ASKIDA KAHVE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ASKIDA KAHVE.
Advertisements

ASKIDA KAHVE Hazırlayan:ErHAN.
ASKIDA KAHVE.
ASKIDA KAHVE.
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
GERÇEKLİK TERAPİSİ.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
ZARFZARF (BELİRTEÇ) ZARF yer zamanölçüniteliksoru belirteçBir fiilin, bir fiil şeklinin (fiil ismi, sıfat-fiil, zarf-fiil), sıfatın veya kendi türünden.
FFFFiil, kök veya gövdelerinden türeyen fiile benzeyen ama artık fiil olmayan, kip ve şahıs eki almayan kelimelerdir.  Çok u uu uyumak baş ağrısı.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
ASKIDA KAHVE.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
DÜZLEM Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz, çok güzel bir turizm beldesidir. Ölüdeniz, durgun deniz yüzeyi özelliği ile bilinir. Ölüdeniz’in.
ASKIDA KAHVE.
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
Planlı Yaşamak.
REHBERLİK SERVİSİ.
AY.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
-MOMENT -KÜTLE VE AĞIRLIK MERKEZİ
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Bireysel Konularda İstişare
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
SONBAHAR.
PAYDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI Edward FREEMAN
KARAHANLILAR SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ.
*Tıraş çeşitleri Kıvırma Tıraşı Yakma Tıraşı Bindirme Tıraşı
Sevgi çiçekleri.
ÖZ GELİRLER.
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
KÜÇÜK FİL.
ASKIDA KAHVE.
ÇAĞRI KİTAPLARI (TOMARLARI)
MADDEYİ TANIYALIM.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Doğrusal Mantık Yapısı İle Problem Çözme
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Düzlem Yüzeyler ve Prizmalar
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
Geliştirme Genel Müdürlüğü
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
seyahat zeyno zeyno seyahat
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
SOSYAL PSİKOLOJİ 1. DERS.
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FOTOSENTEZ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SEVGİ Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok.
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

ASKIDA KAHVE

kenar mahallelerinden birinde, bir Cafe-Barda, İtalya'da Venedik‘in kenar mahallelerinden birinde, bir Cafe-Barda, espressolarimizi içiyorduk.

İçeri giren müşterilerden biri, barmene "due caffee, uno sospeso" (iki kahve, biri askıda) dedi, iki kahve parası verdi, bir kahve içip gitti,

Barmen de duvar üzerinde asılı duran çiviye bir küçük kağıt astı.

Biraz sonra içeri iki kişi girdi. Onlar da “trio caffee, uno sospeso" (üç kahve, biri askıda) dediler, Üç kahve parası verdiler ve iki kahve içtikten sonra gittiler.

Barmen "askı“ ya yine bir küçük kağıt astı. Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılıyordu.

Bir süre sonra kahveye, üstü başı biraz eski-püskü, belli ki yoksul bir kişi girdi ve barmen’e "uno caffee sospeso "(askıdan bir kahve) dedi.

Barmen hemen bir kahve hazırladı ve Yeni müşterinin önüne koydu. Yoksul kişi kahvesini içtikten sonra para ödemeden çıktı, gitti. Barmen ise duvardaki askıya taktığı kağıtlardan birini kopardı, parçalayıp çöp kutusuna attı.

Bu gözlemimizin sonunda, gözlerimizi yaşartan, fakat kesinlikle örnek almamız gereken bir “İtalyan toplumsal terbiyesi" öğrendik:

sınırlı kalmak zorunda değiliz. Yardım etmek için insanların gereksinimlerini belirlerken, yalnızca yaşamsal gereksinimlerle sınırlı kalmak zorunda değiliz. Bir Venedikli için, yaşamsal olmasa da kahve, günlük yaşamda önemli bir yer tutmaktadır.

Kahve içebilecek kadar parası olmayan kişilere yardım edebilecek düzeydeki kişiler, kendileri bir kahve parası daha ödüyorlar. Yardım ettiği kişiyi görmedikleri için bu kişiler de daha mutlu oluyorlar,kimden geldiğini bilmedikleri bu ikramı kabul eden kişiler ise huzurlu oluyor.

Yardım eden ile alan arasında, bu caffe-bar'daki garson gibi, köprü görevi yapan kişilerin ise güler yüzlü ve sevgi dolu olmaları gerekiyor.

İçeri giren yoksul bir kişinin "Bana askıda kahve var mı?" diye sormasına gerek bırakmamak için "askıda kahve olduğunu" belirten kağıt parçalarını kolaylıkla görünebilen bir yere asmak ise bu olgunun çok zarif bir bölümünü oluşturmaktadır.

? Biz Türkler bu askıya birşeyler asamaz mıyız ? Cevabını biraz düşündükten sonra diğer sayfaya geçin...

Bir Ekmek Fırının’da, yada bir Bakkal’da, yada bir Market’te... ? Bir Ekmek Fırının’da, yada bir Bakkal’da, yada bir Market’te... “Askıda Ekmek” Kulağa hoş gelmiyor mu?

? “Askıda Ekmek” uygulamasının Isparta’da 3 Fırın tarafından yapıldığını biliyormuydunuz!?.