„Geldwäschecompliance“ „Kara Para Aklamada Compliance“

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eğitim Konulu Çalışma Toplantısı
Advertisements

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
TÜRKİYE UYGULAMALARI 2008 FATMA NUHOĞLU
9 Ocak 2012 MASAK –EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ Ankara
Avrupa Üniversitelerinde Turizm Bölümü çerçevesinde yabancı dil öğretimi Araştırma sonuçları ‘SLEST’ çalışma grubu tarafından ‘Leonardo-da-Vinci’ projesi.
SERMAYE PİYASASI KURULU HUKUK İŞLERİ DAİRESİ 22 Ekim
Sonuç Raporu Turizm alanında yabancı dilin gereksinimi 82 kapsamlı röportaj sonucunda hazırlandı, yedi Avrupa ülkesinde uygulandı “SLEST” çalışma grubu.
Sonuç Raporu Turizm alanında yabancı dilin gereksinimi 355 röportaj sonucunda hazırlandı, yedi Avrupa ülkesinde uygulandı “SLEST” çalışma grubu tarafından.
Sermaye Piyasası Kanununda Örtülü Kazanç Aktarımı
YAPTIRIM TEORİSİ IŞIĞINDA TÜRK CEZA KANUNU TASARISI HÜKÜMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İzzet ÖZGENÇ.
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Türkiye Bankalar Birliği Çalışma Grubu
TİCARİ İŞLETMENİN DEVRİ
Mali Suçları Araştırma Uzmanı
Anayasal Vergilendirme İlkeleri
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR ve
T.C.K.'da meslek mensubuna uygulanabilecek cezai yaptırımların irdelenmesi Bekir BAYKARA Avukat.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
RİSK YÖNETİMİ VE KARAPARA AKLANMA RİSKİ
SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ
Karapara Aklama ile Mücadelede
Übersicht zur Ausstellung
MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI
TAM YARGI DAVALARI.
Bankaların Faaliyet Konuları
TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
BANKA İŞLEMLERİ Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Karapara Aklama ile Mücadele
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI ANKARA-2008.
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
FİZİKSEL VE CİNSEL İSTİSMARIN YASAL BİLDİRİMİ
Sertaç ATEŞ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gürçeşme Anadolu Lisesi
Etik, bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan ortak yaşamı mümkün kılan ahlaki açıdan doğru - yanlış ya da iyi – kötü gibi terimleri içinde.
Baikalsee Baykal gölü (Sibirien) Seine Tiefe ist so groß, dass sein Wasser das ganze Land mit einer Schicht von 20 cm überfluten könnte. Öyle derindir.
Bankalarda Kurumsal Yönetim
Temsil eden(temsilci)
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
WAHRE LIEBESGESCHICHTE Eine Schockierende wahre Geschichte..... Hut ab vor dieses Brautpaar. Nehmen Sie sich Zeit, und schauen sich die Geschichte bis.
SUNUMU HAZIRLAYAN:STJ.AV.DENİZ GÖMRÜKÇÜ. Güncel Türkçe Sözlük’te “sır” sözcüğünün Arapça bir sözcük olduğu belirtilip, “Varlığı veya bazı yönleri açığa.
Efes'te Seni Bekledim‏ Ephesos (griechisch Ἔ φεσος, hethitisch vermutlich Apaša, lateinisch Ephesus), in der Landschaft Ionien gelegen, war im Altertum.
SUÇ TEORİSİ.
Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden
Das Abitur am Istanbul Lisesi
Bankacılıkta ETİK 2017 R. Hakan ÖZYILDIZ
VELAYET VELAYET, VELAYETE SAHİP OLANLAR VE VELAYET ALTINDA BULUNANLAR
BORÇLAR HUKUKU.
Çıkar Çatışması ve Etİk
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
Spor Faaliyetleri Dolayısıyla Ölüm-Yaralanma Dolayısıyla Cezai Sorumluluk Dr. Yusuf Solmaz BALO.
ULUSLARARASI CEZA HUKUKU
Deutsche Leistungsvergabe. İch Fahre Gerne İch mag reisen.
Bankacılıkta ETİK 2018 R. Hakan ÖZYILDIZ
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
Das Abitur am Istanbul Lisesi
SABAHATTIN ALI Er wurde am 25. Februar 1907 in Edirne geboren.
Başlangıç Hükümleri- 1. Hafta
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri
Başlangıç Hükümleri -5. Hafta
KANUNİLİK İLKESİ HUKUKİ DAYANAĞI KAPSAMI İŞLEVİ
Spor Faaliyetleri Dolayısıyla İşlenen Suçlar
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
BORÇLARIN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE ETKİSİ I. ÜÇÜNCÜ KİŞİ YARARINA SÖZLEŞME 1
Katılım Bankacılığında Mevzuat, Denetleme ve Hukuki Altyapı
Sunum transkripti:

„Geldwäschecompliance“ „Kara Para Aklamada Compliance“ Geldwäsche durch Unterlassen und die Auffangfunktion der Anzeigepflicht nach dem GwG „Kara Para Aklamada Compliance“ İhmal Suretiyle Kara Para Aklama ve Kara Para Aklama Kanunu'na Göre Suçu İhbar (Bildirim) Yükümlülüğünün Destekleyici İşlevi  Dr. Mustafa Temmuz Oğlakcıoğlu

