ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
Advertisements

B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Türkiye İstatistik Kurumu Faaliyetleri Nilgün DORSAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı.
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
Konu: 12 Çiftçiyi Topraklandırma Yasası. İÇİNDEKİLER Yasanın Amacı Kamulaştırma Kamulaştırma Bedeli Toprak Dağıtımı Çiftçiyi Topraklandırma Yasasının.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
5.SINAV BAŞARILAR. TÜRKÇE: SORU 1 SÜRE DOLDU CEVAPLARINIZI İŞARETLEYİN..
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
Çağdaş ve uygar bir Türkiye idealini taşıyan Mustafa Kemal hedeflerinden biride demokrasiyi yerleştirmekti… Bu sistemde oy verilecek herkesin bu hakkını.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
KURTULUŞ SAVAŞINDA CEPHELER
Mustafa Kemal, bir gezisinde öyle bir kişi görürki, dayanamayıp yanındaki valinin kulağına eğilerek sorar: Kimdir bu?" "Efendim, kendisi Şıh'tır, yörede.
Erzurum Kongresi (23 Temmuz – 7 Ağustos  Erzurum Kongresi, Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Trabzon Muhafaza-i Hukuk cemiyetinin katkılarıyla.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANI’NDA YAPILAN İNKİLAPLAR 3 Mart 1924’te Tevhid-i Tedrisat Kanunu ilan edildi. Eğitim öğretim laikleştirildi. Bütün okullar Milli.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
Metinlerin Sınıflandırması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
1/B SINIFI VELİ TOPLANTISI
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DEMOKRASİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
C) BÜROKRATİK YÖNETİM YAKLAŞIMI
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
YEŞİLAY.
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
YÜRÜTME.
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
Terör Suçları ve Türkiye
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Tezin Olası Bölümleri.
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MERKEZİ VE MAHALLİ İDARELER
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
EKONOMİ ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih

Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi kuruluşu kurmuştur? Fransa’daki Coğrafya kitaplarında Türklerin ikinci sınıf insan olduğu ve sarı ırktan geldiği yazıyor. Ayrıca “Türkler zengin bir kültüre sahip olmadığı için medeniyete de katkıları yoktur.” diyorlar. Büyük devletler kuran atalarımız, büyük kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır. Bunları aramak, incelemek, Türklüğe ve Dünya’ya bildirmek bizim için bir borçtur.

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması Milli tarihçilik anlayışına ihtiyaç duyulması Türk Tarih Heyeti kuruldu Türkiye ile ilgili haksız iddiaların çürütülmesi Yabancı dile ait Türk tarih kitapları Türkçe’ye çevrildi Atatürk’ün direktifleriyle 16 üye tarafından 15 Haziran 1931’de Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kurulmuştur. Bu kurumun adı 3 Ekim 1935’de Türk Tarih Kurumu olmuştur. Tarihimizle ilgili başka neler yapılmıştır? Türk Tarih Kurumu neden kurulmuştur? Türk Tarihi’nin köklü geçmişini araştırmak Okullar için Tarih Kitapları basıldı. Türk Tarih Kurumu Türklere yönlendirilen ön yargıların silinmesi Türklerin bilime katkıları üzerinde duruldu.

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması

Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Dil Kurumu’nun Kurulması Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk Dili Dünya’da en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Türk dili Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili, Türk milletin kalbidir, zihnidir. Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi kurumu kurmuştur?

Türk Dil Kurumu’nun kuruluş amacı nedir? ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Dil Kurumu’nun Kurulması Mustafa Kemal Atatürk, birinci Türk Tarih Kurultayı’nda Türk Tarihi gibi Türk Dilinin de bilimsel yollarla araştırılması için 12 Temmuz 1932’de Türk Dili Tetkik Cemiyeti’ni kurdurmuştur. Bu kuruluşun adı daha sonra Türk Dili Araştırma Kurumu adını aldıysa da, bu isim bir süre sonra tekrar değiştirilmiş ve son olarak Türk Dil Kurumu adını almıştır. Türkçe’nin zenginliklerini ortaya çıkarmak Türkçe’deki halk tarafından benimsenmemiş kelime ve kuralları kaldırmak Yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılığını bulmak Türk Dil Kurumu’nun kuruluş amacı nedir? Türkçe’nin bilim dili haline gelmesini sağlamak Uyarı: Atatürk, Türk Dili ve Türk Tarihi için vasiyet olarak İş Bankası’ndaki hisselerin yıllık gelirini bırakmıştır.