Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
3. ADIM İş Sözleşmesi Düzenle. Genel kurallar İşverenin iş sözleşmesi yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. İş sözleşmesinin süresi bir yıl ve daha fazla ise.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
Avukatlık sözleşmesi. Sözleşmenin tarafları Bu sözleşmenin tarafları; baro levhasına kayıtlı ve işten yasaklanmamış avukat ile ondan hukuksal yardım talep.
Siyaset Sosyolojisi.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
Konu; İşyeri Etiği 1.SORU 98 2.SORU 99 3.SORU SORU 98 2.SORU 99 3.SORU 100.
MERKEZ İ İ DARE (DEVLET İ DARES İ ) ÜÇÜNCÜ DERS. HEDEFLER Ülkemizde Cumhurba ş kanının seçimi, görev yetkileri ile sorumlulu ğ unun nasıl sa ğ lanaca.
ÖZÜRLÜLÜĞE YAKLAŞIM. Yanlış: Özürlü kişiler hastadır, tedavi edilip iyileştirilmelidirler. Doğru: Özürlülük hastalık değildir. Özürlü kişiler özürlü olmayan.
DEPREME DAYANIKLI BETONARME YAPI TASARIMI
Ceza Muhakeme hukukunun kavramı Ceza usul hukuku diğer Hukuk dalları ile ilişkisi Ceza Muhakeme hukukunun kaynaklari.
İDARİ YARGI SİSTEMİ VE DENETİMİNİN KAPSAMI-SINIRLARI
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
Ekip Çalışması Yaklaşımlarına Sosyal Hizmet Perspektifinden Bakış
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
Pazarlama İlkeleri.
Kamu Yönetimi 2. Kısm Ders Notları
“Büyükkent Yönetimi Örnekleri ve Karşılaştırmalı Analizler & Stratejisi” 13 Haziran 2010-Ankara sunum: Prof. Dr.Zerrin Toprak Dokuz Eylül Üniversitesi,
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
TAM ÖĞRENME MODELİ.
TOPLUMSAL YAPI Gülen SARI.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Prof. Dr. Yasemin ışıktaç
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
1982 Anayasası’nda Yerel Yönetimler (V. Hafta)
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
Sivil Toplum Kuruluşlarının Kanun Yapım Sürecindeki Rolü
2009 Nisanında Hırvatistan ve Arnavutluk da NATO üyesi oldu.
YÜRÜTME.
Toplu Görüşmeye Çağrı ve Toplu Görüşme
KENT KONSEYLERİ VE PARLAMENTO
Anayasası’nın tıkanıklıklarına çözümler
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKU SONER HOCA HAFTA 1 KAMURAN REÇBER
VERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
TBMM’nin görev ve yetkileri
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
Piyasa destek tedbirleri
TOPLUMSAL CİNSİYET PROBLEMLERİ VE HUKUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
HUKUKUN KAYNAKLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MERKEZİ VE MAHALLİ İDARELER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
. Modern devletin 16. yy’da ortaya çıkmaya başlaması
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
(Merkezi Yönetim) Bütçenin Hazırlanması
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net KARŞILAŞTIRMA BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEM Yürütme organı tek kişiden oluşur. Sembolik bir devlet başkanlığı makamı yoktur. Başkan aynı zamanda devlet başkanıdır. Başkanım Kendi başlarına hiçbir karar ve eylem yetkileri olmayan bakanları (sekreter) vardır Başkan yardımcıları bağımsızdır; meclise karşı siyasi kimlikleri ve siyasi sorumlulukları yoktur. Başkan sekreterini hiçbir kayda bağlı olmadan dilediği zaman azleder. bakanlar sadece başkana karşı sorumludurlar Yürütme organı çift başlıdır. Yürütme organı sembolik yetkilerle donatılmış Devlet Başkanı (Cumhurbaşkanı) ve bakanlar kurulu ile başbakandan oluşur. Bakanlar Başbakanın önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile atanır Yine aynı yöntemle bakanlar görevden alınabilir Bakanlar meclise karşı sorumludur Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net

Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net KARŞILAŞTIRMA BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEM Yürütme organını halk seçer yürütmenin başı olan başbakan doğrudan halk tarafından seçilmektedir Başkan belli bir süreliğine seçilir ve görev süresi bitmeden görevden alınamaz Başkan üst üste Ancak iki kez seçilebilir Başkan yasama organının içinden çıkan bir kişi değildir başkanın yasama organına herhangi bir organik bağı yoktur Yürütme organı parlamento seçer yürütmenin etkin kanadı Bakanlar Kurulu, Parlamento içerisinden çıkar Devlet başkanı parlamento tarafından seçilerek göreve gelmektedir Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net

Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net KARŞILAŞTIRMA BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEM Yürütme organı yasama organının görevine dayanmaz Başkan yasama organına karşı değil sadece kendini Seçen halka karşı sorumludur Başkanın da yasama organına feshetme yetkisi yoktur istisnai durumlarda suçlama yoluyla başkanının görevden alma ihtimali vardır Yürütme organı yasama organının görevi ne dayanır devlet Başkanlığı vatana ihanet Sucu dışında görevi ile ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur Bakanlar Kurulu yasama organına karşı sorumludur yasama organı çeşitli denetim mekanizmaları ile Yürütme organı denetleyebilir Hatta görevden düşürebilir devlet başkanı belli şartların gerçekleşmesi halinde Yasama organını fes Etme yetkisine sahiptir Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net

Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net KARŞILAŞTIRMA BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTER SİSTEM Aynı kişi Yasama yürütme organında aynı anda görev alamaz Yasama ve yürütme organları arasında mutlak ayrılık olduğu için Yürütme organı yasama organının çalışmalarına müdahale edemez başkan ve sekreterleri yasama organı çalışmasına katılamaz Başkan kanun teklifinde bulunma yetkisi yoktur yasama organında yapılacak her türlü Oylamada Başkanım ve sekreterlerinin oy kullanma görüş bildirme hakları yoktur Aynı kişiyi Yasama yürütme organında aynı anda görev alabilir Yasama ve yürütme organları arasındaki işbirliğinden dolayı bakanlar kurulu üyeleri yasama faaliyetine katılabilirler bakanlar kurulunun kanun tasarısı şeklinde kanun önerisinde bulunma yetkisi vardır yasama organında yapılacak her türlü Oylamada Bakanlar Kurulu üyelerinin görüş bildirme ve oy kullanım hakları vardır Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR erkancakir.net