Strafrechtliche Aufarbeitung der Finanzkrise De lege lata: Untreue als Sündenbockdelikt? Gesetzgeberische Reaktion: Trennbankengesetz/§ 54a KWG Finansal Krizin Ceza Hukuku Bağlamda Değerlendirilmesi Olan Hukuk Açısından: İlk Akla Gelen Suç Olarak Güveni Kötüye Kullanma mı? Yasa Koyucu Reaksiyonu: Müstakil Bankalar Kanunu/Kredi İşleri Kanunu § 54a

Geldwäsche als Anknüpfungspunkt für Verantwortung Dritter Üçüncü Kişilerin Sorumluluğu İçin Bir Bağlantı Noktası Olarak Kara Paranın Aklanması Anzeigepflichten nach dem GwG Strafbarkeit nach § 261 StGB extensiv ausgestaltet Verantwortung durch Geschehenlassen von Geldwäschetransaktionen? Kara Paranın Aklanması Kanuna Göre Beyan Yükümlülükleri Alman Caza Kanunu § 261’e Göre Cezalandırılabilirlik kapsamlı bir şekilde düzenlenmiş Kara Para Aklanması Operasyonlarının Gerçekleştirilmesi Dolayısıyla Sorumluluk?

Gliederung/Gliederung Hinführung Tatbestand des § 261 (Grobskizze) Anzeigepflichten nach dem Geldwäschegesetz als Anknüpfungspunkt für eine Garantenstellung Strafrechtliche Verantwortlichkeit des Geldwäschebeauftragten, §§ 261, 13 StGB Giriş § 261’in Tipikliği (Genel Çerçeve) Garanti Yükümlülüğü Açısından Bir Bağlantı Noktası Olarak Kara Paranın Aklanması Kanununa Göre Bildirim Yükümlülükleri Kara Para Aklama Görevlilerinin Ceza Sorumluluğu, Alman Ceza Kanunu §§ 261, 13 StGB letztlich Zustimmung zur Rspr.: ------------------------------------- I. Schaden: - Schätzungen: Massenproblem, tatrichterl. Überzeugung - Spezialproblem Zulassung: Übergang zur Tathandlung II. Verordnungsuntreue: - Vermögensbetreuungspflicht kritischer Teil: ----------------- - (Untreue: ) Pflichtwidrigkeit III. Vorsatz - Vertretbare Behauptung IV. Auslegung – Sachgedankl. Mitbewusstsein – Computerbetrug --

II. Tatbestand der Geldwäsche/Kara Paranın Aklanması Suçunda Tipiklik Grundlagen Aufbau und Systematik Tatbestand, insb. Tathandlungen Sich-Verschaffen nach strittiger Ansicht als „einvernehmliches Zusammenwirken“ von Täter und Vortäter (für bloße Kontoführung wie für Überweisung wohl zu verneinen) Aber nach Überweisung zumindest „Verwahren“ wohl zu bejahen 1. Temel Esasları 2. Genel Yapı ve Sistematik 3. Tipiklik, Özellikle de İcra Hareketleri Tartışmalı bir görüşe göre fail ve diğer bağlantılı suçun faili arasında anlaşmalı bir ortaklık olarak «kendisine yarar sağlamak «(sadece hesap açılması veya havale yapılması açısından reddedilmektedir.) Buna karşın havaleden sonra en azından „muhafaza edilmesi “ açısından kabul edilmektedir.

III. Anzeigepflichten nach dem GwG/Kara Paranın Aklanması Kanununa Göre Bildirim Yükümlülükleri Grundlagen Sachliche Reichweite Wohl keine Geltung des nemo-tenetur-Grundsatzes Geringe Anforderungen an den Verdachtsgrad (stark objektiviert) Nach umstrittener Ansicht auch bereits abgeschlossene Transaktionen von Anzeigepflicht erfasst Temelleri Kapsamı Nemo – Tenetur ilkesinin geçersizliği Şüphe derecesine ilişkin asgari gereklilikler (katı bir şekilde objektifleştirilmiş) Tartışmalı görüşe göre tamamlanmış operasyonlar bakımından da bildirim yükümlülüğünün geçerliliği

IV. Strafrechtliche Verantwortlichkeit des Geldwäschebeauftragten IV IV. Strafrechtliche Verantwortlichkeit des Geldwäschebeauftragten IV. Karapara Aklama Bildirimlerinin Cezai Sorumluluğu Verhältnis von Ordnungswidrigkeit und Straftat (§ 21 OWiG) Anknüpfung an Unterlassen Abgrenzung von Täterschaft/Teilnahme beim Unterlassungsdelikt (strenge Gehilfentheorie?) Unterlassen der Verdachtsanzeige als Tathandlung? Garantenstellung des Geldwäschebeauftragten? Suç ve Kabahat İlişkisi (Kabahatler Kanunu § 21 OWiG) İhmalle Bağlantı İhmali suçlarda failliğin/ şerikliğin sınırlandırılması (sıkı yardım teorisi)? Suç teşkil eden hareket olarak şüphenin bildirilmesinde ihmal? Kara para aklama görevlilerinin garantörlüğü?

VIELEN DANK FÜR IHRE AUFMERKSAMKEIT! İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!