Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
Advertisements

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Arş. Gör. H. Fırat KARASU Dokuz Eylül Üniversitesi
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
Temmuz,  Mühendislik Fakültesi, tam bir takım çalışması ruhu ve felsefesiyle, 1987 yılında Göztepe Kampüsü’nde kurulmuştur.  Eğitim-öğretim.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
MEKANİK ANABİLİM DALI TANITIMI
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
facebook.com/groups/beunmetalurji.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
TÜRKİYE TEKNİK OPERASYONLAR İNSAN KAYNAKLARI BE THE BEST STAJ PROGRAMI YAZ DÖNEMİ 2016 SANDOZ İLE EN İYİ STAJIN OLSUN, STAJYERİN EN İYİSİ OL!
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Arş. Gör. H. Fırat KARASU Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü E-posta:
"Geleceğe Açılan Bilimin Yolu..."
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
( Eğitim-Öğretim Yılı)
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Tarihçe Bölümümüz Bakanlar Kurulunu 30/05/1997 tarih ve 97/9535 sayılı kararı ile kurulmuş ve YÖK Yürütme Kurulunun 13/08/1997 toplantısında alınan karar.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TIP MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
İnşaat Mühendisliği Bölümü
LAKPOS - 28 Kasım İstatistikleri
Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde bölümümüz öğrencilerine:
KONUMU K ADANA AOSB TBMYO
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Mühendislik Fakültesi
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
Makine Mühendisliği nedir?
T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanımı 2018
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Sunum transkripti:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Akademik Personel Doç. Dr. Sedat YAYLA Bölüm Başkanı, Doktora: Çukurova Ünv. Doç. Dr. Burak DİKİCİ Doktora: Atatürk Ünv. Yrd. Doç. Dr. Atilla BAYRAM Bölüm Başkan Yard., Doktora: ODTÜ Yrd. Doç. Dr. İrfan UÇKAN Doktora: Çukurova Ünv. Yrd. Doç. Dr. Tarık AYDOĞMUŞ Doktora: ODTÜ Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim YAVUZ Doktora: ODTÜ Yrd. Doç. Dr. Serap KOÇ Arş. Gör. Süleyman TEKŞİN Doktora: Erciyes Ünv. Arş. Gör. Ertan KÖSEDAĞ Arş. Gör. Mehmet TOPUZ Arş. Gör. Mustafa Yasin GÖKASLAN Doktora: İTÜ Arş. Gör. Fırat KARA Yüksek Lisans: Yüzüncü Yıl Ünv. Arş. Gör. Mehmet ORUÇ Staj ve Teknik Gezi Öğrenciler, staj ve teknik gezilerle sanayi ile tanışmakta ve üretim proseslerini görmektedir. Staj, 25 atölye ve 25 işletme olmak üzere toplam 50 iş günü olarak yapılır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Lisans / Yüksek Lisans Makine Mühendsiliği Bölümü 1997 yılında kurulmuştur ve halen toplamda 75 lisans ve 40 yüksek lisans öğrencisi ile öğretime devam etmektedir. Üretime ve kontrol sektöründe, Kalite kontrol ve iş akışı denetimi, Sağlık sektörü, İleri teknoloji, AR–GE laboratuvarları , Enerji santralleri gibi güç üreten, Biyoteknoloji Sanayi gibi güç tüketen sistemlerde, İmalat sanayi İnşaat sektörü Tasarım departmanlarında, Kimya, Gıda ve İlaç sanayi, Yenilenebilir enerji, Satış Pazarlama Servis Hizmetleri Mühendislik ofisleri Makine Mühendislerinin Çalışma Alanları Erasmus Koordinatörlüğü http://www.yyu.edu.tr/akademikbirimler/index.php?bolumid=53 Bölüm Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Sedat YAYLA Erasmus/LLP Programı Makine Mühendisliği Nedir? Makine mühendisliği bir mühendislik dalı olup iğne, saat dişlisi gibi küçük parka ve cihazlardan tutunda tren, uçak gibi büyük sistemlere kadar birçok şeyin tasarımını ve imalatını kapsar. Makine mühendislikleri diğer mühendislik dalları ile oldukça yakın çalışırlar. Bu yüzden, makine mühendislerine olan talep adeta tüm endüstri dallarına yayılmıştır.

Robotik, Manipülatörler, CAD tasarım, Biyomalzemeler, Araştırma Alanları Akışkanlar Mekaniği, PIV, Aerodinamik, Robotik, Manipülatörler, CAD tasarım, Biyomalzemeler, Elektrokimyasal Korozyon, Nanoteknoloji, Biyosermaikler, Kompozit malzemeler, Fiziksel Metalurji, Gözenekli malzemeler, Hafif metalik malzemeler, Kontrol sistemleri, İklimlendirme – Havalandırma sistemleri, Kompozit kaplamalar, Kaplama yöntemleri, Altyapı / Araştırma Olanakları Kampüs, Ofis, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Mickrovickers sertlik cihazı, Optik mikroskop, Zımparalama-Parlatma cihazı, Jiroskop, Seri/Paralel santrifüj pompa seti, Hava tüneli deney seti, Pelton Türbin eğitim seti, Burulma Test cihazı, Yorulma Test cihazı, Darbe test cihazı, Temel iklimlendirme deney seti, Hava-Su kaynaklı ısı pompası deney seti, Işınım-Radyasyon deney seti, Elektro-mekanik test cihazı, Sosyal yaşamın ve kültürel etkinliklerin motivasyonu ile sürecin zinde tutulması ile aktif eğitim modelinin hedeflendiği üniversitemizde; özgün tasarım, kullanım alanlarının büyüklüğünün yanı sıra teknolojik yenilikleri barındıran kampüs ve sosyal ortamlar ile nezih bir üniversite–bölüm ayrıcalığı sunuyor. Burs İmkanları Fakülte Burs Komisyonu tarafından her yıl belirli sayıda öğrencimize burs imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca çeşitli kurumlardan gelen burs kaynakları değerlendirilmektedir. Mühendislik Laboratuvarı Staj İmkanları Bölüm Öğretim Üyelerimiz her yıl Atölye ve Fabrika Organizasyonu stajlarında öğrencilerimize ilgili staj imkanı için yardımcı olmaktadırlar. İletişim Telefon: +90 432 225 10 14 - 21113 Fax: 0 (432) 225 17 30 e-mail: syayla@yyu.edu.tr, sedyayla@yahoo.com