Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
Advertisements

Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
AKTS & DE Etiketi 1 Mart 2013 İstanbul Teknik Üniversitesi İlyas ÜLGÜR Erasmus Program Koordinatörü AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
PROTOKOL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
KADRO TALEP FORMU DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
2006 – 2011 STRATEJİK PLAN SUNUMU
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
ANTALYA VALİLİĞİ 112 Acil Çağrı Merkezi SAYILARLA 112 MART
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
Tıp Doktoru-Bilim Doktorası Bütünleşik Programı
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
1. Sunum (Giriş - Ders Hakkında - Tanışma) Öğr. Gör. Mehmet Akif BARIŞ Medya ve Çocuk.
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü
Lojistik Bilgi Sistemleri Lojistik Organizasyonu
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKINİK ANADOLU LİSESİ NOT:Bu sunu sitesinden faydalınarak hazırlanmıştır.
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
HEMŞİRELİK EĞİTİMİNDE DÜN,BUGÜN,YARIN
Dünya Çocuk Bilim Derneği
2015 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz. Sporda yönetimi meydana getiren unsurların kuruluş ve işleyiş biçimini inceleyen, bu unsurların en iyi şekilde sevk ve idaresi.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Yönetimi Açısından Sendai Çerçeve Eylem Planının ( ) Getirdikleri Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu.
BESLENME VE DİYETETİKTE
Sevda DEMİRÖZ DEÜ AFET YÖNETİMİ YL 2016
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
TÜRKİYE’DE VETERİNER HEKİMLİĞİNDE OKULLAŞMA SÜRECİ
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Prof. Dr. Ali Yazıcı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF DERS PROGRAMI A GRUBU.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF DERS PROGRAMI.
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümlerinin Mevcut Durumu ve AYAYDER’in Yaptığı Bazı Mesleki Çalışmalar Arş. Gör. Hüseyin KOÇAK Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği Sunum İçeriği AYAY Lisans Eğitimi Veren Sağlık Bilimleri Fakülteleri/Yüksekokulları AYAY Lisans Eğitim Öğretim Müfredatının Temel Yapısı AYAY Öğrenci Profili AYAY Mezun Profili AYAY Muhtemel Çalışma Olanakları Türkiye’de AYAY Lisansüstü Eğitim Fırsatları Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği AYAY Lisans Eğitiminin Bulunduğu Sağlık Bilimleri Fakülteleri/Yüksekokulları Öğrenci Aldığı Yıl 1 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi SYO 2005 2 Gümüşhane Üniversitesi SBF 2011 3 Mustafa Kemal Üniversitesi SYO 4 Namık Kemal Üniversitesi SYO 2012 5 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi SBF 6 Biruni Üniversitesi SBF 2014 7 Girne Amerikan Üniversitesi SBF 8 Yakın Doğu Üniversitesi SBF 2015 9 Aksaray Üniversitesi SYO - 10 Bozok Üniversitesi SYO 11 İnönü Üniversitesi SBF 12 İstanbul Bilim Üniversitesi SBF 13 İstanbul Medipol Üniversitesi 14 Trakya Üniversitesi Keşan SYO Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

AYAY Lisans Eğitimi Temel Yapısı Arama – Kurtarma, Temel Afet Bilgisi İlk ve Acil Yardım (Acil Tıp ve Halk Sağlığı) Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik Afet Eğitimi ve Yönetimi Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Çalıştay’daki Öneriler Doğrultusunda Dönem I Dönem II + Arama ve Kurtarma Becerileri I + Anatomi + Mikrobiyoloji + Temel Afet Bilgisi + Psikoloji + Yönetim Organizasyon + Acil Servis Araçları Eğitimi + Arama ve Kurtarma Becerileri II + Biyokimya + Fizyoloji + Tıbbi Aciller ve Travma + Örgütsel Davranış Dönem III Dönem IV + Afet ve Acil Durum Yönetimi I + Acil Hasta Bakımı I + Epidemiyoloji + Farmakoloji + Kurtarma Araçları Eğitimi + Beden (Genel Jimnastik) + Afetlerde Salgın Hastalıklar + Afet ve Acil Durum Yönetimi II + Acil Hasta Bakımı II + KBRN + Tim Liderliği + Beden (Doğa Sporları) Dönem V Dönem VI + Afet ve Acil Durum Mevzuatı + Biyoistatistik + İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliğine Giriş + İtfaiye Araç ve Malzeme Bilgisi + Travma ve Resüsitasyon I + Beden Eğitimi (Vücut Geliştirme I) + Araştırma Yöntemleri + Temel Strüktür ve Yapı Bilgisi + Travma ve Resüsitasyon II + Yangın Güvenliği ve Kimyası + Yangına Müdahale Teknikleri + Beden Eğitimi (Vücut Geliştirme II) Dönem VII Dönem VIII + Afetlerde Lojistik Yönetimi + Afet Tıbbı I + Afet ve Acil Durum Planlaması + Öğretim ve Uygulamaları + Beden Eğitimi (Yüzme I) + Afetlerden Korunma, Önleme Teknikleri ve Hareket Tarzı + Afetlerde İnsan Kaynakları Yönetimi + Afet Tıbbı II + Halk Eğitimi + Beden Eğitimi (Yüzme II) Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

AYAY Öğrenci Sayıları Üniversitelere Göre Dağılımı Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği DGS İle Geçiş DGS ile geçiş yapan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu PARAMEDİK bölümü mezunu öğrencileridir. Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Lisansüstü Eğitim (Yüksek Lisans, Msc) Hacettepe Üniversitesi Afetlerde Sağlık Yönetimi (Tezli) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Afet Eğitimi ve Yönetimi (Tezli) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Doğal Afetlerin Risk Yönetimi (Tezli) Dokuz Eylül Üniversitesi Afet Yönetimi (Tezli) Gümüşhane Üniversitesi Afet Yönetimi (Tezli) Bezmialem Üniversitesi Afet Yönetimi (Tezli) Selçuk Üniversitesi İlk ve Acil Yardım (tezli) ODTÜ Afet Yönetimi (Tezli) İTÜ Afet Yönetimi (Tezsiz) Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği

Doktora Eğitim Olanağı (Phd) Bezmialem Üniversitesi Afet Tıbbı ve Afet Yönetimi Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi SBE Afet Yönetimi Gümüşhane Üniversitesi SBE Afet Yönetimi Kamu Yönetimi Halk Sağlığı Yönetim ve Organizasyon Eğitim Bilimleri Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği