AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:Pİ SAYISI DERS:MATEMATİK ÖĞRETMEN:PINAR METİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Melis Gükrer
Advertisements

BU KONUDA ÖĞRENECEKLERİMİZ
ÇEMBER VE DAİRE.
PI SAYISI.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Çember – Yay Düzlemde sabit bir noktadan r birim uzaklıkta olan noktaların kümesi dir. Çemberin merkezi: Çemberin yarıçapı: Çemberin.
GEOMETRİ.
İstatistikte Temel Kavramlar
GENEL BİYOLOJİYE GİRİŞ
KONU::::::TARİH ŞERİDİ
Pİ SAYISININ TARİHÇESİ
GEOMETRİK ŞEKİLLER VE AÇILARI
BANU MUSA (Musa’nın Oğulları) ( )
KÜMELER KAZANIMLAR 1-Bir kümeyi modelleri ile belirler, farklı temsil biçimleri ile gösterir. 2-Boş küme ve evrensel kümeyi modelleriyle açıklar.
Matematikte Resimle İspat
FONKSİYONLAR.
ÇEMBER ve DAİRE.
Melike DEVECİ ÇEMBER DAİRE VE.
Düzlemsel Şekillerin Alanları Dairenin Çevresi ve Alanı
ÇEMBER VE DAİRE.
DİSLEKSİ Hakkı CAN Uzm. Psikolojik Danışman
ÇEMBER İZEL ERKAYA
ÇEMBER VE DAİRE.
ÇEMBER ÇEMBER BOŞ DOLU DAİRE Simitler ve bisiklet tekeri çemberdir.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 31 Aralık 2009 Perşembe 1.Bir metre.
DİKKATİNİZİ ÖLÇÜN (İLLÜZYON)
KÜME ÇEŞİTLERİ 2. Sonlu ve Sonsuz Küme 1.Boş Küme 3. Evrensel Küme
KÜMELER.
Uzayda Kapalı Yüzeyler
Pİ SAYISI.
ASAL SAYILAR HAZIRLAYAN EYÜP GÜNER.
ÇEMBER.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
ELEMENT VE SEMBOLLERİ.
ÇEMBER, DAİRE VE SİLİNDİR
Çember.
14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ. 14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ ÇEMBER.
SAYILAR.
KISIM II Matematiksel Kavram ve Prosedürlerin Gelişimi
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
HACİM ÖLÇME «»»»»»»»»» MATEMATİK.
ÇEMBERİN ELEMANLARI,YAYLAR VE ÇEMBERDE AÇILAR
Π sayısı CmpE 220 Burak KEÇELİ
3. HAFTA 03 Mart MATEMATİKSEL İŞLEMLER Aritmetik Islemlerde Öncelik Durumu.
Poster template by ResearchPosters.co.za Pi GÜNÜ Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
Pİ SAYISI VE ALTIN ORAN. Pİ SAYISI NEDİR? Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen sayıdır. Bu oran her daire için aynı değeri.
Pİ SAYISI Pi Sayısının Tarihsel Gelişimi Eski Mısırlılarda Pi Sayısı
DÜNYA P İ GÜNÜ. Matematikte ve geometride en sık karşılaştı ğ ımız pi sayısı,papirüslerdeki hesaplamalardan günümüzdeki süper bilgisayarların algoritmalarına.
Abece, insanların eski çağlardan bugüne ağız ve dil yoluyla bir takım sesler çıkartılmasını keşfetmesiyle birlikte seslerin yazıdaki karşılığı olan işaretlerin.
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
ÇEMBER ÇEMBER BOŞ DOLU DAİRE Simitler ve bisiklet tekeri çemberdir.
Matematik 5.
KÜMELR Kümelerin çeşitleri.
Yazı Sistemleri.
MTK 409 ÇALIŞMA METHODLARI MÜZİK VE MATEMATİK
HAYATIMIZ MATEMATİK. Matematik...ilk duyulduğunda çoğu insanın korktuğu aslında mantık ve zekanın ortak hareket ettiği bir bilimdir.olmazsa olmazdır hayatımızda.
CEMBERDE ACILAR ADI:MEVLÜT CAN SOYADI: VURAL PROJE KONUSU:ÇEMBERDE AÇILAR SINIFI:7/E NO:565 DERS:MATEMATİK.
Bölüm7 : Basit Sarkaç ile Yerçekimi İvmesinin Bulunması
Pi(p) Sayısını Tanıyalım
PI SAYıSı. Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π.
ÇAĞDAŞ MATEMATİĞİN DOĞUŞU. Yaklaşık sekiz asırlık bir dönemde Ortadoğu, İran ve Türkistan’da yürütülen bilimsel faaliyetler Eski Yunan matematiğini işleyerek.
ESKİ ALFABELER Emirhan çolak 8/A 105 Öğretmen:Sevinç Sarı.
4. HAFTA.
SAYILARIN TARİHİ.
MEZOPOTAMYA MATEMATİĞİ
ADI:ŞERİFE SOYAD:GÖKSEL SINIF:11/B NO:571. BURUN NEDİR Koku alma ve solunum organımızdır. Burun, kıkırdak ve kemik dokudan yapılmıştır. Koku alma ve solunum.
Sunum transkripti:

AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:Pİ SAYISI DERS:MATEMATİK ÖĞRETMEN:PINAR METİN

Pİ SAYISI NEDİR? Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen sayıdır. Bu oran her daire için aynı değeri aldığından, π sayısı bir matematiksel sabittir. Günlük kullanımda basitçe π ≈ 3,1416 olarak ifade edilmesine rağmen gerçek değerini ifade etmek için periyodik olarak tekrar etmeyen sonsuz sayıda basamağa ihtiyaç vardır.

Pi sayısının nasıl ve kim tarafından bulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Bunun sebebi pi sayısının farklı devirlerde farklı milletler tarafından kullanmasıdır. Babillerden beri Orta Doğu ve Akdeniz uygarlıklarının pi sayısının varlığından haberdar oldukları bilinmektedir ve farklı uygarlıklar pi sayısı için farklı sayılar kullanmıştır.

Çok uzunca bir süre π’nin bir irrasyonel sayı olup olmadığı anlaşılamamıştır yılında Johann Heinrich Lambert’in yayımladığı ispatla sabitin irrasyonel bir sayı olduğu kanıtlanmıştır.

Pi Sayısının yaklaşık değerini evinizde kendinizde hesaplayabilirsiniz. Evinizde, ip, cetvel ve mükemmele yakın çizilmiş bir daire ( dairenin büyüklüğü önemli deil, tam yuvarlak olması yeterli) bulunması gerekir. Önce dairenin çevresinin uzunluğunu hesaplayın, ip ile dairenin çevresini sarın sonrada ipi düzeltip sardığınız uzunluğu cetvelle ölçün.

Sonrada yine ip yardımı ile dairenin çapının uzunluğunu ölçün. Dairenin çevresinin uzunluğunu dairenin çapının uzunluğuna bölerseniz Pi Sayısının yaklaşık değerini (3,14) bulursunuz.

Sembolü, Yunan alfabesinin 16. harfidir. Bu harf, aynı zamanda, Yunanca çevre (çember) anlamına gelen “perimetier” kelimesinin de ilk harfidir. İsviçreli matematikçi Leonard Euler, 1737 yılında yayınladığı eserinde, daire çevresinin çapına oranı söz konusu olduğunda, bu sembolü kullandı.Yunan

Leonard Euler’den önce gelen bazı matematikçiler tarafından da, bu sembol kullanılmıştır. Ancak, Leonard Euler’den sonra gelen, tüm matematikçiler bu sembolü benimseyip kullandılar

Dünya pi günü Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.pi sayısı14 Mart

Her yıl 14 Mart’’ta matematik tutkunları tarafından farklı etkinlikler düzenlenerek kutlanan Pi Günü, matematikte kullanılmakta olan sabit pi sayısı anısına özel olarak kabul edilmektedir. 14 Mart tarihinin Pi Sayısı olan 3,14’’e benzemesi, bu tarihin bütün dünyada Pi Günü olarak kutlanmasına neden olmuştur. Ayrıca, Einstein’’ın doğum gününün 14 Mart’’a denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür.

Pi Sayısının İlk 1000 Basamağı 3,

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HAZIRLAYAN:TÜLİN KAYA