1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Taşeronun İşçisi De İşçi: Öyleyse Ona Da İş Sağlığı Ve İş Güvenliği
İSTİKBAL GÜNDOĞDU – TEKSTİL MÜHENDİSİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI
Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
ALT İŞVEREN, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT.
İŞVEREN-ALT İŞVEREN İŞVEREN : 5510 SAYILI KANUNUN 4.MADDESİNİN (a) VE (c) BENTLERİNE GÖRE SİGORTALI SAYILAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER.
TİCARİ İŞLETMENİN DEVRİ
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
İSG – 503 İŞ GÜVENLİĞİ VE MEVZUATLAR HAZIRLAYANLAR: AHMET DURAK
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
İÇİNDEKİLER 4857 S. İş Kanunu’nda İşçi, İşveren ve Altişveren (Taşeron) Kavramları Asıl – Alt İşveren İlişkisinin Koşulları Kanuna Aykırı Olarak Kurulan.
ALT İŞVEREN TAŞERONLUK
Okullarda İş akdi İle işçi Çalıştırılması
ALT İŞVEREN, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
* Sözümüzü Tutarız SATIŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ Av. Dr. M. Çağrı Bağatur.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ
İŞ SÖZLEŞMESİ İş Sözleşmesinin Tanımı ve Unsurları Tanımı
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
İŞ HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HIZMET ICI EĞITIM TAŞERON IŞÇI HAKLARI ÖZGE YILDIZ-HAKKAKUL.
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
Eğitimimizin Amacı 2 İş hukukunun temel amaç ve ilkeleri, İSG alanında tarafların sorumluluk, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olmak.
ADIMDA DAHA DÜZENLİ ÇALIŞMA KOŞULLARI. Herşey senin elinde… İşyerini büyütmek Üretimini artırmak Yeni teknolojiler getirmek ve İŞYERİNİ DAHA DÜZENLİ.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK.
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürüğü 22/2/2017 İŞKUR «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ.
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
Tur Sırasında Kullanılan Evraklar
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
Görev ve Sorumluluklar
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında; işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak,
İŞ MAHKEMELERİ.
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Çok tehlikeli sınıfta yer ve ondan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde işverenlerin ödediği işsizlik sigortası primi 3 yıl süreyle %2’den %1’e düşürülmüştür.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU İŞYERİ KAVRAMI. İŞYERİ İş Kanunu, 4’üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri.
Sunum transkripti:

1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir

İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi en geç sigortalı çalıştırmaya başladığınız tarihte Sosyal Güvenlik Kurumuna vererek, işyerinizi kayıtlı hale getirmeniz gerekmektedir.

İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ İşyerini bildirmemiş olmanız, hiçbir şekilde 5510 sayılı Kanunda belirtilen yükümlülüklerinizi ortadan kaldırmayacaktır.

İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ İşyerinizin kayıtlı olmadığının denetimler sırasında ya da kamu kuruluşlarından alınan bilgilere veya mahkeme kararlarına dayanılarak tespit edilmesi halinde işyeriniz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından re’sen kayıtlı hale getirilecektir.

İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ İşyerinizin re’sen kayıtlı hale getirilmesi halinde hakkınızda 5510 sayılı Kanun uyarınca idari para cezası uygulanacaktır.

İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ Bugüne kadar işyerinizi bildirmemiş iseniz, herhangi bir re’sen tespitten önce bunu kendiliğinizden yapmanız halinde, hakkınızda uygulanacak idari para cezası miktarı üçte iki oranında indirilecektir.

ALT İŞVERENLİK Bir işverenden, işyerinde yürütülen mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran diğer işveren ile iş aldığı işveren arasında kurulan ilişkiye asıl işveren-alt işveren ilişkisi denir.

ALT İŞVERENLİK İşyerinizde asıl işveren-alt işveren ilişkisinin doğru kurulabilmesi için; İşyerinizde mal veya hizmet üretiminde çalışan kendi işçilerinizin de bulunması Alt işverene verdiğiniz işin işyerinizde mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerden olması veya asıl işin bir bölümü ise bu işin işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren bir iş olması

ALT İŞVERENLİK Alt işverenin üstlendiği iş için görevlendirdiği işçilerini sadece işyerinizde aldığı işte çalıştırması Alt işverene verdiğiniz işin işyerinizde yürütülen mal veya hizmet üretimine ilişkin, asıl işe bağımlı ve asıl iş sürdüğü müddetçe devam eden bir iş olması

ALT İŞVERENLİK Asıl işveren olarak işçilerinizin alt işveren tarafından işe alınarak çalıştırılmaya devam ettirilmesi suretiyle haklarının kısıtlanmaması Daha önce o işyerinizde çalışan bir kimse ile alt işveren ilişkisi kurulmaması gerekmektedir.

ALT İŞVERENLİK Asıl işveren-alt işveren ilişkisinin belirtilen hükümlere aykırı şekilde kurulduğunun veya genel olarak muvazaalı işleme dayandığının kabul edilmesi halinde, alt işveren işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçisi sayılacaklardır.