NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Advertisements

MADDENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.
MADDENİN HALLERİ Maddenin katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâli vardır. Genel olarak madde ya katı ya sıvı ya da gaz hâlinde bulunur. İstenildiğinde ortam.
Maddeyi Oluşturan Tanecikler
Maddenin Halleri.
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
ÖLÇME TEKNİĞİ HAFTA 3. ÖLÇME TEKNİĞİ HACİM ÖLÇME Bir maddenin uzayda kapladığı yere onun hacmi denir. Hacim, ölçülebilen bir büyüklüktür. Cisimlerin hacimleri.
9. SINIF 3.ÜNİTE: Kimyasal türler arası etkileşimler
6.SINIF FEN ÖDEVİ. Uygulanan yalıtım kalınlığına ve kullanılan malzemenin ısı iletkenliğine bağlı olarak, ısı kaybı % oranında azaltılır. Yoğuşma.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Konu : Çevre ve Sürücü Davranışları
FATİH MERCAN KARGICAK İLKÖĞRETİM OKULU 6/A SINIFI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: UZAY BİLMECESİ. GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Bulutsuz bir gecede gökyüzünü gözlemlediğimizde irili ufaklı pek çok cisim görürüz.
FİZİK PROJE ÖDEVİM Büşra Kortak /h.
Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169.
ÇEVRE BİLGİSİ Çevre: İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir. Çevre koruma: Çevre kirliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara denir.
MALZEME BİLGİSİ Doç.Dr. Gökhan Gökçe 2. MALZEME YAPISI.
IŞIK KİRLİLİĞİ.
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
AYŞE ÖZEL MERYEM ÖZDEMİR MERWAN RUBAR BEYAZGÜL MUHAMMED ENES YILDIRIM
4.SINIF KİMYA KONULARI.
Hayvan refahına uygun koşulların belirlenmesi
Adezyon ve Kohezyon.
NET 105 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Öğr. Gör. Taner DİNDAR
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
Isı Yalıtımı.
MADDENİN HALLERİ.
KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ İPEK KÖZ
RADYASYON KİRLİLİĞİ.
Isının Yayılma Yolları
HAYEF FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
Buse özer 6/a Aybüke hoca
Ergonamik önlemler ve ilk yardım
ISI MADDELERİ ETKİLER.
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
ŞEKER HASTALIĞI.
4. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Madde ve Maddenin Özellikleri
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
Yerli Kalsine Kaolen Üretim Süreci
MADDEYİ TANIYALIM.
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARIŞIMLAR Karışım, birden fazla maddenin yalnız fiziksel özellikleri değişecek şekilde bir araya getirilmesiyle oluşturulan madde topluluğudur. Karışımın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SIVILAR Sıvıların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
(6.Ünite 2.Konu) 6.SINIF YENİ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİklerİ
MADDEYİ TANIYALIM.
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEMEL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 6. SINIF
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Sunum transkripti:

NECATİ DUMAN NO:1141166 FEN /GÜNDÜZ /32 MADDENİN TANECİKLİ YAPISI

Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir. Gündelik hayatta maddeler genel olarak katı, sıvı ya da gaz halinde bulunur, ancak Dünya dışında, evrendeki maddenin %99′u plazma (iyonlaşmış gaz) halindedir. Madde, istenildiğinde ortam şartları elverişli hale getirilerek bir halden diğerine dönüştürülebilir.                                                                                                                                                                      Maddenin halleri, katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç tanedir. Gündelik hayatta maddeler genel olarak katı, sıvı ya da gaz halinde bulunur. Madde, istenildiğinde ortam şartları elverişli hale getirilerek bir halden diğerine dönüştürülebilir.

Maddenin katı hali belirli bir şekle ve hacme sahiptir. Atom ve moleküller arasında bir düzenlilik vardır.Atomlar titreşim hareketi yaparlar.Maddenin en düzenli halidir.

SIVI Ana madde: Sıvı Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırlamazlar. Birazcık düzensiz hareket vardır.Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.                                                                                   Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırılamazlar.

Gaz tanecikleri arasında boşluk fazla olduğunda gazlar sıkıştırılabilirler. Konuldukları kabı dolduracak şekilde genleşerek kabın şeklini ve hacmini alırlar. Gazlar maddenin en düzensiz halidir ve sadece gazlar sıkıştırılabilme özelliğine sahiptir.

Saydamlar

AHMET ALTAY FEN 32 1141153 MADDE VE ISI

Maddeler ısı aldığında. maddeleri oluşturan. tanecikler daha hızlı,ısı Maddeler ısı aldığında maddeleri oluşturan tanecikler daha hızlı,ısı verdiğinde ise tanecikler daha yavaş hareket eder.

Isı sıcaktan soğuğa doğru yayılır. ISININ YAYILMASI Isı sıcaktan soğuğa doğru yayılır.

Isı enerjisi 3 şekilde hareket eder.

Metaller ısıyı iyi iletir Tahta ise ısıyı iyi bunlara ısı iletkeni iletmez buna da ısı yalıtkanı denir

Saydamlar

Isı Yalıtımı Ahmet suat kurt 1141174

Isı Yalıtımı Nedir ? Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemler almaktır.

Isı yalıtımının faydaları -Kışın binanın iç yüzey elemanlarının (duvar , tavan) sıcaklığı arttığında nem ve yağıştan oluşacak küflenme gibi olaylar önlenir. -Yapı malzemesinin cinsine göre ısı kaybı %30 - %90 oranında azalır. -Enerji tüketiminde düşüş olduğundan yakıt tasarrufu sağlanır. -Daha az yakıt kullanımı ile hava kirliliği azalır. .

Isı yalıtımının önemi nedir Isı yalıtımının önemi nedir? Gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için ısı yalıtımı gereklidir. Sağlıklı , rahat ve konforlu yaşam uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile önlenebilir. Isı yalıtımının önemi nedir? Gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için ısı yalıtımı gereklidir. Sağlıklı , rahat ve konforlu yaşam uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlar da mümkündür. Rutubetli alanlar, küf oluşması ve çatlamalar doğru yalıtım çözümünün uygulanması ile önlenebilir.

Grup ile yapılan çalışmalar

Dallanmış ağaç

I diyagramı(ön taraf)

I diyagramı(arka taraf)

V diyagramı

Kavram haritası

Bilgi haritası

Kavram ağı

poster

Görseller

Model