Hayatın Özü Tommy's Window Slideshow ♫ Sesi açıp tıklayınız!

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
Edited By:Mucahit Hayır
HAYAT Nedret Türer Müzik Brave Heard Film Müziği.
(Gösteriyi lütfen kendi akışında izleyiniz)
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın.
P a z a r S a b a h l a r ı.
HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;
BEL EGZERSİZLERİ.
1/20 Anlatım Bozukluğu A B C D “Para” kelimesinden sonra “alıyor” kelimesi getirilmelidir. “Paket” ve “para” kelimeleri yer değiştirilmelidir. “De” bağlacı,
IŞIK.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Hayatın Ortağı Olmak... Erdal ATABEK Remziye Örselli/11 Şubat 2009.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
KONU : IŞIK 6.SINIF FEN BİLGİSİ.
Çaresizliklerle dolu bir adamın öyküsüdür.
AY DEDE.
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
Burada bir gariplik mi var?
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
Ben senden önce ölmek isterim. Gidenin arkasından gelen
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
 Vaktiyle bir çocuk vardı. Medresede okurdu. Kavuklu hocalardan ders alır, öğretilenleri anlamaya çalışırdı.  Fakat kafası kalınca idi.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
Aynalar ve Kullanım Alanları
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
“ Ortağı Olmak … ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
Şşşşşşşşttttt!!! Fesat olmayın!.....
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
Tıkır Top
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
ANLATIM TEKNİKLERİ Dört tane anlatım tekniği vardır!!! AÇIKLAMA
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
IŞIK VE SES.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
ASIL EKSİKLİK.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
Dünya, Güneş ve Ay.
DÜZENLİ OLMAK.
DUYU ORGANLARIMIZ.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
DÜNYA NEDİR? UZAY NEDİR? BİLGİLERİMİZ..
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Çevremizdeki ışık kaynakları
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
Özboyacı İlköğretim Okulu
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
KENDİNİ SEV.
Arkamdan Bir Silah Sesi,
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
AY’IN GÖRÜNÜŞÜ NEDEN DEĞİŞİR. Ay; yerkürenin tek doğal uydusudur. Ay’da oksijen, su ve atmosfer yoktur. Ay çıplak gözle görülebilir. Ancak bir ışık kaynağı.
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
Güneşten aldığı ışığı Dünyamıza yansıtan ve bu şekilde gözlemlenen Ay Güneşten ışık alma durumuna göre farklı şekillerde gözlemlenir. Yeni ay evresi.
Sunum transkripti:

Hayatın Özü Tommy's Window Slideshow ♫ Sesi açıp tıklayınız!

“Dr. Papaderos, hayatın anlamı nedir?” diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi ve insanlar çıkmak için kalkmaya başladı. Papaderos, elini havaya kaldırdı, salondaki kargaşayı yatıştırdı ve gözleriyle ciddi olup olmadığımı sorgularcasına uzun bir süre bana baktı.

“Sorunuzu cevaplayacağım,” dedi. Pantolonunun arka cebinden cüzdanını çıkarttı ve deri cüzdanı karıştırarak, aşağı yukarı bir madeni para büyüklüğünde, çok küçük yuvarlak bir ayna çıkardı. Ve sonra şunları anlattı: “Benim çocukluğum savaş zamanına rastlar. O zamanlar çok yoksulduk ve çok uzak bir köyde yaşıyorduk. Bir gün yolda bir aynanın kırılan parçalarını buldum. Alman yapımı bir motosiklet orada hurda haline gelmişti.”

“Dağılan parçaları bulup bir araya getirmeye çalıştım, fakat bu mümkün olmadı, o yüzden sadece en büyük parçayı aldım. İşte bunu. Daha sonra onu bir taşa sürterek yuvarlak hale getirdim. Ve sonra onunla bir oyuncak gibi oynamaya başladım ve güneşin hiçbir zaman ulaşamadığı karanlık yerlere - derin çukurlara, yarıklara ve karanlık noktalara bu ışığı yansıtabilmek beni çok etkiledi. Benim için en ulaşılamaz yerlere ışığı götürmek bir oyun olmuştu.”

“Daha sonraki yıllarda o küçük aynayı sakladım ve boş zamanlarımda çoğu kez onu elime alıp oyunun büyüsüne kendimi kaptırdım. Gençlik devirlerim de geçince şunu anlamaya başladım ki, bu benim için sadece bir çocuk oyunu değil, hayatımda yapabileceğim şeyleri sembolize ediyordu. Işığın veya kaynağının ben olmadığımı anlamaya başladım. Fakat, ışık - gerçek, anlayış ve bilgi - oradaydı ve eğer ben o ışığı yansıtırsam pek çok karanlık yerde bu ışık parlayacaktı.”

“İşte bu benim yapmak istediğim şeyin ta kendisi! “Ben, şeklini ve biçimini bilmediğim bir ayna parçasıyım. Yine de sahip olduğum şeyle bu dünyanın karanlık yerlerine, insanların yüreklerindeki karanlık noktalara ışık ulaştırabilirim ve bazı insanlar için bazı şeyleri değiştirebilirim. Belki diğer insanlar da benzer şekilde düşünebilir veya davranabilir.” “İşte bu benim yapmak istediğim şeyin ta kendisi! İşte benim hayatımın anlamı bu!”

Ve daha sonra küçük aynasını dikkatlice kaldırarak tuttu ve pencereden süzülen güneşin parlak ışınlarını yakalayıp yüzüme ve sıranın üzerinde kenetlenmiş ellerime yansıttı. O yaz Yunan Kültürü ve Tarihi hakkında edindiğim bilgilerin çoğu hafızamdan silindi. Fakat hala aklımdaki cüzdanda küçük yuvarlak bir ayna taşıyorum. —Ted Cashion

Yapabileceğin her iyiliği Yapabileceğin her şeyle Yapabileceğin her yolla Yapabileceğin her yerde Yapabileceğin her zaman Yapabileceğin müddetçe yap.   — John Wesley (1703-1791)