1. 2ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ  Tek sınavlı SBS sistemi yerine çok sınavlı TEOG sistemi..  Liseye girmek için ekstra bir sınav yok. SINAV puanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Advertisements

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Fen ve Teknoloji, Türkçe, Yabancı Dil, Matematik, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Merkez atatürk ortaokulu EDA BİRCAN EDA BİRCAN (Okul Rehber Öğretmeni.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Hazırlayan:Burak DOLGUN.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SİSTEMİ TANITIMI
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
AYYILDIZ ortaokulu TEOG S İ STEM İ Okan GÜÇLÜ Okan GÜÇLÜ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
 eğitim öğretim yılında 8. sınıf olan öğrenciler uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir.  8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

1

2ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

 Tek sınavlı SBS sistemi yerine çok sınavlı TEOG sistemi..  Liseye girmek için ekstra bir sınav yok. SINAV puanı  Okuldaki yazılılardan birer tanesi SINAV puanı olarak değerlendirilecek.  Öğrencinin kaderi tek sınava bağlanamaz görüşü esas alınarak hem KASIM ayında hem de NİSAN ayında TEOG sınavları yapılacak.  Hastalık, kaza vb. gibi geçerli mazeretlerden dolayı bu sınavlara giremeyen öğrencilere ARALIK ve MAYIS aylarında ‘telafi sınavı’ imkanı verilecek. kendi okulunda  Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. alınmayacak  Sınav için başvuru ücreti alınmayacak.  1. dönem TEOGKasım  1. dönem TEOG: Sene başından Kasım sonuna kadar olan konuları kapsıyor. % 50  2. dönem TEOG: Nisan  2. dönem TEOG: Sene başından Nisan sonuna kadar olan konuları kapsıyor. % 50 3ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

SINAV TARİHİTELAFİ SINAVISONUÇLARIN İLANITEOG 1. DÖNEM Kasım Aralık 2016Ocak 2017 TEOG 2. DÖNEM Nisan Mayıs 2017Haziran ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ TC. İNKILAP TARİHİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ İNGİLİZCE 5ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

TEOG Sınav Sistemi TEOG/Ortak sınavlar her dönem, İki yazılısı olan derslerden birincisi, Üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olacak. 6ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

ORTAK SINAVLAR (TEOG) DERSLER I. DÖNEMII. DÖNEM 1. Sınav 2. Sınav 3. Sınav 1. Sınav 2. Sınav 3. Sınav 1 Matematik ÖĞRETMENTEOG-1ÖĞRETMEN TEOG-2ÖĞRETMEN 2 Türkçe ÖĞRETMENTEOG-1ÖĞRETMEN TEOG-2ÖĞRETMEN 3 Fen ve Teknoloji ÖĞRETMENTEOG-1ÖĞRETMEN TEOG-2ÖĞRETMEN 4 İngilizce ÖĞRETMENTEOG-1ÖĞRETMEN TEOG-2ÖĞRETMEN 5 İnkılap Tarihi TEOG-1ÖĞRETMENTEOG-2ÖĞRETMEN 6 Din Kültürü TEOG-1ÖĞRETMENTEOG-2ÖĞRETMEN 7 TEOG Sınav Sistemi ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

TEOG SINAVLARININ PUANA ETKİSİ 8ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

LİSELERE YERLEŞTİRME PUANI 9ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

SINAV OTURUMLARI DERSLERTÜRKÇEMATEMATİKDİN KÜLTÜRÜ SINAV SAATLERİ09:00-09:4010:10-10:5011:20-12:00 DERSLERFEN ve TEKNOLOJİİNKILAP TARİHİİNGİLİZCE SINAV SAATLERİ09:00-09:4010:10-10:5011:20-12: DK ARA ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

Her öğrenci sınava kendi okulunda, 20 kişilik sınıflarda girecektir. 30 dk. teneffüs Her sınavda 20 soruya 40 dk. süre verilir; 30 dk. teneffüs yapılır. 4 kitapçık türü A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü kullanılacaktır götürmez. Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmez. İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınav salonundan çıkma izni yoktur. Mazeret Sınavı Geçerli mazereti olanlar (hastalık, kaza vb.) ‘Mazeret Sınavı’na girebilirler. SINAVLAR NASIL OLACAK?

