11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Advertisements

EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
Ortaöğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgelerini Düzenleme Çalışmaları 2011 Talim ve Terbiye Dairesi - Mayıs 2011.
DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ. DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ VE ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
TEŞEKKÜR BELGESİNİN SINIFLARA DÖRE DAĞILIMI
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
ORTAOKULA GEÇİŞ.
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİNİN YAPILACIĞI GÜN SAATSINIFLAR 16-HAZİRAN-2015 (SALI) A, 9-B, 9-C SINIFLARI A,11-B,11-C SINIFLARI 17 HAZİRAN 2015 (ÇARŞAMBA)
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
AL İ GÜRAL L İ SES İ REHBERL İ K SERV İ S İ İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi”
ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler Matematik ve Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı iki test için.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
FEHMİ GÜR MÜDÜR YARDIMCISI (Öğrenci İşleri). MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
1. DERS SEÇİMİ NEDİR? İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
SINIF GEÇME S İ STEM İ - DE Ğİ ŞEN YÖNETMEL İ KLER Hazırlayan : Özlem ÇAVUŞOĞLU-Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi.
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
FEN LİSELERİ GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ
MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
Ankara Mayıs 2016 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI
Sınav Takvimi 9.Sınıf TARİH FİZİK DERS SAATİ
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
ALAN – DERS SEÇİMİ.
YENİ SINAV SİSTEMİ.
DERS SEÇİMİ.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
Sunum transkripti:

11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu TOFAŞ Fen lisesi

Ortaöğretim kurumlarında " Ders Seçimi " ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin " Ders Seçimi " başlıklı 11. Madde hükümlerine göre yapılmaktadır.

MADDE 11 (1) Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.  (2) Ders seçimi veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından mayıs ayının ikinci haftasından ders kesimine kadar yapılır ve e-Okul sistemine işlenir. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir.

MADDE 11 (3) 9 uncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ders seçimleri ile seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır. (4) ) Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.

MADDE 11 (5) Yeterli talebin olmamasından dolayı açılamayan seçimlik dersler millî eğitim müdürlüklerinin onayına bağlı olarak merkezi bir okul/okullarda açılabilir ve farklı okul öğrencilerinin kayıtları okullarında kalmak üzere seçimlik dersleri bu okul/okullarda almaları sağlanabilir.

Ortak Derslerin Haftalık Dağılımı HAFTALIK DERS SAATLERİ DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 TARİH - TC İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK 6 FİZİK 4 KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE BİRİNCİ YABANCI DİL İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ/GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK TRAFİK VE İLK YARDIM ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI 34

Haftalık Seçmeli Ders Saatleri DİL VE ANLATIM SEÇMELİ DİL VE ANLATIM (3) 3 SEÇMELİ TÜRK EDEBİYATI (3) 2 DİKSİYON VE HİTABET (1) (1) OSMANLI TÜRKÇESİ (3) (2) MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (1) (1)(2) MATEMATİK UYGULAMALARI (3) BİLİM (FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ) UYGULAMALARI (3) SOSYAL BİLİMLER SEÇMELİ TARİH (1) 4 ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ (1) - SEÇMELİ COĞRAFYA (2) PSİKOLOJİ (1) SOSYOLOJİ (1) MANTIK (1) BİLGİ KURAMI (1) SEÇMELİ FELSEFE (1) DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1) İŞLETME (1) EKONOMİ (1) GİRİŞİMCİLİK (1) YÖNETİM BİLİMİ (1) ULUSLARARASI İLİŞKİLER (1)

Haftalık Seçmeli Ders Saatleri DİN, AHLÂK VE DEĞERLER KUR’AN-I KERİM (4) (2) HZ MUHAMMED’İN HAYATI (4) TEMEL DİNÎ BİLGİLER (2) (1)(2) YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI SEÇMELİ BİRİNCİ YABANCI DİL (3) (2)(4) SEÇMELİ İKİNCİ YABANCI DİL (3) ALMAN EDEBİYATI (1) İNGİLİZ EDEBİYATI (1) FRANSIZ EDEBİYATI (1) SPOR VE SOSYAL ETKİNLİK SEÇMELİ BEDEN EĞİTİMİ (4) SOSYAL ETKİNLİK (1) GÜZEL SANATLAR SEÇMELİ GÖRSEL SANATLAR (4) SEÇMELİ MÜZİK (4) SANAT TARİHİ (1) DRAMA (1) (1) BİLİŞİM BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (1) PROJE HAZIRLAMA (1) SEÇİLEBİLECEK DERS SAATİ SAYISI 5 REHBERLİK VE YÖNLENDİRME 1 TOPLAM DERS SAATİ 40

Seçilebilecek Dersler 11.SINIFLAR Bilim Uygulamaları (3) Matematik Uygulamaları (2)

11. sınıf seçmeli ders dilekçe formu.

Soru ve Cevap