Slayt Hazırlarken ve Sunarken …

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
POWEPOINT KISIM I
Advertisements

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
Marmara Üniversitesi / Nisan 2013
Renklerin İş Yaşamında Kullanımı
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
PowerPoint Slayt Hazırlama
Web Tasarımı Temelleri ve Teknikleri
Etkili Sunum Teknikleri
ÖRNEK SUNUM HAZIRLAMA ŞABLONU
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
Etkili Sunum Hazırlama ve Strateji Geliştirme Başkanlığı
Açıkhavada Renklerin Gücü
ŞAHİN AKDAĞ.
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
Etkili Sunumlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
renkler Renkler hayatımızın parçası. Peki renklerin hayatımızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından.
Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Aralık, 2010.
Öğretim Materyalleri Tasarım İlkeleri
ETKİLİ SUNUM HAZIRLAMA TEKNİKLERİ.
 KIRMIZI’NIN DİLİ: Canlılığın, mutluluğun rengidir. İştah açıcıdır. Gıda şirketleri kırmızıyı çok kullanılır.
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
*Kırmızı rengi öğreniyorum
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği
Uzaktan eğitimde etkili teknikler. Uzaktan eğitimdeki eğilim verilen eğitimi aktif ve dinamik bir hale öğrenim deneyimi haline getirmek.
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
Etkili Sunular Oluşturmak
Powerpoint Sunum Hazırlama Teknikleri Mustafa Kemal YALINKILIÇ
Öğretim Materyalleri Tasarım İlkeleri
Öğretim Materyalleri Tasarım İlkeleri
Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fatih İlköğretim Okulu Merve ÖZDEMİR
BÖLÜM 6.
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU Etkili Sunu Hazırlama.
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
Brifing ve Sunum Hazırlama Teknikleri
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
Renklerin İş Yaşamında Kullanımı. Karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Karşınızdakinin kendini resmiyetten.
GÖRSEL TASARIM.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Renk Kavramı.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
PowerPoint ile Etkili Sunum
ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
Sunum ile iilgil bilgiler. Sunumda Yapılması Gerekenler İnsan hayatı, bir toplumun içinde mevcuttur. Bu toplumda her an insanlarla iletişim içindeyiz.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
RENKLERİN ANLAMI VE İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Sunum Aracı Olarak PowerPoint
ETKİLİ POWERPOINT HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
Etkili Sunular Hazırlama
CANSU AYDIN CANSU AYDIN Etkili Sunum Teknikleri Şubat
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
Etkili Sunum Teknikleri
Sunum transkripti:

Slayt Hazırlarken ve Sunarken …

Slayt Hazırlarken Aynı tasarımdaki slaytlar kullanılmaya özen gösterilmeli. Tüm yazı karakterleri AYNI Harflerin tümü BÜYÜK veya tümü italik olmamalı × Vurgulanması istenen noktalar alt çizgi, italik, farklı renk, yanıp sönme… ile3 gösterilmeli.

Başlıklar Başlıklar 44 font Alt başlıklar veya alt başlık yoksa metin Alt başlık varsa metin 28 font Başlık birkaç kelimeden oluşuyorsa kelimelerin ilk harfi Büyük olmalı.

Metin Cümleler kısa olmalı. Kelimeler satır sonunda bölünmemeli. Kelimeyi satır so!!!!-nunda bölmeyin . Paragraflar aynı ekranda bitirilmeli. Bir ekranda 5-8 arası satır olmalıdır. Daha az olabilir ama daha çok değil. Tam cümle kurulduğunda fiiller aynı şekilde çekilmeli.

Metin Aynı ekranda çok sayıda dikkat çekici özelliklerden kaçınılmalı. Sayfa içeriği ile uyumlu başlık kullanılmalı. İçerik aynı başlıkta devam edecek ise takip eden slayta başlığı tekrar yazılmalı. Metin içerisindeki imla hataları MUTLAKA gözden geçirilmeli.

Görsel Malzeme Kullanımı Görsel malzeme ekleyecekseniz, kolay okunabilmeli. Görsel malzeme ekranda tek veya iki adet ve kısa bir metin ile birlikte konmalı

Ne şirin kediler, ne güzel çiçekler. Mor, pembe çiçekler, minik yavru kediler Hepsi beraber!!! Ama olmadı güzel fewgfewgergerhgrfbrfgbrtbtrbtrbrtbrtbrtbtrbtrbtrbtrbtrbtrbrtbtrbtrb

Zemin Renkleri TURUNCU

SİYAH Gücü temsil eder Mali veriler sunmak için sıklıkla kullanılır. Çalışmalar siyah zemin üzerine açık renk yazı okumanın gözü yorduğunu ortaya koyuyor. Çocuk oyun sitesi için yanlış bir seçim ama bir sanat atölyesi tanıtımı için doğru bir sunum olabilir.

MAVİ Çok popüler bir zemin rengi. Sakinlik ve güvenin simgesidir. Nazar boncuğu, okul duvarları Avrupa’da intiharı azaltmak için köprü ayakları maviye boyanıyor Turuncu ile kullanmayın

YEŞİL Güven verir. Sadakat ve zekayı temsil eder. Bankaların logolarında hakim renktir. Yaratıcılığı canladırır. Restoran mutfakları Rahatlatıcı, sakinleştirici, şifa verici bir renktir.

KIRMIZI En sıcak renk. Şiddet ve gücü temsil eder. Uyarı olarak algılanır. Başarısızlıklar veya motivasyon sağlama amaçlı. Kan akışını hızlandırır. İştah açar. Kırmızı ve yeşil bir arada kullanılmamalıdır. Mavi ve mor ile uyum sağlamaz

SARI İyimserliği temsil eder. Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Bu özelliğinden dolayı bankalar kullanmaz. Okunabilirliği kolay bir zemin rengidir.

Sunumun Dinleyiciye Aktarılması Ruh haliniz canlı olmalı, anlattığınız konuya hakim olmalısınız. Dinleyici ile sürekli göz temasında olmalı, sırtınız dönmemelisiniz. Dinleyiciye yakın bir alandan hitap etmelisiniz. Zamanınızı iyi kullanmalısınız.

Sunumun Dinleyiciye Aktarılması Elinizdeki notlara çok ihtiyaç olduğunda bakın. (Güven hissi) Ekrandaki metinin aynısını okumayın. İpucu olarak düşünün. (Ders, kongre farkı)