ISO 22000 HACCP ve ISO22000.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

PHARE TWINNING PROJECT TR 04-IB-EN- 04 TRAINING NATURAL MINERAL WATER 11 TO 15 JUNE Endüstriye yönelik eğitim Şişelenmiş sulara uygulanan gıda güvenliğinin.
ORGANİK TARIM.
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
İZMİR HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
ISO 22000: 2005 HACCP GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
WORLD HALAL UNION SUMMIT 2015/BURSA.
Hazard Analysis and Critical Control Point
ET ÜRÜNLERİNDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta)
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ 11. Hafta
TSE DAMGASI OLAN YAZILAR VE RESİMLER
Performans ölçme ve değerlendirme güz
ISO 9001:2015 Revizyonu Özet Bilgilendirme Sunumu
Metin DURAN Genel Müdür
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
İş Sağlığı ve Güvenliği
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
BEN BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİYİM
LABORATUVAR YÖNETİMİ.
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
Veteriner Ecza Deposu Sorumlu Yönetici Eğitim Toplantısı
TS EN ISO 13485: 2003TIBBI C İ HAZ ÜRET İ C İ LER İ İ Ç İ N KAL İ TES S İ STEMLER İ TS EN –ISO 13485: 2003 Standardı TS-EN ISO 9001 : 2008 standardı temel.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ 10 Nisan ÜRETİM KONUSUNDA TUTKULUYUZ (10 Nisan 2015) 2 MODERN ENDÜSTRİYEL ÜRETİM Endüstriyel sektördeki üretim tesisleri,
Standardizasyon.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Örtü altında yetiştiricilik, diğer üretim teknik­lerine göre daha fazla dikkat, teknolojik bilgi ve uy­gulama yöntemleri gerektirmektedir. Eksikliği görülen.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Gıda kalite sağlama sistemleri
5. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
ISO HACCP ve ISO22000.
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
SİSTEMİN AMACI Yönetim sistemlerinin kurulmasında, uygulanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli sıkıntılar ve kayıplar yaşanmaktadır. isgsis bu sıkıntıları.
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISO
ISO Hijyen Uygulamaları
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
Sunum transkripti:

ISO 22000 HACCP ve ISO22000

ISO 22000 ISO 22000 Dünya ticaret hacminde gıda ürünlerinin payının giderek artması müşteri konumundaki işletmelerin ve tüketicilerin bilinçli bir şekilde tercihlerini güvenli üründen yana kullanmalarına neden olmaktadır.

ISO 22000 Gıda maddelerinin üretiminde kullanılan sistemler ve uygunsuzluklar durumunda uygulanacak işlemler gıdanın güvenliğini birinci dereceden etkilemektedir.

ISO 22000 Dünyanın her yerinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla çok farklı standartlar oluşturulmuştur.

ISO, çeşitli ülkeler tarafından yayınlanmış bu standartların ve HACCP standardının yerini alabilecek, ortak bir standarda bağlı kalınmasını sağlayabilecek ve dünyada ISO 9001 gibi kabul görebilecek bir standart olması amacıyla ISO 22000:2005 standardını yayınlamıştır. ISO 22000

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, yönetim sistemini doğrudan ilgilendiren HACCP’inde dahil edildiği, geniş bir yapıyı kapsamına almaktadır. ISO 22000

HACCP ten farklı olarak uluslararası bir akreditasyona sahiptir.

ISO 22000 GGYS gıda üreticileri yanında, Hayvan yemi üreticileri Gıda sevkiyat işletmeleri Gıdayla temas eden ambalaj üreticileri Gıda depoları Gıda makineleri üreticileri Gıda sektörüne yönelik temizlik kimyasalı üreticileri tarafından da kullanılmaktadır. ISO 22000

ISO 22000 Bu standart, # tüm süreç ve risklerin tanımlanmasını, # iyi üretim uygulamalarını, # sektöre ait yasal gereklilikler ve dokümante edilmiş iyi bir yönetim sistemi ile desteklenmesini, # ön koşul programlarını, #tedarik zinciri içinde etkili iletişim gerekliliklerinin ortak olmasını şart koşar.

ISO 22000 standardı minimal gereksinimlerin hepsini tasarlamak için planlanmıştır . İSO 22000 sistemi genel olarak bakıldığında; ISO 9000 serisinin "kalite", HACCP sisteminin de "besin güvenliği" temelleri üzerine oturtulmuş bir sistemdir. ISO 22000 sistemiyle temel amaç; müşteriye hem güvenli ve hem de kaliteli besini aynı anda sunabilmektir. HACCP sistemi modern dünyada besin güvenliği için kurulmuş sistematik bir metottur. HACCP sistemi besinlerin üretim, depolama, pişirme gibi aşamalarında besinlerden kaynaklanan: tehlikeleri önceden belirleyerek önleyebilmek için kullanılır.

ISO 22000:2005 Gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanmasının avantajları