REGAİP KANDİLİ HAZIRLAYAN:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

“Bu aydan azami istifade edecek olanlar ona teveccüh edenler olacaklardır.”***
Hicret ve Muharrem.
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ.
ALLAH İLE İLETİŞİM YOLLARI
İBADET İLE İLGİLİ BİLGİLER
KANDİL GECELERİ.
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Ramazan ve Kur’an Vaazı
KADİR GECESİ.
MUHARREM AYI.
REĞAİB KANDİLİ.
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
DEĞERLER EĞİTİMİ HAKSIZ KAZANÇ
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Dedim: Çok yalnızım. Dedin:. فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım
RECEP VE ŞABAN AYININ FAZİLETLERİ VE NAFİLE İBADETLER
Recep ve Şaban Aylarının Faziletleri Nafile İbadetler
KADİR GECESİ UZMAN İMAM HATİP
Müstecâb dualarınızı istirham ederiz BERAT GECESİ Berat Gecesi, Şâban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecedir. Kur'ân-ı kerîm, Levhilmahfûz’a bu gece.
Sorumluluk Bilinci.
İMANIN VE İSLAM’IN ŞARTLARI
4. İbadetlere Devamlılığı
BURSA MERKEZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TEFSİR DERSLERİ METİN NOTLARI
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
Recep Ayı ve Regaib Kandili
Üç Ayların Manevi İkliminde Yoğrulmak
HELAL HARAM BİLİNCİ.
1 1.ÜNİTE KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED’(sav)İN KONUMU SAYFA:
T.C. DOĞANKENT MÜFTÜLÜĞÜ MÜSLÜMAN İÇİN VAKTİN ÖNEMİ
T.C. DOĞANKENT MÜFTÜLÜĞÜ Recep ŞAHAN /Doğankent Müftüsü DOĞANKENT/GİRESUN.
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
ÜNİTENİN İÇERİĞİ 1. Dua ve namaz 2. Oruç 3. Hac 4. Sadaka 5. Kurban
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
REGAİB KANDİLİ Recep ŞAHAN Kurucaşile Müftüsü
/ idrisyavuzyigit idrisyavuzyigit.com. Yüce Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde mukaddes zamanlar yaratmıştır.
RAMAZAN AYININ KAZANIMLARININ KORUNMASI Hazırlayan Kadir HATİPOĞLU KAZIM KARABEKİR MERKEZ CAMİ İMAM – HATİBİ BAĞCILAR İSTANBUL.
Üç Ayların Manevi İkliminde Yoğrulmak. اِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِى كِتَابِ اللهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضَ
BERAT GECESİ TEVBE. - Asra yemin olsun ki insanlar hüsrandadır. Ancak iman eden, salih amel işleyen, Hakkı ve Sabrı tavsiye eden müstesna.
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
ŞABAN AYININ DEĞERİ VE FAZİLETLERİ Emin YAVUZYİĞİT UZMAN İMAM HATİP.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
T.C. BAĞCILAR MÜFTÜLÜĞÜ. Her dinin milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Yüce.
Rahmet: Rahman ve Rahim kelimelerinin köküdür. İncelik, ihsan, şefkat etme, bağışlama, acıyıp esirgeme. Allah'ın kullarına acıması, onlara sevgi, şefkat.
Cuma günü ve önemi. Müslümanlar için Cuma niçin önemlidir?  Toplanma ve cemaat olma anlamına gelen cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır.  Cuma günü.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
Hz. İbrahim Prof. Dr. Şadi Eren.
MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ
BERAT KANDİL GECESİ: HAZIRLAYAN: İbrahim SUCUOĞLU
KUR’AN AYI RAMAZAN’A GİRERKEN
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
RAMAZAN AYI VE ORUÇUN FAZİLETİ HAZIRLAYAN: İbrahim SUCUOĞLU
DADAŞKENT MERKEZ CAMİİ
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
Din Kardeşliği ve Önemi
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
İMÂNLA İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER عن عبدالله بن عمرو رَضِيَ اللّهُ عَنْهما عن النبي صلى الله عليه وسلم قال : الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
Sunum transkripti:

REGAİP KANDİLİ HAZIRLAYAN: İbrahim SUCUOĞLU MUHAMMEDİYE CAMİİ İMAM-HATİBİ ERZİNCAN MÜFTÜLÜĞÜ

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ Ey iman edenler! Allah'tan korkun, herkes yarın için ne hazırladığına bir baksın; Allah'tan sakının, çünkü Allah, işlediklerinizden haberdardır. (Haşr, 59/18)

Receb Ayı: "Üç Aylar” olarak bilinen bir mevsimin ilk ayıdır. ” Receb” kelimesi herhangi bir şeyden korkmak, utanmak veya bir kimseyi heybetinden dolayı Ululamak veya tazim etmek manalarına gelir.

