N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
Advertisements

DOGAL AFETLER MEHMET BILGE MANAV.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
NEDEN SEYHAN HAVZASI ? • Akdeniz Bölgesi ve dolayısı ile Seyhan havzası İklim Değişimine en hassas Bölgelerden biridir. • Ülkemiz ve Avrupanın önemli üretim.
OMURGALILAR LAB. 13. HAFTA MEMELİLER.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar
Besin Zinciri ve Besin Ağları
DERS: FEN VE TEKNOLOJİ SINIF: 5 KONU: YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE HAZIRLAYAN:
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
ORMAN HAFTASI MART.
Broussonetia papyrifera
Ülkemizin Doğal Kaynakları
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
SOYA Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Glycine
Hayvanlar Alemi.
HEDEFLER HEDEF 1:Yeryüzünde yaşayan canlıların çeşitliliği bilgisi.
MELEZ HAYVANLAR Zebra + Eşek
Kediler.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
HAYVANLAR ALEMİ.
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D
KONU HAYVANLAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
 İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar.
SLAYTIMIZA HOŞGELDİNİZ
BİTKİ ÖRTÜSÜ KAPLAMA ÖLÇÜMLERİ
Maddenin Değişimi.
ASİT YAĞMURLARI.
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
ŞEKİL 8.4 Bir kuş, uygun habitat ve besin arama yerini, yerel bir seviye (sol üst), bir ara peyzaj seviyesi (bir ağaç üzerinde tüneme, ortada)
BİTKİ VE HAYVAN DOSTLARIMIZ
EMİR KAYA -2B. Toprak Neden Çok Değerlidir? Tüm canlıların besin kaynağı bitkilerdir. Hayvanların yediği otlar, insanların yediği sebze ve meyveler toprakta.
YILANLAR NASIL ÇOĞALIR?. Yılanlar türlerine bağlı olarak farklı şekillerde ürerler. Yılanlar üremek için mutlaka erkek ve dişi yılana ihtiyaç duyarlar.
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
CANLILAR ARASI ENERJİ AKIŞI
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
KONU HAYVANLAR.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
Canlıların Çeşitliliği
ŞARKI:ORMANLAR YURDUMDA HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
Kedi Irkları ve Bakımı.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
Biyomların yeryüzünde dağılışını etkileyen faktörler.
DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
TÜRK İ YE’DE NESL İ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR VE B İ TK İ LER.
Sunum transkripti:

N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI

SUMATRA KAPLANLARININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Erkek bir Sumatra kaplanı, ortalama 234 cm uzunluğunda, 136 kg ağırlığındadır. Ortalama bir dişi birey ise 198 cm uzunluğa ve 91 kg ağırlığa sahiptir. Çizgileri diğer kaplan alt türlerinden daha ince ve basıktır. Ayrıca daha tüylü ve özellikle erkekler daha yeleli bir görünüşe sahiptirler. Küçük boyutları ve ahenkli çizgileri ormanda rahat hareket edebilmelerini sağlar. Ayak parmaklarının arasında perdeli bir yapı bulunur. Bu yapı genişlediğinde onları kusursuz yüzücülere dönüştürür. Sumatra kaplanının suda ilerleyen toynaklı hayvanları da avlayabildiği kaydedilmiştir.

YAŞAM ALANLARI Doğal ortamı: Endonezya’daki Sumatra adası Durumu: Endoznezya’nın adalarından bir tanesi olan Sumatra’nın gözlerden uzak ormanları, Dünya’nın en nadir kaplan türlerinden bir tanesi olan görkemli Sumatra kaplanına ev sahipliği yapıyor. Son 25 yılda Sumatra ormanlarının %50’sinin yok olmasıyla, vahşi doğada yaşayan kaplanların sayısının 400’ün altına indiği tahmin ediliyor. Tarım alanları, kereste endüstrisi ve palmiye yağı üretimi nedeniyle toprağa olan talebin gün geçtikçe artması, kaplanların yaşam alanını son derece daralttı.

SUMATRA KAPLANLARI NASIL BESLENİR Sumatra kaplanı, genellikle tapir, yaban domuzu, geyik gibi toynaklı hayvanları avlar. Bazen balık ve kuşlar gibi daha küçük hayvanları yediği de olur. Bazen orangutanları avladıkları da olur. Hatta büyük erkekler leopar bile avlarlar. Fakat nadiren bu hayvanlar için zaman harcarlar.tapiryaban domuzugeyikorangutanları leopar