KULAKLIK Şeyma KARAHAN 165511036.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KIZILÖTESİ (INFRARED) ve KIZILÖTESİ ALGILAYICILAR
Advertisements

İnternete Nasıl Bağlanırız?
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça.
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
HER AN HER YERDE PROGRAMLAMA (Ubiquitous Computing)
Bluetooth 4.0 Düşük Enerji Teknolojisi ve Kullanım Alanları
GİRİŞ ve ÇIKIŞ BİRİMLERİ
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Klavye, Fare ve Monitor.
BİLGİSAYAR.
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
Bolvadin Meslek Yüksekokulu1 BİLGİSAYARIN DONANIM YAPISI HAZIRLAYAN ERDOĞAN BAYRAK.
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
Bilgisayar Ağları.
BİLGİSAYAR.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
TÜMLEŞİK DEVRELER VE SAYISAL SİSTEMLER
DONANIM VE YAZILIM.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
Ağ nedir?_____________________
GİRİŞ BİRİMLERİ Giriş Birimleri: Bilgisayara bilgi girişi yapmak için kullanılan donanımlardır. Örnek1 – Bilgisayara yazıları hangi donanım elemanı ile.
WEB2.0 ARAÇLARI Gökçe Hanım EMİR K ONULAR : ajax, rss, css, vidcast, podcast podcast.
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
DERS ADI: YAPI MALZEMELERİ
DONANIM VE YAZILIM.
İçindekiler Hoparlör Ses kartı Mikrofon Kulaklık
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
AĞ DONANIMLARI Niğde Üniversitesi
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
BTP 106 Bilgisayar Donanımı
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
DONANIM VE YAZILIM.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
BENİM ADIM FARE NE İŞE YARARIM??  Ben işaretçiyim. Ekrandaki ok işaretini hareket ettir sonucu gör.  Biz iki kardeşiz. Birimizin adı kablolu diğerimizin.
BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR
Ağ Donanımları Ağ Nedir ? Ağ Donanımları Bridge Hub Switch Router
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI(1/A) BİLAL ŞEN USB BAĞLANTILARI.
I.Dönem II.Yazılı Çalışma Notları
Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ
Sade ve Şık Tasarım Zarif görünüm ve dayanıklılık birarada
Giriş ve Çıkış Birimleri
İnternet Nedir? İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
DVI NEDİR ? NE İŞE YARAR ? NASIL ÇALIŞIR ?
GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
Sunan: Gül TÜRKER Süleyman Demirel Üniversitesi
Giyilebilir Teknoloji  Giyilebilir teknoloji, aksesuar olarak ya da kıyafetin bir parçası olarak giyilen teknolojik ürünleri tanımlamak için kullanılan.
BİLGİSAYAR`IN İCADI BATUHAN 7/B NO:80 YAFAY. BİLGİSAYARIN İCADI Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri.
İNOVASYON Yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında yeni yöntemlerin uygulanmasıdır.
PROJEKTÖR.
MONİTÖRLER.
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

KULAKLIK Şeyma KARAHAN 165511036

Kulaklık Nasıl Üretilir? Kulaklık Çeşitleri Kulaklık Güncel Fiyatları KULAKLIK Kulaklık Nedir? Kulaklık Tarihçesi Kulaklık Nasıl Üretilir? Kulaklık Çeşitleri Kulaklık Güncel Fiyatları

Kulaklık Nedir? Kulaklık daha çok hoparlör yerine kullanılan olması mutlak olmayan bir parçadır. Hoparlörlerin boyutlarının küçültülmesiyle elde edilmiş elemanlarıdır. Verdikleri ses çok yakından işitilebilir. Bunlar, mono ya da stereo olarak üretilirler.

Kulaklığın Tarihçesi İlk kulaklığı 1910 yılında Nathaniel Baldwin isimli mucit, Amerikan Ordusu için hazırladı. Çünkü Amerikan ordusu telgraf seslerini dinlemek istiyordu. Sesin kulaklıklardan dinlenebilmesi için ilk prototipi hazırlayan Baldwin in icadı oldukça başarılı bulundu.

Kulaklığın Çeşitleri YERLEŞTİRME: Kafa Üstü Kulaklık: Kafa üstü kulaklıklar genellikle bilgisayarlar için kullanılan kulaklıklardır. Çok yer kapladığından ve taşınabilir olmadığından dolayı mobil cihazlarda pek tercih edilmezler.

Ense Üstü Kulaklık: Ense Üstü kulaklıklar şapka ve başlıkla birlikte kullanma bakımından daha rahattır. Spor yaparken tercih edilirler. Kulak içi kulaklıklardan daha kaliteli ses üretirler.     Gözlük tipi: Bu kulaklık tipi genelde kablosuz olup güneşli günlerde kullanılması için üretilmiştir    

 Kulağa tutunan: Bu kulaklık tipi kulaklık içi kulaklıkların ani hareketlerde düşmesini önlemek için üretilmiştir. Kulağın üst kısmından destek aldığından kulağa tutunan denir.    Kulak içine tutunan: Bu kulaklık tipi de kulaklık içi kulaklıkların ani hareketlerde düşmesini önlemek için üretilmiştir. Kulağın iç kısmında yan taraflara destek verip düşmesini önler.

Kulak üstü: ÖRTME Kulak çevreleyen: İsminden de anlaşılacağı gibi bu kulaklıklar kulağın tamamını içine alarak dıştan bir sesin müzik sesine engel olmadan müziği ince ayrıntılarına kadar duymamızı sağlamak için üretilmiştir. Kulak üstü: Kulak çevreleyen kulaklık ile arasındaki fark kulağı tam olarak içine almadan üstünde duruyor vaziyette durması bu nedenle kulak çevreleyen kulaklığın uzun kullanımındaki kulağın aşırı terlemesi durumu önlenebilir

   Kulak içi: Kafa üstü kulaklıkların gündelik kullanıma uyarlanmış modelidir. Dış veya orta kulak içine takılabilen modelleri vardır. Orta kulak içine takılan modellerin baş kısmında şapkamsı, silikon bir yapı mevcuttur. 

SİNYAL ALIŞ Analog Kablolu : Sayısal Kablolu: Bluetooth Kulaklık: Şuan telefonlarda kullandığımız kulaklığın kablosu bu modele giriyor. Sayısal Kablolu: Şuanda pek yaygın olmayan bir kulaklık tipidir.(örn:usb kablolu). Bluetooth Kulaklık: Bluetooth teknolojisi ile cihaz arasında iletişim kurarak sesi ileten kulaklık türüdür  Kızıl ötesi kulaklık: Kızıl ötesi teknolojisi ile cihaz arasında iletişim kurarak sesi ileten kulaklık türüdür.

BLUETOOTH SAYISAL KABLOLU KIZIL ÖTESİ

En Çok Satan Ürünler Saitek Ph06 Cyborg 5.1 Mikrofonlu Kulaküstü Kulaklik :99,90TL Philips She3590BK/10 Siyah Kulakiçi Kulaklık :29,90TL Philips SHE3595BK/00 Siyah Kulakiçi Kulaklık: 39,90TL

Güncel Fiyatlar Philips SHB9850NC Gürültü Önleyici Bluetooth Kulaklık: 499,00 TL Philips SHQ5200 ActionFit Kulaküstü Kulaklık: 133,00 TL Philips Shl1000 Kulak Üstü Kulaklık: 32,45 TL

KAYNAKÇA: http://www.cyber-warrior.org/forum/kulaklik-cesitleri-dd_587716,0.cwx https://frekansadam.com/ilk-kulaklik-ne-zaman-icat-edildi-kulakligin-kisa-tarihcesi/ https://tr.wikipedia.org/wiki/Kulakl%C4%B1k https://www.google.com.tr/search?q=kulakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n+yap%C4%B1s%C4%B1&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjuvreVlcLQAhWMI8AKHc6CAWMQ_AUIBygC#imgrc=osD4JeaJGa2kwM%3A