Regaib Kandili: Regaib, “çokça rağbet edilen, nefis kıymetli, değerli, ihsan" manalarına gelen Rağibe kelimesinin çoğuludur. Receb ayının ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Peygamber efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur : "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez, Recebin ilk Cuma Gecesi, Şaban’ın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan bayramı, Kurban bayramı geceleridir.’’[ (Beyhaki,şuabül iman, 3/342)

Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır. إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ “Allah’ın gökleri ve yeri yönettiği günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylarıdır. Bu, dosdoğru bir nizamdır. Öyleyse o aylar içinde kendinize yazık etmeyin...” (Tövbe, 36)

Hz. Peygamber şu hadisleriyle açıklamışlardır: عَنْ أَبِى بَكْرَةَ عَنِ النَّبِىِّ - صلى الله عليه وسلم - قَالَ « إِنَّ الزَّمَانَ قَدِ اسْتَدَارَ كَهَيْئَتِهِ يَوْمَ خَلَقَ اللَّهُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ ، السَّنَةُ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا مِنْهَا ، أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ، ثَلاَثٌ مُتَوَالِيَاتٌ ، ذُو الْقَعْدَةِ وَذُو الْحِجَّةِ وَالْمُحَرَّمُ وَرَجَبُ مُضَرَ الَّذِى بَيْنَ جُمَادَى وَشَعْبَانَ » . “Muhakkak zaman Allah'ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir. Sene on iki aydır. Bunlardan dördü haram aylardır. Bunlardan üçü peşpeşedir: Zilkade, Zilhicce, Muharrem, bir de Cemaziyel-ahir ile Şaban ayları arasında olan Mudar Kabilesinin ayı Recep'tir”(Buhârî, Tefsir, Sûre-i Tevbe, 8, 9, Bed'ûl-Halk, 2, Meğazi, 77, Edâhî, 5, Tevhid, 24; Müslim, Kasâme, 29)

رَجَبُ شَهْرُ اللَّهِ وَشَعْبَانُ شَهرِي وَرَمَضَانُ شَهرُ اُمَّتِي Ayrıca Peygamberimiz üç aylar hakkında şöyle buyururlar: رَجَبُ شَهْرُ اللَّهِ وَشَعْبَانُ شَهرِي وَرَمَضَانُ شَهرُ اُمَّتِي “Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır” (Münavi, Feyzü’l-kadir, c.4,s.162) Bu ayların başlangıcında Hz. Peygamber’in şöyle dua ettiği de rivayetler arasında yer almaktadır. عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ كَانَ النَّبِىُّ صلى الله عليه وسلم إِذَا دَخَلَ رَجَبٌ قَالَ  اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِى رَجَبٍ وَشَعْبَانَ وَبَارِكْ لَنَا فِى رَمَضَانَ  “Ey Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur.”(Ahmed b. Hanbel, Müsned, c. l, s. 259)

“Her hasenenin (ibadetin) sevabı başka vakitte on ise, Receb-i Şerifte yüzden geçer, Şaban-ı Muazzamada üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i kadirde (Kadir Gecesinde)otuz bine çıkar” (Şualar,s. 416)

Bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kur'ân okumak ve dua etmek en uygun davranışlardır. (Şamil İ.Ans. “Üç Aylar” md.) قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ De ki: "Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, merhametlidir." (Zümer, 39/53)

Bütün Müslümanların Üç Aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik eder, Cenab-ı Hak’tan hayırlara ve mutluluklara vesile olmasını dilerim. HAZIRLAYAN: İbrahim SUCUOĞLU MUHAMMEDİYE CAMİİ İMAM-HATİBİ ERZİNCAN MÜFTÜLÜĞÜ