IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
GENEL TEKRAR Prof. Dr. Özgül EVRANUZ.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
Gıda Teknolojisi Alanı
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Gıda kalite sağlama sistemleri
İnşaat Mühendisliği Bölümü
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘e’
Erasmus Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde bölümümüz öğrencilerine:
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Metalurji Teknikeri nedir?
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İletişim: Mühendislik Fakültesi Suveren Kampüsü /Iğdır Tel: +90 476 2230023 E-posta: gida@igdir.edu.tr

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2010 yılında lisans öğrenci alımına başlamış ve 2014 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Gıda Mühendisliği Bölümü 2011 yılında II.öğretim öğrencisi almaya başlamıştır. Bölümde öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 derslik ile yeterli donanıma sahip 4 araştırmaya yönelik laboratuarda, 8 akademik ve 6 idari personel ile yürütülmektedir. Gıda Bilimi Anabilim Dalı ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Programı çerçevesinde yüksek lisansını tamamlayanlar “yüksek mühendis” unvanı almaktadır. Halen eğitim ve öğretimine devam eden yüksek lisans öğrenci sayısı 26 adettir. Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar. 

Gıda Mühendisliği bölümü gıda hammaddelerinin en uygun şekilde işlenerek değerlendirilmesi, hammaddelerden çok yönlü yararlanarak gıda çeşitliliğinin artırılması, işlenen gıdaların miktar ve kalite bakımından muhafaza edilmesi ve pazarlanmasında uygun proseslerin tasarımı, geliştirilmesi ve kontrolü ile gıda kontrolü, sanitasyon ve işletmecilik konularında en verimli ve en sağlıklı üretimi gerçekleştirmek üzere eğitim-öğretim ve araştırma yapmak amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda hizmet vermeyi planlayan bölümümüz, çalıştığı ortamlarda bilimsel yöntemleri kullanan, yenilikçi, problem çözme niteliği gelişmiş ve girişimci Gıda Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümümüz gıda sektörüne güvenli, verimli ve başarılı eleman sağlama yanında, sektörde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik hizmet vermeyi de kendisine ilke edinmiştir.

AKADEMİK PERSONEL Yrd. Doç. Dr. Uğur GÜLLER (Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Duried ALWAZEER Yrd. Doç. Dr. Elif Duygu KAYA Öğr. Gör. Menekşe BULUT Arş. Gör. Dr. Bengi HAKGÜDER TAZE Arş. Gör. Dr. Mubin KOYUNCU Arş. Gör. Mehmet Murat CEYLAN Arş. Gör. Mustafa ÇAVUŞ

ÇALIŞMA KONULARI Temel Mühendislik Ar-Ge ve Yönetimi Gıda İşleme Teknolojisi Tasarım-Planlama Enzim Teknolojisi Kalite Kontrolü Gıda Mikrobiyolojisi Hijyen-Sanitasyon Gıda Muhafazası ve Ambalajlama

LABORATUARLARIMIZ Bölüm içerisinde Gıda Araştırma Laboratuarı, Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı, Redoks Araştırma Laboratuarı ve Et Bilim Teknolojisi Laboratuarı olmak üzere 4 adet laboratuar mevcuttur.

Redoks Laboratuarı Gıdalarda Redoks uygulama araştırma merkezi DAP bölge kalkınma idaresi başkanlığı tarafından 2015 yılında finanse edilmiş bir projedir. Bu laboratuarda çalışma konuları; geleneksel ve gelişmiş kurutma teknolojileri, modifiye atmosfer paketleme, fermantasyon teknolojisi ve soğutma ve dondurma teknolojisidir. Laboratuarda araştırma kapsamında -Liyofilizatör -HPLC Vakumlu fırın Elisa Spektrofotometre Multi Parametre Ölçüm Cihazı Tekstür Analiz Cihazı ve ürün analizlerine yönelik sarf malzemeler mevcuttur. Çalışma alanları Arge-Gıda ürünlerinin çeşitli analizi ve gıda ürünlerinin çeşitli kalite analizleri üzerinde çalışmalar yoğunlaşmıştır

Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı Tahıl teknolojisi kapsamında daha kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip tahıl ürünlerinin üretilmesi ve reçete optimizasyonu, yeni mamul formülasyonlarının geliştirilmesi, var olan ürünlerin raf ömrü ve besin kalitesi bakımından iyileştirilmesi ve ekmek, kek, makarna, erişte, bisküvi vb. ürünlerin fonksiyonel bileşenlerce zenginleştirilerek daha faydalı hale getirilmesi vb konularda araştırmalar yapılmaktadır. Laboratuarımızda çeşitli tahılların ve tahıl ürünlerinin fizikokimyasal analizleri ve kalite parametrelerinin tespitine yönelik, falling number, RVA Cihazı, Gluten yıkama makinesi, değirmen, sedimentasyon, mikrodalga fırın, öğütücü, elek, pişirme fırını vb cihazlar ile temel hubabat teknolojisine yönelik sarf malzemeler mevcuttur.

Gıda Araştırma Laboratuvarı Ön denemelerin yapılması ve Arge-Ürge kapsamında daha kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip ürünlerinin üretilmesi ve reçete optimizasyonu, yeni mamul formülasyonlarının geliştirilmesi, var olan ürünlerin raf ömrü ve besin kalitesi bakımından iyileştirilmesi, enzim saflaştırma vb. konularda araştırmalar yapılmaktadır. Laboratuarımızda fizikokimyasal analizler ve kalite parametrelerinin tespitine yönelik; -Soxhlet Ekstraksiyon Cihazı -Spektrofotometre -Kjeldahl Azot Protein Tayin Cihazı ve ürün analizlerine yönelik sarf malzemeler mevcuttur

Et Bilimi ve Teknolojisi Laboratuarı

MEZUNLARIMIZ 2014 2015 2016

İŞ ALANLARI Tarım Gıda Kontrol Laboratuvarları Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri Özel İşletmeler Et ve et ürünleri Süt ve süt ürünleri Meyve-sebze ve ürünleri Tahıl ve tahıl ürünleri Hazır yemek fabrikaları Fırıncılık ürünleri işletmeleri Hastaneler Diğer devlet kurumları