Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR"— Sunum transkripti:

1 GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR
YAZARLAR; ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR ŞEYMA PELTEK RUMEYSA TIMAR FEYZANUR DALMA

2 Bir dere kenarına gittiğinizde mi daha hoş sesler duyarsınız yoksa kalabalık ve yoğun trafiğin olduğu caddede yürürken mi?

3 GÜRÜLTÜ kİRLİLİĞİ nedir ?
insanların işitme sağlığını ve algılama gücünü olumsuz yönde etkileyen, kişinin psikolojik ve fiziksel dengesini bozabilen, iş verimini düşüren, çevrenin doğallığını bozan bir çevre sorunudur. Ses kirliliğinin yoğun olduğu bir şehirde yaşayan insanın; iş veriminin düşük, sinirli yapıda ve huzursuz olduğu gözlenir.

4 Demir yollarının yük taşımacılığında önemli yeri vardır
Demir yollarının yük taşımacılığında önemli yeri vardır. Ancak demir yollarının gürültüsü insanlarda rahatsızlık uyandırır. Ayrıca büyük şehirlerdeki uçaklar da ses kirliliğine neden olur.

5 Çevremizde, bağıran satıcılardan arabalarının kornalarını istedikleri zaman çalan insanlara kadar birçok sorumsuz kişi bulunur. Ayrıca sorumsuzca açılan radyo ve teyp sesleri de ses kirliliğine neden olur.

6 Gürültü kirliliğinin etkileri
Fizyolojik etkiler Psikolojik etkiler

7 Fizyolojik etkiler: Ses kirliliği geçici ya da sürekli işitme kaybına, yüksek tansiyona, solunum ve dolaşım bozukluğuna yol açar.

8 Psikolojik etkiler: Zihinsel etkinliğin azalmasına, strese,uyku düzeninin bozulmasına, sinirliliğe,dikkatin dağılmasına, iş veriminin düşmesine neden olur.

9

10 Gürültü kirliliğinin önlenmesi için;
Fazla ses çıkarmaktan, ıslık ya da düdük çalmaktan kaçınmalıyız. Toplu yerlerde, yüksek sesle konuşmaktan kaçınmalıyız. Gürültülü yerlerde bulunmamalıyız. Aniden yüksek sese maruz kaldığımızda ağzımızı açık tutmalıyız. Gürültülü yerlerde çalışıyorsak mutlaka kulaklarımızı gürültüden koruyan yandaki gibi kulaklık takmalıyız.

11

12

13


"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ŞEVVAL AKSOY FATIMA TÜZ ZEHRA ESMANUR DEMİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları