Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
AFET YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIM (AFET EĞİTİMİ,
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
Amaç Bu Kanunun amacı, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetleri yürütmek üzere, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
SOSYAL GÜVENLİKTE KURUMSAL YAPI
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Amaç Bu Kanunun amacı, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetleri yürütmek üzere, Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI VE KBRN HİZMET GRUBU PLANI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
HARCAMA.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi - İktisat Fakültesi Uzaktan Eğitim Lisans Programı Yrd. Doç. Dr. Yıldırım GÜNGÖR AFET KÜLTÜRÜ DERS.
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
AFET YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIM (AFET EĞİTİMİ,
Afet Zararlarının Azaltılmasında Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Rolü
AFET YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. NEHİR VAROL KAYNAK: ANONİM.
AFETLERLE İLGİLİ OLAYLARIN SAFHALARI
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BAKANLIKLARA BAĞLI, İLGİLİ, İLİŞKİLİ KURUM VE KURULUŞLAR İLE DİĞER KURUM VE KURULUŞLARIN TEŞKİLATI HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ Cumhurbaşkanlığı.
Sunum transkripti:

Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi YRD.DOÇ.DR. NEHİR VAROL

5902 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 7269 Umumi hayata müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanun 7126 Sivil Savunma Kanunu 5302 İl Özel İdaresi kanunu 5393 Belediye Kanunu 4123 Tabi Afet Nedeniyle Meydana Gelen Hasar ve Tahribata ilişkin Hizmetlerin Yürütülmesine Dair Kanun

YERİNDEN YÖNETİM 2003 Yılında Hükümet Acil Eylem Planında Yer Alan, Yerinden Yönetim İlkesi Doğrultusunda, Kamu Reformu Çalışmaları Başlatılmış Olup, 2005 Yılı’nda 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu İle Yerinden Yönetimin Startı Verilmiştir.

ilişkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir şekilde 5902 Bu Kanun; afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve olayların meydana gelmesinden önce hazırlık ve zarar azaltma, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması ve bu konularda politikaların üretilmesi ve uygulanması hususlarını kapsar.   

5902 AFET VE ACİL DURUM YÜKSEK KURULU AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI VALİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRÜ

AFET ve ACİL DURUM YÖNETİMİ TBMM BAKANLAR KURULU BAŞBAKANLIK 7269,7126,5902-SAYILI KANUN Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Deprem Danışma Kurulu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Kızılay Diğer Bakanlık Kurum ve Kuruluşları VALİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü İl Özel İdaresi Kızılay İl Temsilciliği Bakanlıkların Taşra Birimleri Askeri Birlikler İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi İl/İlçe Risk ve Acil Yardım Planı Acil Yardım Hizmet Grupları

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÜKSEK KURUL İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI BAŞBAKAN SAĞILIK BAKANLIĞI ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI SİVİL TOPLUM İLGİLİ BAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI SEKRETERYA

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOORDİNASYON KURULU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MÜSTEŞARI MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI MÜSTEŞARI BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI SAĞILIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ULAŞTIRMA BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MÜSTEŞARI TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI

VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA DEPREM KONUSUNDA ÇALIŞMALARI BULUNAN DEPREM DANIŞMA KURULU BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEMSİLCİSİ MADEN TETKİK VE ARAMA ENSTİTÜSÜ GENEL MÜDÜRÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BAŞKANI TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ GENEL BAŞKANI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ 3 ÜYE DEPREM KONUSUNDA ÇALIŞMALARI BULUNAN 5 ÖĞRETİM ÜYESİ

Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak 7269 Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun

BU KANUNDA Genel Hayata Etkililik Acil Yardım Yapılması ve Planlaması Olağan Üstü Yetkiler Yükümlülükler Yapılacak Teknik İşler - Afetzedenin Tespiti Afete Maruz Alanların Tespiti Hak Sahibinin Belirlenmesi - Talep ve Tahhütname Yerleşim Alanların Seçimi Seçilen Alanların Kamulaştırılması ve Aplikasyonu - Afet Tertip Hesabının Kullanılması Kredi Seçenekleri - Muafiyet

YENİ SİSTEMİN HEDEFLERİ Öncelikli politikaları belirlemek amacıyla  “Ulusal Afet Yönetimi Strateji Planı”nın oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlamak, Çok paydaşlı faaliyetlerde görev alacak tarafları belirlemek ve bu plan doğrultusunda ülke genelinde yapılması gereken çalışmaları koordine etmek, Türkiye afet tehlike haritalarının hazırlanması, afet tehlikesi ve riskinin makro ve mikro  ölçekte belirlenmesi ve geliştirilmesi için esasları belirlemek ve illeri teşvik etmek, Kentsel Risk Analizleri ve Sakınım Planları'nın tamamlanmasını sağlayan bir yapı meydana getirmek,  Doğal afetlerle ilgili her tür verinin toplanıp, analiz ve sentezlerinin yapılması amacıyla, veri tabanı oluşturmak, Yaygın eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme programları ile “zarar azaltma kültürü”  oluşturmak,

ESKİ SİSTEM YENİ SİSTEM AFET VE OLAY ODAKLIDIR TEK OLAY BAZLI SENARYOLAR ANA AMAÇ OLAYA MÜDALAHE SABİT BELİRLENMİŞ LOKAL YAKLAŞIM SORUMLU TEK OTORİTE MERKEZİ KONTROL MERKEZİ YÖNLENDİRME BELİRLENMİŞ HİYERARŞİK İLİŞKİLER ZARAR GÖREBİLİRLİLİK VE RİSK ODAKLIDIR DİNAMİK, ÇOKLU RİSK YAKLAŞIMI VE GELİŞMİŞ SENARYOLAR DEĞERLENDİRME, İZLEME VE GELİŞTİRME GENİŞ, DEĞİŞEBİLİR, PAYLAŞIMCI, BÖLGESEL YAKLAŞIM SORUMLU YEREL YÖNETİMLER VE PAYDAŞLAR OLAYA ÖZEL YAKLAŞIM, ESNEK YAKLAŞIM FARKLI BİRİMLERLE ORTAKLAŞA HAREKET