SPORLA ÜREME Sporlar, çok küçük, üzeri sıcak, soğuk, kuraklık gibi olumsuz koşullara dayanıklı örtüyle kaplanmış özel hücrelerdir. Örneğin, odamızın havasında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üreme Çeşitleri Zafer Zengin Özel Yamanlar Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni
Advertisements

HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
ÜREME VE ÇEŞİTLERİ.
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Gezegenimiz Dünya. DÜNYAMIZIN YAPISINI İNCELEYELİM A.Dünyamızın şekli neye benzer? Çevremize baktığımızda görebildiğimiz her yer geniş düzlüklerden,dağlardan.
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
1 Hücre nedir? Hücre, canlının en küçük yapı ve görev birimidir.
CANLILAR ALEMİ VE ÖZELLİKLERİ
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
Boşaltım sistemi.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
ÜNİTE 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM MİTOZ BÖLÜNME.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: UZAY BİLMECESİ. GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Bulutsuz bir gecede gökyüzünü gözlemlediğimizde irili ufaklı pek çok cisim görürüz.
MANTARLAR.
BİTKİLERDE ÜREME VE GELİŞME
Bitkiler damlama, terleme, yaprak dökümü ile boşaltım yaparlar.
EŞEYSİZ ÜREME
1 *********Slayt İçeriği********** TOMURCUKLANMA BÖLÜNEREK ÜREME SPORLA ÜREME PARTENOGENEZ REJENERASYONLA ÜREME VEJETATİF.
MAYOZ BÖLÜNME. Mayoz bölünme bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (sperm, yumurta ve polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
BİTKİLER Kendi besinin kendi üretebilen çok hücreli canlılara bitki denir. Bitkiler Güneş ışığı ile fotosentez yaparlar ve besin üretirler. Bitkiler üreme.
ÖĞRETMENİMİZ:GÜNER KORKMAZ
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
FEN ve TEKNOLOJİ BOŞALTIM SİSTEMİ
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
KARBON DÖNGÜSÜ SU DÖNGÜSÜ AZOT DÖNGÜSÜ
ÇEVRE BİLİNCİ.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER
AY.
HALİM GÜNEŞ.
BİTKİSEL LİFLER (Keten)
Temel Haslık Testleri.
KUVVET VE HAREKET.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
Swİtch çeşİtlerİ – GÖKÇE TENEKECİ.
Eşeysiz Üreme
SOLUNUM.
Bitki Doku Kültürlerini Etkileyen Bitkisel Faktörler
MADDEYİ TANIYALIM.
Vitaminler.
BİY 422 BİTKİ EKOLOJİSİ PROF. DR. LATİF KURT
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 10.hafta
KALITIM VE ÇEVRE I. Kalıtım II. Çevre
Ausubel’in Öğrenme Kuramı
ÜREME VE ÇEŞİTLERİ.
MAYOZ HÜCRE BÖLÜNMESİ.
Stolon (Göbek Bağı) Ana sap ile yumru arasında, yumruya yapraklarda asimile edilen besin maddelerini taşıyan organdır. Görünüşü sapa benzer. Stolonlar.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
PATATES.
DOKU KÜLTÜRÜ VE BİYOTEKNOLOJİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
EŞEYSİZ ÜREME Bölünerek Üreme Sporla Üreme Tomurcuklanarak Üreme
FOTOSENTEZ.
FELSEFE İLE DÜŞÜNME 2. ÜNİTE.
Çiçekli Bitkilerde Üreme 2
2. ÜNİTE HÜCRE VE BÖLÜNMELER.
HÜCRE BÖLÜNMESİ.
Hücre 1.Bölüm.
Sunum transkripti:

SPORLA ÜREME Sporlar, çok küçük, üzeri sıcak, soğuk, kuraklık gibi olumsuz koşullara dayanıklı örtüyle kaplanmış özel hücrelerdir. Örneğin, odamızın havasında da oluşabilen ekmek küfü denilen mantarların sporları, birkaç gün bekletilen ekmek dilimleri üzerine düşünce çimlenerek ürer. Böylece ekmeği küflendirir. Ekmek kuruduğunda yeni sporlar oluşturarak çevreye dağılırlar.

TOMURCUKLANARAK ÜREME Ata canlıda oluşan çıkıntılardan yeni canlılar meydana gelir.Oluşan yeni canlı atadan ayrılabilir veya ayrılmayarak kolonide oluşturabilir. Bira mayası, sünger,hidra,polip mercanlarda görülür.

REJENERASYONLA ÜREME Bazı omurgasız hayvanlarda, vücutlarından kopan parçadan yeni canlı oluşmasıdır. Halkalı ve toprak solucanları bölündüklerinde, bölünen parçalardan yeni canlılar meydana gelir. Not: Kertenkelenin kopan kuyruğunun tamamlanması , Yarısı alınan karaciğerin kendini tamamlaması rejenerasyonla olur.Fakat bu olay üreme değildir.

ÇELİKLE ÜREME Kavak, çilek, söğüt, gül, üzüm vb. bitkilerinden alınan parçadan (kök, gövde, yaprak) kök oluşarak yeni bitkinin oluşması olayıdır.

YUMRU İLE ÜREME Patates, yer elması gibi bitkilerde görülen üreme şeklidir. Ayrılan yumrudan ataya benzer canlı meydana gelir.