BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşamımızda elektrik olmasaydı nasıl olurdu?
Advertisements

6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Temel Kanunlar ve Temel Elektronik
Yaşamımızdaki Elektrik Hazırlayan Özge EREN.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK AKIMI
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
Elektriği üzerinden geçiren cisimlere iletken denir.
ÜNİTE:4 YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK KONU:ELEKTRİK AKIMI HAZIRLAYAN:
Sadece laboratuar ortamında değil günlük hayatta da elektrik devreleri ile iç içeyiz farkında mısınız!
YAŞAMIMIMIZDAKİ ELEKRİK
5.SINIF YAŞAMIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ: ELEKTRİK
DEVRE ELEMANLARININ SEMBOLLE GÖSTERİMİ.
PROJENİN ADI KOLAY ELEKTRİK.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
HAZIRLAYAN KUMRAL KERDİĞE
ELEKTRİK.
ELEKTRİK VE MANYETİZMA
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
Yaşamımızdaki Elektrik
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
Nasıl Çalışır? Genel Kültür Sunusu
ELEKTRİK AKIMI NEDİR? Elektrik akımı elektronların hareketidir.Elektronların hareketi için elektronları harekete geçiren kaynak olmalıdır. Elektronları.
ELEKTRİK ENERJİSİ Elektriksel potansiyel enerjiden yeniden türetilen enerjidir .Bir elektrik devresi  tarafından çekilen ve tüketilen enerjiyi açıklar.
ELEKTRİK DEVRESİ KURALIM
Temel Kanunlar ve Temel Elektronik
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
IŞIK VE SES
Mustafa ÇELİK. Bir elektrik ampulünün içerisinde filaman adı verilen iletken bir tel bulunmaktadır. Bu tel ince ve uzun olarak seçilmiştir. Ampulün içine.
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ. ETKİNLİK ADIBAĞIMLI DEĞİŞKEN BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN KONTROLLÜ DEĞİŞKEN AMPULLERİN SAYISI VE DEĞİŞKENLİĞİ AMPULÜN PARLAKLIĞI.
ELEKTRİK AKIMI.
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
Yaşamımızdaki Elektrik Elektrikli cihaz ve makinelerin çalısmasını saglayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiginde cihazın.
Bir devrede birden fazla ampul ve pil de bulunabilir. Devrede ampullerin ışık verebilmesi için devreyi oluşturan tüm elemanlar çalışır durumda.
DEVRE YAPIM KİTİ (Circuit Construction Kit ). Devre yapım kiti ; pil, ampul, dirençler,ampermetre ve voltmetre gibi gerçeklerine benzeyen laboratuvar.
ELEKTRİK Fen ve Teknoloji Bu Ünitemizi Proje Temelli Olarak İşleyeceğiz Fadime CAN.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
5. SINIF 1. 2 BASİT ELEKTRİK DEVRESİ Bir elektrik üreticinden başlayıp yine orada biten kesintisiz bir yoldur. Pil, ampul, bağlantı.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK Basit Elektrik devresi: © Elektrik enerjisini ısı ve ışık enerjisine dönüştürür. © Pil, pil yatağı, anahtar, iletken kablo, duy.
Elektrik yüklerinin üretecin bir kutbundan çıkarak diğer kutba gitmesi için oluşturulan düzeneğe elektrik devresi denir.
ELEKTRİK AKIMI.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK.
BASİT ELEKTRİK DEVRESİ
BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrik akımı, Direnç ve Potansiyel fark
BÖLÜM 14 ELEKTRİK AKIMI. BÖLÜM 14 ELEKTRİK AKIMI.
ELEKTRİK.
 Elektrikli bir aracı çalıştırmak için fişini prizine takarız. Elektrik bir enerji türüdür, ısı ve ışık gibi başka enerjilere dönüştürebilir. Pil, elektrik.
MEHMET ŞENGİL 7/A 325 FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN: SAİME ÖZEN.
MBLOCK ile Arduino ve Robotik Kodlama
 SERİ BAĞLAMA  PARELEL BAĞLAMA Bir üretecin kutupları, iletkenle bir ampule bağlandığında negatif yüklerin üretecin negatif kutbundan pozitif kutbuna.
Sunum transkripti:

BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ VE ETKİNLİKLER

BASİT ELEKTRİK DEVRELERİ KURALIM Işığı açmak için elektrik düğmesine bastığımızda, bir elektrik devresini çalıştırmış oluruz. Elektriğin izlediği yol, elektrik kaynağından başlar ve yine elektrik kaynağında biter. Elektriğin izlediği yolda bir kopukluk olması, devrenin çalışmamasına sebep olur. Basit elektrik devresi; pil, ampul, bağlantı kabloları ve anahtardan meydana gelir.

Bir devrede ampulün ışık vermesi için devrede kullanılan ampul ile pilin uyumlu olması gerekir. Ampulün üzerindeki değer ile pilin üzerindeki değer aynı veya ona yakın olmalıdır. Evde aydınlanmak için kullanılan ampuller ile bu devre kurulursa ampul ışık vermez. Ev, okul, iş yeri gibi ortamları aydınlatan ampuller şehir elektriğine uygun olarak üretilmiştir.

Çok küçük ampuller şehir elektriği ile çalıştırılmaz Çok küçük ampuller şehir elektriği ile çalıştırılmaz. Şehir elektriği küçük ampulün patlamasına sebep olur. Bu sebeple aletleri kullanırken pille uyumlu olmasına dikkat etmeliyiz. Pille çalışan aletleri şehir elektriği ile çalıştırmamalıyız. Sakın böyle bir şey denemeyin. Kesinlikle tehlikelidir ve sizi elektrik çarpar !

Aşağıda verilen elektrik devresinin elemanlarının adlarını söyleyelim ve sembollerinin karşısına yazalım. Ampul (yanmaz) Açık anahtar (devre açık) İletken kablo Üreteç (pil) Ampul (yanar) Kapalı anahtar (devre kapalı) İletken kablo Üreteç (pil)

Ampulün yanacağı devreyi söyleyelim.

yandaki devrede hangi eleman yoktur? Yandaki devrede anahtar kapatıldığı halde ampul neden yanmaz

Ampulü yanacak olan devreleri birlikte bulalım.

Ampul yanar;çünkü eksi kutupları birbirine bakan iki pil enerji vermez ama iletken görevi yapar.Dolayısı ile ampul yanar.

Aşağıdaki elektrik devrelerini inceleyelim Aşağıdaki elektrik devrelerini inceleyelim. Ampulün ışık verdiği devreleri bulalım.

D B C A Y D D Lütfen her defasında önce hoparlör simgesine, sonra da boşluğa tıklayınız. y Y

Aşağıda verilen devre elemanlarını sembolleriyle eşleştirelim.