İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
Advertisements

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
''İyi Ki Var'' Kavramalar Hazırlayan:Asuman Ezgi Sağkol.
ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Medya  Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren çok geniş iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bu kavramın içine.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
İletişim Çeşitleri SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011 SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011.
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Okuryazarlığı -.
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
İletişimin Zamanda yolculuğu
Kitle İletişim Araçları
İletişim Araçları.
İletişim ve Kitle İletişim Araçları
KİTLE İLETİŞİMİ VE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA.
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER
BİLGİ TOPLUMU.
Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz.
Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.
E-postanın nasıl kullanılır?
HAZIRLAYANLAR SELİN BAKIREL DERYA TURHAN
Sözlükte "iletişim" ne demek?
Aileler için bir kültür kaynağıdır Çocukların düşünce alanını genişletir Çocukları düşünmeye teşvik eder Çocukların estetik zevklerini geliştirir Çocukların.
MEDYA Medyayı Tanımak Medyanın Türleri Medya ve İletişim.
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
BAŞARILI ve BAŞARISIZ İnsanlar
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
İletişim Süreci ve Türleri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
BİT KULLANMA VE YÖNETME
Yeni Medya ve Sosyal Medya
İLETİŞİM VE İLETİŞİMİN ÖĞELELERİ Yrd. Doç. Dr. Bahadır KÖKSALAN
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
BAĞIMLILIK TÜRLERİ 1-TEKNOLOJİ 2-TÜTÜN 3-MADDE 4-ALKOL 5-KUMAR
Yrd. Doç. Dr. Özlem CANAN GÜNGÖREN
BİLGİSAYAR NEDİR?.
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
SOSYAL BİLGİLER Kitle iletişim’ in anlamı nedir?
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ - KOZMETİK ÜRÜNLERİN SATIN ALINMASINDA BİR UYGULAMA Danışman Unvan İsim Öğrenci İsim, Numara.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= Fikri Tekin. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
SOSYAL MEDYA.
Kitle İletişim Araçları
İletişim Araçları.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İletişimin Zamanda yolculuğu
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
Neden Bilişim
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor Kitle İletişim Aracı nedir? Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz. Telgraf, Telefon, Radyo ve Gazete. Gazete, dergi, televizyon, internet gibi kısa zamanda binlerce kişiye ulaşılabilen ve yazılı, sesli yada görsel yapıtların dağıtımını yada yayımını sağlayan her türlü teknik iletişim aracına kitle iletişim araçları denir.

Kitle İletişim Araçları nelerdir? İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor Kitle İletişim Araçları nelerdir? Posta Telgraf Telefon Faks Gazete Radyo Televizyon Uydu,Bilgisayar,İnternet ve E-Posta

Şu an da dünyada ve ülkemizde en yaygın iletişim aracı ne olabilir? İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor Ülkemizin geneli göz önüne alındığında ülkemizde en etkili kitle iletişim aracının TELEVİZYON olduğu söylenebilir. Çünkü televizyon diğer kitle iletişim araçlarından farklı olarak herkesin evinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Şu an da dünyada ve ülkemizde en yaygın iletişim aracı ne olabilir? Televizyon, dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olaylardan anında haberdar eder. Bunun sonrasında halk, bilinçlenir ve kamuoyu oluşturur. Televizyonun olmadığı dönemlerde en önemli kitle iletişim aracı olarak RADYOLAR kullanılırdı. Yakın gelecekte sosyal medya hesaplarının yoğun kullanılmasından dolayı en etkili kitle iletişim şekli televizyon olmaktan çıkıp, İNTERNET VE UYGULAMALARI olacaktır.

Kitle İletişim Araçlarının KAMUOYU oluşumundaki etkisi nedir? İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor İnsanları ilgilendiren ortak konularda, yine insanlar tarafından üretilen ortak çözüm yolu veya düşünceye KAMUOYU denir. Kitle İletişim Araçlarının KAMUOYU oluşumundaki etkisi nedir? Herhangi bir sorunun çözümünde insanların geneline ulaşmak, onları bu konu hakkında yüz yüze bilgilendirmek oldukça zor ve hatta imkansızdır. Dolayısıyla bu şekilde kamuoyu oluşturmak da imkansızdır. Oysa kitle iletişim araçlarını kullanarak çok sayıda insana ulaşmak, bilgilendirmek, görüşlerini ve desteklerini almak daha kolaydır.

Kitle İletişim araçlarının faydaları nelerdir? İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor Kitle İletişim araçlarının faydaları nelerdir? Yeni görüş, düşünce ve akımların yayılmasına Kamuoyu oluşturulmasına Ülkemizde ve dışarıda olan olaylardan haberdar olmamıza Eşya ve hizmetlerin tanıtılıp satılmasına İnsanların hoşça vakit geçirip eğlenmesine İnsanların eğitilmesine

Kitle İletişim Araçlarının olumsuz yönleri neler olabilir? İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor Kitle İletişim Araçlarının olumsuz yönleri neler olabilir? Kişiler arası ilişkilerde yüz yüze etkileşimi bir anlamda ortadan kaldırdığı için sosyalleşmeyi engeller. Kontrolü sağlanmazsa zaman kaybına yol açan araçlar haline gelebilirler. Özellikle küçük yaştaki insanlarda şiddet, sihir, cinsellik gibi içerikli programlar ruhsal bozukluklara yol açabilir, normal dışı eğilimlere yol açabilir