve kanser çeşitlerinin tümü mutasyondur.  Mutasyonlar genellikle zararlıdır.
BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ İNSAN HAYATINA ETKİLERİ
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
MODERN GENETİK UYGULAMALARI. MODERN GENETİK UYGULAMALARI.
C- TİCARİ ÜRÜNLER VE BİYOTEKNOLOJİ
Transgenik Hayvanlar İlaç üretimi amacı ile düzenlenen hayvanlar (kan, idrar ya da süt içerisinde Genetik olarak düzenlenmiş biyoaktif moleküllerin-kan.
RİSKLER Transgenik ürünlerin toksik ve allerjen etkileri.
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji-1
Rekombinant DNA Teknolojisi ya da Genetik Mühendisiliği
Biyoteknoloji için Mikrobiyoloji 1
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR ( GDO )
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
LİPİTLER.
Gen Teknolojilerinin Diğer Uygulama Alanları. GEN KLONLAMASI Gen klonlamasında önemli olan aşamalar kısaca şöyledir (genel prensipler). 1) Gen taşıyan.
BITKI VE HAYVANLARDA KLONLAMA. GEN KLONLAMA Seçilmiş bir genin bir vektör (plazmit veya virüs) içerisine eklenerek bir bakteriye aktarılması ve sonra.
İÇERİK BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ VE BİTKİLERDE UYGULANAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER TARIMDA BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ OLASI DEZAVANTAJLARI BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ.
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ ve GÜNÜMÜZE YANSIMALARI
GDO VE GDO’ LU BİTKİ ISLAHI.
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN
Kendi genomunda başka bir organizmaya ait rekombinant bir geni taşıyan hayvanlara transgenik hayvanlar denir Gen transferi bir hücreli dönemdeki fertilize.
Biyoteknolojinin Olumsuz Etkileri Biyoteknolojinin Olumsuz Yönleri Nelerdir ? 1-Bazı ürünlerin genleriyle oynandığı için insanlarda alerjik reaksiyonlara.
Sunum transkripti:

Yönlendirilmiş Mutasyonlar

Genetik Mühendisliği Neler Vaat Ediyor Açlık sorununa çözüm (tarımsal verimliliğin artırılması; tuza, kuraklığa pestisitlere vb. dirençli bitkilerin ya da et, süt, yumurta verimi vb. verimi arttırılmış hayvanların üretimi. Rekombinant mikroorganizmalar veya biyosistemler aracılığı ile gıda ya da gıda katkı maddesi üretimi. Alternatif yağ ya da protein kaynaklarının oluşturulması. Fotosentez ve azot tespiti yeteneklerinin değişik bitkilere aktarımı. Depolamaya ya da taşınmaya elverişli meyve ve sebzelerin üretimi) Sağlık ( yeni hastalık teşhis yöntemlerinin geliştirilmesi, erken teşhiste genetik tanı yöntemlerinin kullanılması, uygun ilaç dizaynı-farmagenomik-, gen terapisi, yenilebilir aşıların da dahil olduğu aşı ve antikor üretimi, transplantasyon programları için doku üretimi ve organizmalar arasında uyumun tanımlanması, ilaç fabrikası hayvanların geliştirilmesi-akciğer kanseri tedavisinde kullanılan alfa-1-antitripsin geni koyuna aktarıldı ve sütü ilaç olarak kullanılıyor)

3. Doğal Çevreni Korunması (Doğal yaşamda kaybolma riski taşıyan türlerin korunmaya alınması, kirletici organizmaların tanımlanması, transgenik bitki esaslı yakıtlar kullanılmak suretiyle çevreci ve ucuz enerji sağlanması, madencilikte, çevre ve petrol arıtımında rekombinant mikroorganizmaların kullanımı) 4. Biyolojik sistemlerin detaylı tanısı ve türlerin evriminin incelenmesi (genom projeleri, soyoluş sürecindeki etkin mutasyonların tanımlanması, türler arası akrabalık ilişkilerinin tanımlanması, adli tıpta genetik tanının otomatizasyonu, fosil formlarının genetik analizi )

Transgenik Bitkiler Soya fasülyesi (herbisitlere direnç kazandırılmış ve oleik asit üretim özelliği yükseltilmiş) Kanola (herbisitlere direnç, yüksek laurat ve oleik asit üretim özelliği kazandırılmış) Mısır (zararlı böcek ve herbisit direnç kazandırılmış) Pamuk (zararlı böcek ve herbisit direnç kazandırılmış, renkli pamuk-pigment sistemleri üreten pamuk türü-) Papaya (virüs dirençlilik kazandırılmış) Patates (zararlı böcek ve virüs dirençlilik kazandırılmış) Kabak (virüs dirençlilik kazandırılmış) Domates (olgunlaşması geciktirilmiş ve herbisit direnç kazandırılmış) GMO papaya