DERSLERİN TEOG PUANINA ETKİSİ DERSLERDERSİNKATSAYISI* SORU SAYISI TÜRKÇE 420 MATEMATİK 420 FEN VE TEKNOLOJİ 420 İNKILÂP TARİHİ 220 İNGİLİZCE 220 DİN KÜLTÜRÜ 220 *Katsayısı yüksek olan dersler daha çok puan getirir. Öğrenci, İngilizce dersinden 20 sorunun hepsini doğru çözse dahi Matematik’ten 10 soruyu doğru çözmüş gibi puan alır. 12ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

SINAV YERİ kendi okullarında Tüm öğrenciler ortak sınavlara (TEOG) kendi okullarında girecekler. başka okullardan Ancak, sınavlarda gözetmenlik yapacak olan öğretmenler başka okullardan gelecektir. 13ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

DERS ÇALIŞMA ORTAMI Çalışma ortamı nasıl olmalıdır? iyi aydınlatılmış sessiz ne sıcak ne soğuk düzenli uygun yükseklikte bir masa Araç ve gereçler ulaşılabilen yerde olmalı 14ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

İDEAL DERS ÇALIŞMA SÜRESİ DERS ÇALIŞMA TEMPOSU 15ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

DÜZENLİ BESLENME, DİNLENME VE UYKU Kahvaltı ve diğer öğünlerimizi aksatmadan zamanında yapmamız dengeli beslenmemizi sağlayacak, balık, sebze, bakliyat, süt, peynir, yumurta, et gibi protein içeren besinleri tüketmemiz de unutkanlığımızı azaltmamıza yardımcı olacaktır. Dinlenme sürelerinde bizi dinlendirecek ders dışı sosyal etkinliklere ve sportif faaliyetlere zaman ayırabiliriz. Düzenli uyku düzenli yaşam için gereklidir. Günlük 6 saatten az, 8 saatten fazla uyumamalıyız. 16ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu durumuna sınav kaygısı diyoruz. Sınav kaygısı; öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olur başarının düşmesine yol açar. Sınav kaygısı; öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olur başarının düşmesine yol açar. 17ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

Kaygının normal seviyesi bizi çalışmaya motive ederken çok fazlası bizde yukarıda saydığımız durumlara sebep olur. Bu kaygıyı azaltmak için basit çözüm yöntemlerine sahibiz. İsterseniz şimdi bu yöntemleri inceleyelim. 18 SINAV KAYGISI ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

FEN LİSELERİ SPOR LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSELERİ GÜZEL SANATLAR LİSELERİ ÖZEL LİSELER MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSELERİ 19ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

KASIM 2016 TEOG 1. DÖNEM SINAVLARI ARALIK 2016 TEOG-1 SONUÇLARININ AÇIKLANMASI MART 2017 BURSLULUKBURSLULUK BAŞVURULARI NİSAN 2017 TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI HAZİRAN 2017 TEOG-2 SONUÇLARININ AÇIKLANMASI GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSESİ BAŞVURULARI TEMMUZ 2017 TEOG PUANLARININ AÇIKLANMASI LİSE TERCİHLERİNİN YAPILMASI AĞUSTOS 2017 LİSELERE YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI 20ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

BURSLULUK SINAVI Kişiyıllık7500 TL’düşük 2016 için Kişi başına düşen yıllık gelir miktarı 7500 TL’den düşük olan aileler Bursluluk sınavına başvurabilirler. (2016 için) sınıf sınıf öğrencileri başvuru yapabilir. Örneğin Örneğin; Anne-baba ve 2 çocuktan oluşan bir ailede eve giren aylık maaş 1000 lira olsun.. X 12 ay Ailenin yıllık geliri 1000 X 12 ay= TL /4 kişi Kişi başına düşen yıllık gelir 12000/4 kişi= 3000 TL BAŞVURU YAPILABİLİR! Sonuç: BAŞVURU YAPILABİLİR!. Kazanan öğrencilere, liseden mezun olana kadar 3 ayda bir yaklaşık 450 lira burs ödenir. Mart-Nisan Bursluluk başvuruları Mart-Nisan aylarında yapılıyor 21ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ Resim, Müzik ve Spor Resim, Müzik ve Spor yeteneği olan öğrenciler tercih edebilirler. YETENEK Mülakatla öğrenci alınır, öğrencinin TEOG puanına bakılmaz. Asıl önemli olan YETENEKtir. HAZİRAN Başvurular HAZİRAN ayında bizzat okula giderek yapılıyor. Güzel Sanatlar Liseleri: Güzel Sanatlar Liseleri: Bartın/Zonguldak/Karabük Spor Liseleri: Spor Liseleri: Zonguldak/Karabük 22ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ

23ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