Hoşgeldiniz  Merhaba benim adım Ahmet Güler.İmam Hatip Ortaokulunda 8. sınıfta okuyorum.Bu slaytım’da sizlere Spor’dan bahsedicez.Öncelikle spora ben.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
Advertisements

TÜRKÇE-2.
SPOR YAP SAĞLIKLI YAŞA! A1 Lila Sınıf.
Sporcular ve Spor Dalları
TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ
SÖZCÜKTE GENEL VE TERİM ANLAM
Ay’ ın Evreleri Merhaba! Beni tanıdınız mı?Ben her gece gökyüzünde farklı şekillerde dolanan AY. Benim aslında 4 tane adım var.Bunları öğrenmek ister misiniz?
ÇOCUK VE SPOR SPORUN TANIMI VE ÖNEMİ SPOR DALLARI
AdI : ŞENOL BÖKAY SOYADI : SEMİZ SINIF : 6/D NO : 791 KONU : SPORTİF BRANŞLAR DERS : BİLİŞİM TEK. VE YAZ. OKUL : KURTULUŞ OKULU.
KIBRIS. Kıbrıs Adası…Kıbrıs Türkiye‘ nin Akdeniz sularında bulunmaktadır.”Yavru vatan” olarak da bilinmektedir.
Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58.
ÇARPMA İŞLEMİ çarpı kere çarpı çarpı kere X X X X tane kere tane tane
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
BURSA BELEDİYESPOR ÇALIŞMALARI. Amacımız; Kent ve ülke sporuna başarılı sporcular yetiştirmek Bursalı hemşehrilerimize, kurum çalışanlarına ve ailelerine.
KEL OLABİLİRSİN. VEYA ZENCİ OLABİLİRSİN VEJETERYEN OLABİLİRSİN.
Benim adım Balerin Bebek.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Bocce Beden Egitimi Dersi.
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ
M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
BASKETBOL
MERS İ N ANADOLU L İ SES İ SPOR KULÜBÜ GELECE Ğİ N İ Z-GELECE Ğİ M İ Z.
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1931 yılında ilkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır yılında ortaokul eğitim öğretime açılmıştır
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
KIZ FUTSAL TAKIMIMIZ MAYIS ETKİNLİKLERİ PENALTI KRALI.
l İstanbul‘un Şişli İlçesi’nde risk altındaki çocukların ve sosyal çevrelerine davranış bağımlılığı konusunda olumlu değişiklik yapmak.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
SPOR.
SPOR DALLARI SPOR ÇEŞİTLERİNİN TANITILMASI
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
OLİMPİYATLAR.
Çocuk ve Spor Bahadır Özdilek.
SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz.
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. ZEYNEL BEY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
OYUN ve OYUNCAKLAR.
Kişisel temizliğimiz için neler yapmamız gereklidir?
YÜZME – BASKETBOL – TENiS – VOLEYBOL FUTBOL - MASA TENiSi – JiMNASTiK
BazI kelİmeler gerçekten çok güzel
SPOR.
SPOR DALLARI SPOR ÇEŞİTLERİNİN TANITILMASI
SPORDA MARKALAŞMA
ENGLISH ON HOLIDAY.
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
VÜCUT KOMPOZİSYONU NEDİR?
SPOR DALLARI SPOR ÇEŞİTLERİNİN TANITILMASI
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
Zarflar Bilgi Teşekkür:Bu yarışma slaytını “Facebook Türkçe Grubundan” indirdim.Yalnız hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Ben soruları ve konuyu değiştirip.
 1895’te William G. Morgan, YMCA' da (Young Men's Christon Association), işadamları sınıfları için basketbol, beysbol, tenis ve hentbol öğelerini harmanlayarak.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
Olimpik Anneler, Türkiye’de çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte oluşturulmuş.
SLAYT.
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL Basketbol Oyunu
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL Basketbol Oyunu
FUTBOL NEDİR ?  Futbol on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında küresel bir topla oynanan takım sporudur.  Futbol oyununun oynanabilmesi için en.
Sunum transkripti:

Hoşgeldiniz

 Merhaba benim adım Ahmet Güler.İmam Hatip Ortaokulunda 8. sınıfta okuyorum.Bu slaytım’da sizlere Spor’dan bahsedicez.Öncelikle spora ben abilerimin katkısıyla başladım yani mutlaka birinden örnek almalısınız.Yani spor ilginiz yoksa bu slayta bakmanıza gerek de yok aslında...! Benim diyeceklerim bu kadar isterseniz öbürkü slaytımıza geçelim…

Spor da bizim güzel Türkçemize İngilizceden girmiştir..Aslında amacı sağlıklı yaşam ama bizim ülkemizde para kazanmak için kullanılıyor örneğin iddaa 6 lı ganyan işte bu şekilde…

 Futbol ingilizceden gelen bir kelimedir.İngilizcede ayak topu anlamında geliyor.Güzel türkçemizde futbol olarak girmiş olan bu kelime ülkemizde en çok kullanılan,en çok para kazanılan ve seyirci izleyicisi en çok spor…

 Aslında basketbol’da ingilizceden gelen bir kelime. İngilizcede sepet topu anlamına gelen bu kelime türkçemize basketbol diye girmiştir.Bu spor da ülkemizde en çok izlenen,para kazandıran ve en çok seyirci toplayan ikinci spor dalı.

 Bu kelimenin aslına bakılırsa ben anlamını bilmiyorum.. Ama Türkçemizde bazı voleybolcu erkekler ve bütün kızlarca oynanan tek spor dalıdır.Bu spor dalı para kazandırmıyor olmasıyla beraber izleyici oranı çok düşük Türkiyede en çok izlenen 4. spor dalıdır.

 Bu kelimemiz de ingilizceden geliyor.İngilizce’de Handball anlamına gelen kelime Türkçemizde El topu olarak çeviriliyor.Bu spor da Türkiyede sevilen bir spordur yani diüer ülkelere göre üst düzeydedir.Bu spor dalı da voleybol gibi para kazandırmıyor ama seyirci oranı yüksek 3. spor dalıdır.

 Tenis de Türkiyede diğer ülkelere göre çok düşük oranda oynayanı ve izleyeni vardır.Çünkü Futbo,Basketbol,Hentbol arasında ilgi göremiyor.Para kazandırmamakla beraber seyircisi de yoktur.

 Ata sporumuz olan güreş Türkiyede çok ilgi görmektedir.Hentbol’la beraber 3. sırayı paylaşan güreş vatandaşa para kazandırmıyor fakat çok izleyisi var.Gerek Kırkpınar sonra maraş güreşleri var çok ilgi görüyor…