TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Advertisements

KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
Mastarlar.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Hollanda’da Düzensiz İş Akdi ve toplu iş sözleşmesi 7 ARALIK 2010 İSTANBUL Celil ÇOBAN, FNV Bondgenoten.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI Sınav ve Belgelendirme Merkezi
Page  1. İSİG KURULU 50 ve daha fazla çalışanın bulunduğu 6 aydan fazla süren işlerin yapıldığı tüm işyerlerinde, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu! İSG.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M VE DANIŞMANLIK H İ ZMET İ VEREN PERSONEL VE F İ RMALAR İ Ç İ N YETK İ LEND İ RME PROGRAMI KORAY ATSAN SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M.
MESLEKİ YETERLİLİK NEDİR?. Ulusal Meslek Standardı Ulusal meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Eğitim Sen Ocak 2015 Yükseköğretimde Örgütlenme Ümit Akıncı, Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube.
AÇIK ERİŞİM ARAŞTIRMA İÇİN KATMA DEĞER YARATMAK Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA İlkay HOLT Özyeğin Üniversitesi.
“CERTURK “MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ BELGELENDİRME KURULUŞUDUR.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
NEDEN BANKA VAR? İlk çağlarda Din adamları Bankacı
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
 Sizler için hazırlamış olduğumuz bu çalışmamızda, odamızın 2015 yılında yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetlerin Genel Değerlendirilmesini beğeninize.
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU DİYARBAKIR İL MÜDÜRLÜĞÜ
TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
GEÇİCİ İŞ EKİPMANLARI KONUSUNDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
İHRACATÇI FİRMA YETKİLİLERİ İÇİN YEŞİL
YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
REHBERLİK YÖNET.-6.
BİLECİK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM SUNUMU
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
ULUSAL YETERLİLİK 11UY0012–3 BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ Copyright © PRESMETAL Tüm hakları saklıdır.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Devam Eden Projeler
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
ÜGD TEBLİĞLERİ ve TAREKS
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Yurtiçi Fuar için devlet destekleri
İstihdam Seferberliği 2019
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
İŞVERENLERE SUNULAN TEŞVİKLER
GÜRÜLTÜ KONTROLÜ ÜRETİM HATLARI
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri 2 Şubat 2017

Gündem TOBB MEYBEM Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler İnşaat Sektöründeki Çalışmalar Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler

İstihdamın yüzde 51’i tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışıyor   2013 2014 Fark Az Tehlikeli 5.941.155 6.368.032 426.877 Tehlikeli 3.766.718 3.998.602 231.884 Çok Tehlikeli 2.646.198 2.701.924 55.726 Toplam 12.354.071 13.068.558 714.487 Kaynak: SGK, 2014

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 5544 sayılı MYK Kanunu ile; Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale geldi Şu an 48 meslekte zorunlu İş müfettişlerince yapılan denetimlerde belgesiz her bir çalışana, her bir ay için 500 TL idari para cezası kesilecek 40 meslek için denetimler 1 Ocak 2017’de başlıyor.

48 meslekte zorunluluk 1. Tebliğ : 25 Mayıs 2015 40 meslekte MYK belgesi zorunlu hale getirildi * İnşaat, Otomotiv, Kaynak, Doğalgaz 1 yıllık geçiş süreci doldu (25 Mayıs 2016) 2. Tebliğ: 24 Mart 2016 8 meslekte zorunluluk 1 yıllık geçiş süreci verildi (24 Mart 2017)

2. Tebliğde yer alan meslekler:

MEYBEM ve Faaliyetleri 365 Oda ve Borsamızla, MYK mesleki yeterlilik belgelerini tabana yayıyoruz Şuan 123 Odamızda, MEYBEM ve MYK temsilcisi aktif olarak çalışıyor Türkiye’nin her yerinde sınav yapıyoruz İnşaat, Metal, Makine ve Asansör alanında 19 meslekte sınav ve belgelendirme yapıyoruz 13 alanda daha kapsam genişletiyoruz Metal, Otomotiv, İnşaat ÇSGB ile işbirliğimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü:

Faaliyet Alanları : İnşaat Grubu YETERLİLİK ALAN Ahşap Kalıpçı Seviye 3 İNŞAAT Betonarme Demircisi Seviye 3 Betoncu Seviye 3 Duvarcı Seviye 3 İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 İnşaat İşçisi Seviye 2 Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3 Panel Kalıpçı Seviye 3 Isı Yalıtımcısı Seviye 3 Sıvacı Seviye 3

Faaliyet Alanları : Metal Grubu YETERLİLİK ALAN Çelik Kaynakçısı Seviye 3 METAL Metal Sac İşlemeci Seviye 3 Metal Sac İşlemeci Seviye 4 Faaliyet Alanları : Makine Grubu YETERLİLİK ALAN Makine Bakımcı Seviye 3 MAKİNE Makine Bakımcı Seviye 4 CNC Programcısı Seviye 4 CNC Programcısı Seviye 5

Faaliyet Alanları : Asansör Grubu YETERLİLİK ALAN Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3 ASANSÖR Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4

MEYBEM Sınav Haritası ÇSGB ile işbirliğimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü: Sadece 7 ayda, 40’tan fazla ilde 4.000 den fazla belgelendirme İnşaat ustalarının %20’si MEYBEM tarafından belgelendirildi

İnşaat Mesleki Yeterlilik Faaliyetleri

Sınavlardan Görüntüler -I Ahşap Kalıpçı

Sınavlardan Görüntüler - IV

Sınavlardan Görüntüler -XI Seramik Karo Kaplamacısı

İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 Teorik Sınav / Çoktan Seçmeli İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgisi Mesleki Bilgi (Örn: İskele Kurulumu, Sökümü) Uygulamalı Sınav İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları KKD’ler (Emniyet kemeri) İskele Kurulumu ve Sökümü TSE onaylı ekipmanlar/iskeleler Galvaniz kaplamalı Güvenlikli Flanşlı İskele Sistemi (Merdivenli platform dahil) (Boyalı, TSE onaylı olmayan iskelelerde sınav yapılmaz) ÇSGB ile işbirliğimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü:

İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 ÇSGB ile işbirliğimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü:

Sınavlar Nerede Yapılabilir? Meslek Liseleri Bireysel taleplerde Sınav ekipmanları adaydan Temrinlik malzemeler MEYBEM’den Firma şantiye/fabrika/eğitim merkezi vb. Kurumsal taleplerde Sınav ve temrinlikler firmadan Önemli KKD’ler MEYBEM’den Ticaret ve Sanayi Odası Teorik ve mülakat sınavları ÇSGB ile işbirliğimizin artarak devam etmesini ümit ediyoruz. Çünkü:

Belge Çeşitleri Mesleki Yeterlilik Belgesi: Tüm birimlerden Başarılı olan kişilere verilir. Birim Başarı Belgesi: Sadece başarılı olunan birimleri gösteren belgedir. Aday, başarısız olduğu birimden, ücretsiz olarak 2 defa sınava girebilir (1 yıl içerisinde)

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

İşveren ne kazanacak? SGK Teşviki Mevcut Çalışan: Mevcut çalışan belge alırsa, firma SGK işveren primini 12 ay ödemiyor. Yeni İstihdam: Belgesi olan işçi işe alınırsa, firma SGK işveren primini 54 ay ödemiyor.

SAYGILARIMIZLA + 90 312 218 26 20 www. meybem. com www. meybem. com SAYGILARIMIZLA + 90 312 218 26 20 www.meybem.com www.meybem.com.tr info@meybem.com.tr www.twitter.com/meybem_