ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. MALZEME SEÇİMİ İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STANDARDİZASYON FAALİYETLERİ
Advertisements

TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
MALZEME İHTİYAÇ PLANLAMASI
Teknik Servis Programı
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Dağıtım Şebekelerinde Koruma Çözümlerimiz ve Hat diferansiyel koruma
Konuları hakkında temel bilgi sahip olacaksınız.
GAZ ABSORPSİYONU SİSTEMLERİ TASARIMI
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Teknolojik Araştırmalarda Otorite Kaynak: IHS Standarts Expert ve ASTM Digital Library Erman Karabulut.
HOŞGELDİNİZ YA/EM Doktora Öğrencileri Kolokyumu 2002.
YER SEÇİMİ Endüstri Mühendisliği Bölümü
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
ENDÜSTRİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
YAPI ÜRETİM SÜRECİNDE ZEMİN UYGULAMALARI SUNUMU
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Rolf Bracke International Geothermal Center Jeotermal.
IEC EN "Endüstri Standartları Ve Patentlerin Üniversite Kütüphanelerine Katma Değeri ve Uygulaması" IEEE AISI BSI ASTM ANSI ISO.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Yatay Zemin Isı Eşanjörü Section 4.
AC TOPLAMA VE ŞEBEKE KORUMA PANOLARI
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Performans ölçme ve değerlendirme güz
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
MAKİNE ELEMANLAR DERSİ YILİÇİ PROJESİ
İş Sağlığı ve Güvenliği
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İşletmelerde Üretim Faaliyetleri Copyright S.K.Mirze1.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
3. MALZEME PROFİLLERİ (MATERIALS PROFILES)
ÖLÇME VE ENSTRÜMANTASYON
BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ. BÖLÜM 1 TASARIM VE İNŞAAT SÜREÇLERİ.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
MÜHEND İ SL İ K STANDARTLARI ULUSLAR ARASI STANDARD İ ZASYON.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
MAKİNE ELEMANLARI Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN. TASARIM.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Su Yönetimi; Suyun havzalarda toplanmasından depolanmasına, arıtma tesislerinde işlenmesine, bu arıtma tesislerinden terfi.
ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ. Bu bilgiler ışığında Su Yönetiminde istenilen sonuçların oluşturulabilmesi açısından yapılması gerekenler; 1 ) Tüm Belediye.
shoe quality and testing standard AYAKKABI KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON Yazar : MUAZ MESUD ERTÜRK Tarih :
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Disiplinler Arası Bitirme Projesi
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
4. TSE.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Kalite Kavramı ve Toplam Kalite Yönetimi - Kalite Yönetim Sistemi ilişkisi 1. Hafta.
İnşaat Mühendisliği Bölümü
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
ADANA – STANDARTLARIN HAZIRLANIŞI
VARYATÖR KAVRAMSAL TASARIMI
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
REGÜLATÖR SU ALMA YAPISI KAPAĞI TASARIMI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Sunum transkripti:

ORHAN BAYKAN MAKİNE MÜHENDİSİ

MALZEME SEÇİMİ

İhtiyacın belirlenmesi ( Planlama ) Problemin Tanımı ( Planlama nasıl uygulanabilir ) Sentez ( Saha ve Mühendislik bilgilerinin toplanması ) Analiz Ve Optimizasyon (Çözüm önerilerinin değerlendirilmesi ve en uygun çözümlere indirgenmesi ) Değerlendirme TASARIM AŞAMALARI - SHİGLEY

Bir tesisat elemanı için malzeme seçimi Mühendis tarafından verilmesi gereken en önemli karardır. Parçanın boyutlandırılmasından önce malzeme seçimi yapılır! İstenilen Geometri oluşturacak imalat tarzı ve malzeme seçildikten sonra boyutlandırma yapılır.

Malzeme seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar; İşlevsellik Mukavemet / gerilim Bükülme / esneme durumu Aşınma Korozyon Emniyet Güvenirlik Üretilebilme Kolaylık Maliyet

Teknik Bilginin sağlanması ; Yerel Üniversite ve Özel Kütüphaneler Savunma, Ticaret, Enerji, Ulaştırma, Su ve Orman Bakanlıkları, Türk Patent Ofisi, TÜBİTAK v.s Meslek Odaları, Türk Tesisatçılar Derneği, POMSAD, gibi oluşumlar Ticari tedarikçilerin katalok, teknik yayın ve deney verileri İnternet Makaleler

Malzeme seçiminde göz önüne alınan bir diğer önemli konuda ilgili standartlardır; American Iron and Steel Instıtude ( AISI ) American Society of Mechenical Engineers ( ASME ) American Society of Testing and Meterial ( ASTM ) British Standart Instıtude ( BSI ) Deutsches Institut für Normung ( DIN ) European Union Directives European Committea for standardization ( CEN ) International Standarts Organization ( ISO ) Society of Automotive Engineers ( SAE ) Türk Standartları Enstitüsü ( TSE )

Su İdarelerinin kullandığı malzemelerin pekçoğu günümüzde Ulusal ve Uluslararası standartlar tarafından belirlenmiş şartlara haiz Standart Katalok Değerlere sahiptir. Belediye Personelinin yapması gereken temel iş Şebeke hattına ilişkin bilgileri toparlamak ve istenilen işletme özellikleri dahilinde bunlara göre malzeme seçimi yapmaktır.

Su dağıtım hatlarının tümünde genel olarak bilinmesi gereken ortak parametreler ; Anma Boyutu Basınç Sınıfı Kv değeri Kontrol Mekanizması Montaj şekli Malzeme ( İdare İsteğine Bağlı )

KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.