Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Bahar Ayşe AYDIN Kasım 2015 İzleme ve Su Bilgi Sistemi Dairesi Başkanlığı Faaliyetleri Konulu Hizmetiçi Eğitim T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Çökeltilerinden.
Sağlık Gözetimi ve Çalışma Ortamı Gözetimi
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
THOMAS METODU ve BOİ-5 Dr. A. Saatçı. C Oksidasyonu, ve Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı (BOİ) C O 2= $ Heterotrophs CO2CO2 + BOİ FAZLA ÇAMUR (WAS)
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Fiyat ve Fiyatlandırma
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
İÇİNDEKİLER GRID COMPUTING NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? GRID COMPUTING YAPISI
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
10. METALLERİN VE PETROLÜN MİKROBİYEL YOLLA GERİ KAZANIMI
Aktif Karbon Adsorpsiyonuyla Ağır Metal Giderimi ve Alevli AAS ile Tayin PEKER S1, KAŞ M.1, BAYTAK S.1  1Süleyman.
SÜRTÜNME KUVVETİ.
FOTOSENTEZ HIZINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
BİYOLOJİK HİDROJEN ÜRETİMİ
Kirletici Biyoremediasyonunda Rekombinant DNA Teknolojisi
Klorlu Bileşiklerin Biyoremediasyonu
Metallerin Biyoremediasyonu ve Metallere Mikrobiyel Direnç
Ksenobiyotiklerin Biyoremediasyonu
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Alifatik ve Aromatik Hidrokarbonların Biyodegredasyon Yolları
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
3. Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAHs) Biyoremediasyonu
Mikrobiyel Degredasyon
Ördek Barınakları.
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Isı Yalıtımı.
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Sulama Suyu Kalitesinin Sınıflandırılmasında Kullanılan Kriterler
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
TOPRAK BİLİMİNE GİRİŞ Jeoloji Mühendisliği
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Biyoinformatik.
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
ENERJİ METABOLİZMASI VE REGÜLASYONU
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
BİY 422 BİTKİ EKOLOJİSİ PROF. DR. LATİF KURT
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Canlıların Büyüme ve Yaşamasına Etki Eden Faktörler
FOTOSENTEZ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ADI: SEVİL SOYADI: KÜÇÜKKAVUN
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler pH Sıcaklık Metaller Toksik bileşikler Su içeriği Besin kullanımı Kirleticilerin Biyolojik Kullanılabilirliği Co-metabolizma Biyoagümantasyon

Biyoremediasyon Oranını EtkileyenFaktörler pH < 3 ve > 9-10 ani pH değişiklikleri

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler b) Sıcaklık mezofilik (20-40 °C) Biyokimyasal reaksiyonların hızı sıcaklık artışı ile maksimum seviyeye ulaşır, bunun üzerinde ise enzim denatürasyonunun gerçekleşmesi ile aktivite azalır, organizma daha az aktif olur veya ölür. Düşük sıcaklıklar, nadiren mikroorganizmaları öldürür ve ortamın ılıklaşması mikroorganizmaların yeniden kazanımını sağlar.

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler c) Metaller Metaller çoğu hücresel süreci inhibe ederler ve etkileri konsantrasyonlarına bağlıdır. Bakır, gümüş ve civa

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler d) Toksik bileşikler Yüksek konsantrasyonda bazı kimyasallar mikroorganizmalara toksiktir. Toksisite, metabolik reaksiyonları engeller veya yavaşlatır ve hızlı kontaminant giderimi için gerekli yeni biyokütle büyümesini engeller. Herbisitler, pestisitler, rodentisitler, fungisitler ve insektisitler Siyanür ve azidler de birçok mikroorganizmaya toksiktir.

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler e) Su içeriği Su içeriği ve özellikle suyun ulaşılabilir olması biyoremediasyon oranını etkiler. Bitki gelişimi için toprağın biyoremediasyonunun durmasının ayarlanmasında en önemli faktörlerin başında toprak-su ilişkisi gelir. Topraktaki veya sedimentlerdeki su mikroorganizmalarca ulaşılabilir olmayabilir çünkü su katı parçacıklarla tutulmuş olabilir veya erir maddeleri çözmek için su hidrasyonu olayı ile bağlanır. Bu olay, kontamine toprağın sulanması ile kompostlaştırma yığınları ve/veya biyolojik yığınlarla çözülebilir.

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler f) Besin Kullanımı Biyoremediasyonu desteklemek için Besin gereksinimi kontaminantın doğasına ve zirai olarak kullanılmış kontamine alana yayılışına bağlı

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler f) Kirleticilerin Biyolojik Kullanılabilirliği kimyasalların çözünmez özellikte olması ekstraselüler mikrobiyel enzimlerin olmaması EcoflexTM (BASF) bileşiğini 29 toprak bakterisi, fungus ve mayalar degrede edebilir biyosürfektanların üretimi biyodegradasyon oranını hızlandırır

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler g) Co-metabolizma Co-metabolizma süreci sayesinde, mikroorganizmalar büyümelerini destekleyen substratların olduğu bir metabolizmada yer alırlar, ayrıca organik kontaminantları co-substrat denen bileşiklere dönüştürebilirler.

Biyoremediasyon Oranını Etkileyen Faktörler g) Biyoagümantasyon Degredatif mikroorganizmaların bulunmadığı veya sürecin çok yavaş olduğu durumlarda, mikrobiyel inokülatlar biyoremediasyon oranını artırmak için eklenebilir.