TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.
Advertisements

REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ANKARA ETIMESGUT ILÇE MILLI E Ğ ITIM MÜDÜRLÜ Ğ Ü MESLEKI VE TEKNIK E Ğ ITIM KOMISYONU ORTAOKUL 8. INCI SıNıF Ö Ğ RENCILERI İ ÇIN MESLEKI VE TEKNIK.
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
MEHMET H İ KMET KA Ş ERC İ ORTAOKULU Aylin TORUN Aylin TORUN REHBER ÖĞRETMEN.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
TAKVİM. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2016.
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
GÜZEL SANATLAR LİSELERİ İLE SPOR LİSELERİ SAFFET ÇEBİ ORTAOKULU –REHBERLİK SERVİSİ.
T.C. ALTINDAĞ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM - YÖNELTME Ankara, 2016.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
ABDULLAH ACAR ortaokulu
Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
TEOG SINAVI.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
FUAT SOYLU ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİLECİK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUMU
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
2017 TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ(MYS)
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
YENİ SINAV SİSTEMİ   REHBERLİK SERVİSİ.
MUZAFFER SARISÖZEN GÜZEL SANATLAR LİSESİ
TEOG SINAV SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
UZEM KULLANIM KILAVUZU
ÖZEL ATACAN ORTAOKULU LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) ( )
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Liselere Geçiş Sınavı;
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017

TEOG SONUCUNDA (YEP – Yerleştirmeye Esas Puan) YERLEŞTİRME YAPILACAK OKULLAR

Şartları taşımaları halinde nakil döneminde okul değiştirebilirler. Özel Okullar TEOG tercihleri öncesinde kayıt alacaklar. (30 Haziran-13 Temmuz) Kayıt işlemi yapan bu öğrenciler için tercih ekranı açılmayacaktır. Tercih süresi içinde kaydını iptal ederse tercihte bulunabilir. Şartları taşımaları halinde nakil döneminde okul değiştirebilirler.

Mesleki Eğitim Merkezleri Zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. 9. sınıfta doğrudan alan ve dal seçimi yapılır, işletme ile sözleşme imzalanır. 11. sınıfta “Kalfalık”, 12. sınıfta “Ustalık” belgesi alır. Haftada 1 gün okul, 4-5 gün işletmede eğitim. Asgari ücretin %30 undan az olmamak üzere ücret alır. 27 alan 140 dalda eğitim verilmektedir.

SPOR LİSELERİNE BAŞVURU GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNE BAŞVURU  * Başvurular 1-23 Haziran 2017 tarihleri arasında doğrudan ya da posta ile başvurulacak okula yapılacaktır. * Öğrenim belgesi (mezun olduğu okuldan alınacak), dilekçe ve 1 adet fotoğraf ile öğrenim görmek istediği okul müdürlüğüne başvuru yapılacaktır. Öğrenci, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan okullardan sadece birine başvuru yapabilir. İzmir Foça Spor Lisesi (Futbol)

Öğrenci 25 okula kadar tercihte bulunabilir 3 kez ek yerleştirme yapıldı.

Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrenci, kazandığı okula otomatik olarak kayıt yapılacaktır. Her hangi bir okula kayıt yaptırmayan öğrenciler, otomatik olarak açık ortaöğretime yerleştirilecektir.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

*Sınavın genel olarak zor ya da kolay olması genel olarak puanın azalması ya da artmasına neden olur. *Sıralama sınavlarında önemli olan alınan puandan çok,kaçıncı sırada olduğunuzdur. *Bu nedenle tüm sınava girenler içinde “hangi aralıkta” olduğunuzu gösteren yüzdelik dilim ve kaçıncı sırada olduğunuz önemlidir.

Okulların kontenjanlarındaki artma ve azalma Yeni açılan okul sayısı ve kontenjanı Okulların bir önceki yıl yüzdelik dilimleri Tercihleri yüksek puanlı tercihimizden başlayarak yapmaya

Kayıt olmayacağınız okulu tercih etmeyin Yüzdelik dilimimize göre tercih yapmaya (Örneğin yüzdelik dilim 10 ise yoğunluk yüzdelik dilimi 8-12 arası olmak üzere yüzdelik dilimi 5-15 arası okullar tercih yapılabilir.) Kayıt olmayacağınız okulu tercih etmeyin Unutmayın, hiçbir okula yerleşemezseniz, otomatik olarak açık öğretime kayıt yapılacaktır.Bunu göz önüne alarak tercih yapın

ÖRNEK TERCİHLER Önceki yıllardan öğrencilerin yapmış oldukları tercih listelerini inceleyelim.

Öğrencinin Puanına ve tercih listesine dikkat

Üstteki öğrenciden 3 puan daha düşük alan öğrencinin tercih listesi

Bu örneklere bakalım öğrenci yerleşemedi

Ama daha düşük puanlı bu öğrenci yerleşti

Bu örneklere bakalım öğrenci yerleşemedi

Ama daha düşük puanlı bu öğrenci yerleşti

Bu örnek ise doğru tercih listesi

OKULLARIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI Fen-Sosyal Bilimler ve Anadolu liseleri Avantajı üst düzey akademik eğitime hazırlık yaparlar. Dezavantajı üniversite sınavında başarısız olanlar iş bulmada sıkıntı yaşarlar.

OKULLARIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI Meslek liseleri Avantajları,meslek kazandırması,(Teknik lise bölümü) bitirenler usta sayılıyor ve iş yeri açma(Bazı meslekler) hakkı oluyor. Dezavantajı 10.Sınıftan itibaren meslek derslerine ağırlık verildiğinden dolayı üniversite sınavında zorlanabilirler.

PEKİ HANGİ OKUL DAHA İYİDİR? Okul seçimi yapılırken öncelik TEOG ve Bitirme notları olmak üzere,öğrencinin ders çalışma sistemi, gayreti,yetenekleri,velinin vereceği maddi ve manevi destekler…Vb durumlar göz önüne alınmalıdır.

Kılavuzlar, bilgilendirmeler ve tercihlerde takip edilecek adres. www.oges.meb.gov.tr Kılavuzlar, bilgilendirmeler ve tercihlerde takip edilecek adres.

www.megep.meb.gov.tr

8383 MEB SMS

ve ’ YEP(%40) ile 10. sınıfta seçilir. MESLEK LİSELERİ Alan seçimi 9. sınıf ortalaması(%60) ve ’ YEP(%40) ile 10. sınıfta seçilir. Meslek lisesi tercih edecek öğrencilerin, o okul bünyesinde okuyabileceğini düşündüğü, istediği birden fazla alan olması avantajına olacaktır. 10. sınıfta seçmek istediği alana yerleşemezse istemediği alanlara gitmek zorunda kalabilir.

Çiğli Naime TÖMEK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çiğli Şehit Ali Karaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çiğli Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 Çiğli Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çiğli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Meslek liseleri alan ve dalları hakkında, http://mtegm. meb. gov Meslek liseleri alan ve dalları hakkında, http://mtegm.meb.gov.tr adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

%100 Burslu